Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.54
EURO34.8005
ALTIN2415.2

Zafer müzesi’nde sona gelindi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zafer müzesi’nde sona gelindi
Abone ol
Uzun zamandır kapalı olan ve gündemi meşgul eden Zafer Müzesinde devam restorasyon çalışmalarıyla ilgili Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nden bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, “Restorasyon işinin yüzde 80’i tamamlandı, yaz aylarında ziyarete açılması planlanıyor” denildi.

Dün Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av.Burcu Köksal'ın Zafer Müzesi’nin restorasyon işinin Afyonkarahisar Belediyesi’ne devredilmesi için Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğüne resmi başvuruda bulunduğu açıklanmıştı. Bugün Afyonkarahisar İl Özel İdaresi restorasyon çalışmaları devam eden Zafer Müzesi'yle ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Zafer Müzesi restorasyon işinin %80’i tamamlanmış olup yaz aylarında ziyarete açılması planlanmaktadır.” denildi.
Konuyla ilgili Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nden kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Zafer Müzesi restorasyon işi Afyonkarahisar İl Özel İdaremiz tarafından 22/09/2021 tarihinde ihale edilmiş, ihale kapsamında da restorasyon projesinde belirtilmiş olan ve analizler sonucunda yapıya sonradan eklenen ve zarar veren betonarme kolon ve kirişler kaldırılmıştır.
Zafer Müzesi restorasyon inşaat işleri için ise Zafer Kalkınma Ajansına, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaremiz ortaklığı ile 7.130.487,00 TL bütçeli, (4.000.000,00 TL Ajans Katkı Payı) proje hazırlanmış 25.04.2023 tarihinde Zafer Kalkınma Ajansı ile sözleşme imzalanmıştır.
Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı 2023 ve 2024 yılı yatırım bütçeleri ve Afyonkarahisar Valiliğinin mali desteği ile “Zafer Müzesi 2. Etap Güçlendirme, Restorasyon ve Tefrişat Yapım İşi İhalesi” yapılmış, ihale kapsamında iç cephe çelik konstrüksiyon gezinme platformu ve ince sıvalar tamamlanmış; ahşap, kapı ve pencerelerin boyası ile teşhir ve tanzim dolaplarının imalatı da yapım aşamasındadır. Zafer Müzesi restorasyon işinin %80’i tamamlanmış olup yaz aylarında ziyarete açılması planlanmaktadır.
Zafer Müzesi restorasyonu tamamlandığında orijinal hali olan Cumhuriyet öncesi mimari yapısına kavuşacaktır. Ayrıca iç mekân düzenlemesi ile o dönemde kullanılan materyallerle Zafer Müzesi zenginleştirilerek, savaş zamanı yaşananlara ışık tutan bir müze haline gelecektir.
Yürütülen çalışmalarda destekleri nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğüne ve Zafer Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyoruz.” Denildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Matematikçilerin tek kaygısı var o da estetikÖnceki Haber

Matematikçilerin tek kaygısı var o da es...

Bursaspor maçının hakemi belli olduSonraki Haber

Bursaspor maçının hakemi belli oldu

Yorum Yazın

Belediye Başkanı Köksal’dan son dakika paylaşımı!
Bu ilçede 220 Gr. ekmek 5 TL
Afyon Valiliği uyardı!
Dolandırıcılıktan aranıyordu Pınarlı köyünde yakayı ele verdi
Ağabeyini öldüren şahıs tutuklandı
1 Mayıs kutlamalarının adresi Zafer meydanı oldu
Vali Yiğitbaşı, Frig Vadisi için öğrencileri dinledi
Serim ailesinin acı günü!
İzinsiz haşhaş eken 3 kişi gözaltına alındı
Sel suları Akyuva köyünü vurdu
Yerel yönetimlerde hibe ve destek
Başkan Köksal yalan söyleyip iftira atmadı ise konuyu açıklamak zorundadır
Suç duyurusu yok, şikayetçi olunmamış!
Afyonspor’un rakipleri belli oldu
Başkan Köksal nepotizme erken başladı!
Başkan Köksal’dan çalışanlara müjdeli haber!
Afyon’lu iki sporcu Aydın’da şampiyon oldu
Taekwondo şampiyonlar listesi yayınlandı
Böcek olayında olduğu gibi buda algıdan ibaret
Kupa, Spor Lisesine gitti

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar