Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Tabak’tan Afyon’un et üretimiyle ilgili korkutan açıklama!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tabak’tan Afyon’un et üretimiyle ilgili korkutan açıklama!
Abone ol
Avşar Gıda Tarım ve Hayvancılık Kurucusu, Afyonkarahisar Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Raşit Tabak, “2016 yılında Afyonkarahisar’da Türkiye’nin yüzde 16’sını karşılayacak et üretim potansiyeli varken bugün bu yüzde 10’a düştü. O zaman 60 bin ton olan üretim varken üretim bugün 51-52 bin ton. Öbür tarafta sütte bir yükseliş var; 600 bin tondan 760 bin tona yükseliş var.” dedi.

Afyonkarahisar’da hayvan üretim, inovasyon ve sürdürülebilirlik vizyonunun konuşulduğu Çarşamba sabah toplantılarında konuşan Avşar Gıda Tarım ve Hayvancılık Kurucusu, Afyonkarahisar Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Raşit Tabak ise Türkiye’de 2000’li yıllarda yatırımcılar açısından hayvancılık ve tarımda çok hevesli bir ortam varlığının olduğunu belirtti.
Tabak, şunları söyledi: “Herkes hayvancılık ve tarımda gelecek var diye işe sıkı sarılıyordu. Büyük büyük yatırımlar yapılıyordu. Bu büyük yatırımlar ve kitlesel üretime geçme çabaları altında bir kadro eksikliği vardı. Üniversitelerden bu yatırımlara hükmedecek kadrolar henüz yetişip, olgunlaşmamıştı. Sürü yönetimi kavramı aklımızda bile yoktu. Bu bakımdan çok zorluklar içerisinde işe başladık. Dışarıdan danışmanlarla işi götürmeye çalıştık” diye konuştu.  Afyonkarahisar’daki et üretiminin gerilemekte olduğunu belirten Tabak,  “2016 yılında Afyonkarahisar’da Türkiye’nin yüzde 16’sını karşılayacak et üretim potansiyeli varken bugün bu yüzde 10’a düştü. O zaman 60 bin ton olan üretim varken üretim bugün 51-52 bin ton. Öbür tarafta sütte bir yükseliş var; 600 bin tondan 760 bin tona yükseliş var. Afyonkarahisar’da süt üretiminde yüzde 25 artış var. Ette dramatik bir düşüş var. Melezlemenin ırktaki verimi düşürdüğü kanaatindeyim. Bu kolay bir iş. Vatandaşın işine geliyor.”
ET SEKTÖRÜNDE LOBİLER VAR
Et sektöründe lobilerin olduğunu dile getiren Tabak, “Et sektöründe Türkiye’de oyun oynanıyor. Lobiler var. İthal lobiler var. Et fiyatları yükseldiğinde kesimini yapıyor ve piyasadan çekiliyor. Çekildiği an ette bir daralma oluyor. 10 senedir bizim bildiğimiz aşağı yukarı bir grafik yok. Yükseliyor, düşüyor. İthalat yapılıyor, etteki fiyatlar düşüyor. İthalat kesiliyor, vatandaş elde edeceği gelirden dolayı ineğini kesime götürüyor. Et kesiminde yükseliş başladı. Bu bir süre daha devam edecek. İthal lobisi, işin içine giriyor. Et konusunda bu oyunlar oynanıyor” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karakaş: Türk Tekselleri yaygınlaştırılacakÖnceki Haber

Karakaş: Türk Tekselleri yaygınlaştırıla...

Çelikten: Bir bunu öğrenemedikSonraki Haber

Çelikten: Bir bunu öğrenemedik

Yorum Yazın

Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası
Bolvadinspor’a güzel haber!
Sandıklı’lı Mustafa Özdayı Konyaspor forması altında ışıl ışıl parlıyor
Sibergöz-36 operasyonunda 19 kişi tutuklandı
8 kişinin öldüğü kaza davası 12 Temmuz’a ertelendi
Afyon’da yaşayan bir sığınmacı evlilik bedeli için 10 bin liram yok derse ne olacak?
Afyonspor’dan müthiş start!
Meteorolojiden çiftçilere son dakika uyarı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar