Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5977
EURO34.999
ALTIN2436.6

BU GURUR AKÜ’LÜ BİLİM ADAMLARININ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BU GURUR AKÜ’LÜ BİLİM ADAMLARININ
Abone ol
Stanford Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” araştırmasında 190 bini aşkın bilim insanın değerlendirdiği listeye Afyon Kocatepe Üniversitesinde görev yapan 8 bilim insanı adını yazdırarak büyük bir başarıya imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Stanford Üniversitesinden bilim adamlarının öncülük ettiği, Hollanda’dan da bilim insanlarının yer aldığı bir ekip tarafından atıf sayısı, h indeksi, hm indeksi, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak yapılan başarı sıralamasında dünyada yüzde 2’lik dilime giren “World Top % 2 Scientists List” araştırmacılar belirlendi.

Sıralama, “Kariyer Boyu Etki” ve “2021 Etki Sıralaması” olarak iki kategoride listelendi. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinin “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu (188547), ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Demir (192262) ile “World Top % 2 Scientists List” sıralamasına girmeye hak kazandılar.

2021 Etki Sıralamasında ise Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Yılmaz (86974), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Ecer (89195), Bolvadin Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre Yüksel (137548) ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Demir  (140962), Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kubi̇lay Aslantaş (176911), Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Kürklü (183575), Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Kavas (193593) sıralamaları ile “World Top % 2 Scientists List” sıralamalarında yer aldı.

Rektör Karakaş başarılı öğretim üyelerini tebrik etti

Listenin açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, listeye giren öğretim üyelerini gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalar dolayısıyla tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Rektör Karakaş, “Afyon Kocatepe Üniversitesi başarı ve kalite odaklı bakış açısı ile artık dünya genelinde adından söz ettirmeyi başaran bir üniversite olmuştur. Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Üniversitemizden akademisyenlerin yer alması hem Üniversitemiz hem de şehrimiz adına önemli bir gurur kaynağıdır” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EYLÜL AYI İHRACATIMIZ BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE GERİLEDİÖnceki Haber

EYLÜL AYI İHRACATIMIZ BİR ÖNCEKİ YILA GÖ...

TÜBİTAK FİNALLERİNDE İLİMİZİ TEMSİL EDECEKLERSonraki Haber

TÜBİTAK FİNALLERİNDE İLİMİZİ TEMSİL EDEC...

Yorum Yazın

Bucaspor maçına İstanbullu hakem
Milli güreşçilerin kamp tercihi Afyon oldu
AKÜ 5 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı
AKÜ’den Türkiye birinciliği başarısı!
Süleyman Güneş’e TFF 2. Lig’de görev
Tırdan etrafa saçılan demir parçalarına otomobil çarptı
Hırsızlıktan aranıyordu Dazkırı ilçesinde ele geçirildi
Huzurevi projesine iki kıymetli hanımefendinin eli değdi
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi’nden yeni bir rekor
Adliye çıkışı yaşanan bıçaklı ve silahlı kavgada yaralı sayısı arttı
Gönüllü tiyatrocular İstanbul’da sahne aldı
Mobil trafik eğitim tırı Afyon’da
Sülün beldesinde otomobil elektrikli bisiklete çarptı
Afyon Adliyesi çıkışında 2 grup birbirine girdi
Afyon Valiliği inceleme başlattı
Hakaret suçundan aranıyordu litrelerce kaçak alkolla yakalandı
Afyon’da ilk kez Karakucak güreşleri düzenlendi
Süper amatör lig perde 6 golle kapandı
Son maçta fileler 13 kez havalandı
Lige mağlubiyetle veda etti

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar