Afyonkarahisar
DOLAR32.3407
EURO35.0951
ALTIN2239.8

Dünya Gençlik Konseyi, ''İş, eğitim öğrenim ve meslek edinme dayanışma kuruluşudur.'' - Mustafa Burak Durak

Dünya Gençlik Konseyi, ''İş, eğitim öğrenim ve meslek edinme dayanışma kuruluşudur.'' - Mustafa Burak Durak

Dünya Gençlik Konsey Başkan Vekili – Basın Sözcüsü Mustafa Burak Durak; editörümüz Songül Kayar’ın gençlerle yaptığı “Biz Bize” yazı dizisi ile röportajında Dünya Gençlik Konseyi “İş, eğitim öğrenim ve meslek edinme dayanışma kuruluşudur'' dedi.

İzleyicilerimize içerik ve kuruluş tarzı anlamında Dünya Gençlik Konseyini anlatır mısınız?

(Temel prensipleri nelerdir… Kaç gençlik kurumuşunun birleşiminden meydana geldi…? Ülkede kaç ilde, dünyada kaç ülkede varlık gösteriyor?)

Dünya Gençlik Konseyi Uluslararası Sivil toplum Kuruluşu adı ile 2015 yılında 34-212-164 kütük nolu İstanbul Valiliği kayıtlıdır. Genel merkezi Bakırköy -İstanbul olmak üzere Türkiye ´de 3 Bölge başkanlığı Marmara, Ege, Güneydoğu olmak 17 ilimizde Temsilciliği olan   KKTC-AZERBAYCAN-ALMANYA- BELÇİKA-HOLLANDA-FRANSA-SOMALİ ile  7 ülkede temsilciliği 70.000  üyesi bulunmaktadır.

Faaliyet Alanımız: İş, eğitim öğrenim ve meslek edinme dayanışma kuruluşudur.

Sizin Dünya Gençlik Konseyi’ne katılmanız için en önemli etkilendiğiniz en önemli sebep veya albeni neydi? 

Gençlere hizmet etmek. Daha önce gençlik konfederasyonunda görevim vardı. Orada gençlere yönelik projeler olmayınca ve aktif yer alamadığım için Dünya Gençlik Konseyini kurduk. Kurucu olduğum Dünya Gençlik Konseyinde Genel Başkan vekiliyim ve basın sözcüsüyüm. Genel Başkan Hüseyin Celep ile çalışıyoruz.

Dünya Gençlik Konseyi hedefleri nelerdir, hedeflerinin ne kadarına ulaşmıştır?

Yine en büyük hedef gençlik. Genel Başkanımız Hüseyin Celep'in sloganı şöyledir. Genç demek gelecek demektir. Bu doğrultuda çalışmalarımız hedeflerimize yürüyoruz. İnşallah daha başarılı olur birçok gencimize ulaşırız.

 Dünya Gençlik Konseyi ile gençliğe hangi konu ve alanlarda ve nasıl yardımcı oluyorsunuz? 

 

 En başta eğitim olarak yardımcı oluyoruz. Çeşitli kurslar ile eğitimlerine katkıda bulunuyoruz Dünya Gençlik Konseyi olarak. Sonra burs veriyoruz. Başarılı öğrencilere ve maddi durumu iyi olmayan gençlerimize burs desteği. Yurtdışı seyahatleri ile gençlerimize farklı bir bakış açısı getirmek amacıyla onları yurt dışına gönderiyoruz. Gençlerimize kişisel gelişimleri için her türlü imkânı seferber ediyoruz. İş hayatına başlarken ve sonrasında gerekli yönlendirmeleri, iş bağlantılarını sağlamaya çalışıyoruz.

Kurum olarak hangi kurum ve kuruluşlardan destek görüyorsunuz?

Biruni Üniversitesi, Kıbrıs 15 Kasım Üniversitesi, Final Dershaneleri. Ayrıca TAV şirketi de büyük destekler veriyor.

Proje çalışmalarınızı nerelerde sürdürüyorsunuz?

Dünya Gençlik Konseyi olarak üniversiteler de sürdürüyoruz. Üniversite Başkanlarımız ile saha da hareket ediyoruz. Ayrıca yurtdışı Temsilciliklerimiz de aynı şekilde saha da sürdürüyorlar çalışmalarını. Bunun yanı sıra liselerde çalışmalarımız var.

 Dünya Gençlik Konseyi’ne katılmak için ne gibi özelliklerini olması gerekir…? Ayrıca sadece gençler mi üye olabiliyor?

Dünya Gençlik Konseyine www.dunyagenclikkonseyi.org’dan üye olabilirler. Sadece gençler değil katkı sağlamak isteyen herkes üye olabilir ve destek verebilir.

Kıyaslayacak olursak; sorunları ve sorunlarının çözümü anlamında dünya gençliği ile ülkemiz gençliğini kıyaslar mısınız?

Dünya Gençliği ile ülke gençlerimizin arasında çok fark bulunmamaktadır. Öncelikle dil eğitimi konusunda farklar var. Artık dünya gençleri üç dört dil biliyor. Bu onların hep bir sıfır öne geçmelerini sağlıyor. Ayrıca dünya gençliği sürekli seyahat ediyor. Çok farklı toplumlar ile tanışıyorlar. Bizim gençlik ise çok gezemiyor seyahat edemiyor. Bu seyahat özgürlüğü gençlerimiz seyahat edebilir yeni kültürlerle tanışabilir.

 

 Bize projelerinizden bahseder misiniz?

Aile bağları projesi. Mesleki eğitim kursları projemiz. Uyuşturucuyla mücadele projelerimiz.

Dünya Gençlik Konseyi 2022 -2023 yılı Aile Bağları Seminerleri ve Mesleki Eğitim Kursları aralıksız olarak sürüyor. Okullarda gençlere ailenin önemi, aile bağları ve başarının yolları çeşitli eğitmenlerle anlatılırken, mesleki eğitim kursları ile de gençlere istihdam kapısı açılıyor.

Proje okullarından Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Biruni Üniversiteleri ile ortak hareket ediliyor. Proje okulları ile özellikle mesleki eğitim kursları ile Türk öğrencilerin Avrupa'ya gidişleri sağlanacak. Ayrıca Avrupa dışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ortaklaşa projeler ile Kıbrıslı öğrenciler Türkiye'de eğitim alacaklar.

Başta mesleki eğitim kursları, aile bağları seminerleri ile gençlerin hayatına bir nebzede dokunuş sağlıyorsak ne mutlu bizlere. Bu yıl 100 bin öğrenci ve genzimize ulaşmayı planlıyoruz. Öncelikli pilot illerimiz Güneydoğu’daki illerimiz geliyor.

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar