Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

EYLÜL AYI İHRACATIMIZ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE GERİLEDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
EYLÜL AYI İHRACATIMIZ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE GERİLEDİ
Abone ol
Afyonkarahisar’ın Eylül ayı ihracat rakamları açıklandı. İlimizin Eylül ayı ihracatı bir önceki yıla göre binde 1 gerilemeye rağmen 35 milyon 272 bin dolar oldu.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’ın Eylül ayı ihracatı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Serteser, “İlimizin Eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre binde 1 gerilemeye rağmen 35 milyon 272 bin dolar oldu. Geçen yıl Eylül ayındaki ihracatımız 35 milyon 294 bin dolardı. İlimizin ilk 9 aylık ihracatında ise yüzde 9,4’lük artış gerçekleşti. Geçen yılın ilk 9 ayında 286 milyon 295 bin dolar olan ihracatımız bu yılın ilk 9 ayında 313 milyon 206 bin dolara çıktı” dedi.

İHRACATTA İLK SIRA ABD’NİN

Afyonkarahisar’dan yapılan ihracatın ülkelere göre dağılımı hakkında da bilgi veren Serteser, “Geçen yıl Eylül ayında ilimizden 88 ülke ve 1 Serbest Bölge’ye ihracat yapılırken bu yıl Eylül ayında ise 86 ülke ve 1 Serbest Bölge’ye dışsatım gerçekleştirildi. İhracatımızda ilk sırayı alan Amerika Birleşik Devletleri’ne gerçekleştirilen dışsatım, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 artarak 6 milyon 442 bin dolar oldu. İkinci sıradaki Çin Halk Cumhuriyeti’ne ilimizden yapılan ihracat yüzde 5,2 gerilemeye rağmen 3 milyon 715 bin dolar oldu. Afyonkarahisar’ın ihracat yaptığı ülkeler arasında üçüncü sırayı yüzde 42,1’lik gerilemeye rağmen 2 milyon 314 bin dolarlık dışsatımla Fransa aldı. Gine, geçen yıla göre yüzde 3241,5’luk artış ve 1 milyon 904 bin dolarlık ihracat ile 4’üncü olurken; 5’inci sırayı ise geçen yıla göre binde 7’lik gerilemeye rağmen 1 milyon 511 bin dolarlık ihracat ile Avustralya aldı” ifadelerini kullandı.

MADENCİLİK SEKTÖRÜ İLK SIRADA

İhracatta öne çıkan sektörleri de açıklayan Serteser, şöyle devam etti: “İlimizden yapılan ihracatta ilk sırayı, çoğunluğu mermer ve doğaltaş olan madencilik ürünleri aldı. Madencilik ürünleri sektörünün ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 gerilemeye rağmen 21 milyon 731 bin dolarlık ihracata imza attı. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü, yüzde 120,7’lik artış ve 2 milyon 940 bin dolarlık ihracat ile ikinci oldu. İhracatımızda üçüncü sırayı çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri aldı. Bu sektör, yüzde 198’lik artışla 2 milyon 216 bin dolarlık dışsatıma imza attı. Çoğunluğu yumurta olan su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, yüzde 15,7 gerilemeye rağmen 1 milyon 898 bin dolarlık ihracat yaptı ve dördüncü sırada yer aldı. Afyonkarahisar’ın ihracatındaki 5’inci sektör ise demir ve demir dışı metaller oldu. Bu sektör, yüzde 22,5’luk gerilemeye rağmen 1 milyon 299 bin dolarlık ihracata imza attı.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EMİRDAĞSPOR LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDUÖnceki Haber

EMİRDAĞSPOR LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU

BU GURUR AKÜ’LÜ BİLİM ADAMLARININSonraki Haber

BU GURUR AKÜ’LÜ BİLİM ADAMLARININ

Yorum Yazın

Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası
Bolvadinspor’a güzel haber!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar