Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4363
EURO34.5989
ALTIN2381.6

Zafer Lions Kulübü’nden çevre dostu proje

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zafer Lions Kulübü’nden çevre dostu proje
Abone ol
Afyon Zafer Lions Kulübü “bu şehir çok güzelleşecek’’ sloganı ile çevre dostu bir projeye imza attı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi refüj alanında; Afyonkarahisar Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğü ile birlikte yol boyunca ve kampüs girişine kadar Pavlonya fidanlarını diken kulüp üyeleri; bütün şehri mor ağaçlarla kaplayıp şehrin görsel havasını değiştirecekler.
PAVLONYA AĞACININ VARLIĞI KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORLAR
Projenin amacı; ülkemiz ve dünyamızın geleceği açısından çok değerli olan Pavlonya Ağacının varlığı konusunda toplumda sosyal farkındalık oluşturmak ve bu ağacın başta temiz hava, küresel ısınma, çölleşme, yüksek oranda karbondioksit emilimi ve oksijen verimi, erozyonu önleme gibi maddi manevi birçok özelliğinin topluma duyurulması ve ağacın yaygınlaşmasını sağlamak.
Çiçeklerinden bal üretimi yapılarak alternatif tıpta da kullanılan ağacın pek çok özelliği daha bulunuyor. Yüksek protein içerdiğinden hayvan yemi, mobilya sektöründe kereste üretimi, müzik aletleri yapımı, kağıt sanayi, yaprakları küçük ve büyük baş hayvanları için besin kaynağı gibi üretime de katkı sunacak bir ağaç.
Afyon Zafer Lions Kulübü Başkanı Av. Murat Çelikbaş, ağaç dikimi esnasında yaptığı konuşmada; ‘’Türkiye’de bilinirliği az olan Pavlonya ağacını araştıran Kulüp üyemiz Lion Hacer Ölmez ‘in Proje Koordinatörlüğü’nü yaptığı bu çevre dostu etkinliğimize; kendi yaşadıkları şehirlerde ve ülkede projemizi sürdürmeleri için tüm Türk Lionları ve Dünya Lionlarını da davet ettik. 118 K Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Mine Şahin’den; proje ile ilgili destek sözü aldık. Çok yakında güzel ülkemizin her köşesinde bu ağaçları göreceğiz. Mor çiçekleri ile görsel bir şölene hazır olun.
“Bu şehir çok güzelleşecek’’ dedik ve ilk adımı attık. Bu konuda duyarlı davranan yerel yönetimlerimize özellikle Afyonkarahisar Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bizimle birlikte iki gün boyunca AKÜ önünde heyecanla dikim yapan emekçi arkadaşlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Birleşmiş milletler otuzdan dan fazla ülke için açlık ve kıtlık tehlikesi olduğunu açıklamıştır. Çölleşme, yoksulluk, kıtlık, açlık, sel ve taşkın, erozyon göç ve savaşlara da sebep olmaktadır. Ülkemizin dörtte üçü hızla çölleşmektedir. İklim değişikliği nedeniyle toprak verimi ve yeşil örtü yavaş yavaş azalmaktadır.
Bizim gibi Uluslararası STK lar, yerel yönetimler, dernekler birlikte hareket ederek yaşadığımız dünyaya büyük bir fayda sağlayabiliriz” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mor kurdeleli farkındalık konferansıÖnceki Haber

Mor kurdeleli farkındalık konferansı

Türk Polis Teşkilatı 179. kuruluş yıldönümü onurunu yaşıyorSonraki Haber

Türk Polis Teşkilatı 179. kuruluş yıldön...

Haber Yorumları

  • İsmail Hakkı Azaklı05-04-2024 19:09

    Emeği geçen herkese Ama Başta benim de bu kıymetli kişiler arasında olmama vesile olan Proje mimarı Hacer Itır Ölmez Lionsklübü Başkanı Av. Murat Çelikbaş Ve Etkinlik süresince birlikte mesai harcadığımız Kıymetli Ln üyeleri Hanımefendilere Beyefendilere teşekkürlerimi sunuyorumAfyonkarahisar Belediyesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürü Hasan Hüseyin Manap şahsında tüm personeline Özellikle senkronize bir şekilde çalışarak Dikim detaylarını en iyi şekilde yerine getiren Ekip Şefi Cihan Konuş ile ZR. Müh. Bayram Ağdacı Ve Emekçi Kardeşlerime teşekkürü bir borç bilerek teşekkürlerimi sunuyorumAfyonkarahisar şehrimiz Ve Ülkemize Pavlonya Ağaçları Hayırlı Bereketli olsunİşbirliğimizin daimi olmasını temeni ederim Selam ve saygılarımlaUğraşılarımız neticesinde Su ya düşen damlaların gittikçe büyüyen halkaları gibi her gün büyüyoruz Amacımız Doğamızı zenginleştirmek Ozon tabakası tedavisine katkı sağlamak Küresel ısıyla mücadele etmekİklim değişikliğinden kaynaklı zorlukları Pavlonya ile Aratarım yapılabilme özelliğinden faydalanarak hafifletebilmek Yaşlı ormanlarımızın Pavlonya odunundan faydalanarak kesimlerini azaltıp en aza indirmek Boş Ve Bakir arazilerde Pavlonya yetiştiriciliği yaparak Aile ekonomisine ve Ülke ekonomisine katkı sağlamak Gerek se Pavlonya Ormanları oluşturarak Çok yönlü faydalarından her türlü istifadeyi elde edebilmek@pavlonyababa

Yorum Yazın

Serim ailesinin acı günü!
İzinsiz haşhaş eken 3 kişi gözaltına alındı
Sel suları Akyuva köyünü vurdu
Yerel yönetimlerde hibe ve destek
Başkan Köksal yalan söyleyip iftira atmadı ise konuyu açıklamak zorundadır
Suç duyurusu yok, şikayetçi olunmamış!
Afyonspor’un rakipleri belli oldu
Başkan Köksal nepotizme erken başladı!
Başkan Köksal’dan çalışanlara müjdeli haber!
Afyon’lu iki sporcu Aydın’da şampiyon oldu
Taekwondo şampiyonlar listesi yayınlandı
Böcek olayında olduğu gibi buda algıdan ibaret
Kupa, Spor Lisesine gitti
Kütahya’da, Afyon’u gururlandırdılar
Afyon’da 22 göl ve gölet denetlendi
Başkan Köksal devir aldıkları borcu açıkladı
İhsaniye ilçesinde 200 saman balyası kül oldu
Şehit polis memuru Yonuz Turan toprağa verildi
Ağabeyini bıçaklayarak öldürdü
Şehit polisin cenazesi Sandıklı ilçesine gönderildi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar