Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Yurter: Hayvancılıkla ilgili verilerde politikalarda yanlış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yurter: Hayvancılıkla ilgili verilerde politikalarda yanlış
Abone ol
Yurter, “Ne damızlık işletmelerin elindeki gerçek değerleri söyleme alışkanlığı var ne damızlık birliğinin sağlıklı bir data elde edebilme imkanı var ne de Tarım Bakanlığının sağlıklı bir veri elde edebilme imkanı var. Veriler yanlış olduğu içinde politikalarda yanlış oluyor” dedi.

Afyonkarahisar’da hayvan üretim, inovasyon ve sürdürülebilirlik vizyonunun konuşulduğu Çarşamba sabah toplantılarında konuşan Afyonkarahisar Enerji ve Dehşetiler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter ise tarım ve hayvancılık politikaların belirlenmesinde karar alıcıların elinde gerçek ve  halihazırda yaşanan verilerin olmadığını belirtti. Yurter, “Dataların hepsi de yanlış. Süt üretimimiz arttı, besi üretimimiz düştü. Genel bir kanaat vardır; ana olmadan dana olmaz. Süt miktarı arttıysa ana artmış olması lazım, ana arttıysa dananın artmış olması lazım. Bizde tam bir tezatlık var. O zaman burada bir problem var. Bu problem matematiksel datalardan geliyor. Bunların hepsi de yanlış. Hiç kimsenin elinde gerçek değer yok. Ne damızlık işletmelerin elindeki gerçek değerleri söyleme alışkanlığı var ne damızlık birliğinin sağlıklı bir data elde edebilme imkanı var ne de Tarım Bakanlığının sağlıklı bir veri elde edebilme imkanı var. Veriler yanlış olduğu içinde politikalarda yanlış oluyor” şeklinde konuştu.
AİLE ŞİRKETLERİ BİTTİ
Hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlardan bahseden Yurter, konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün başka bir sıkıntımız da aile şirketlerimiz bitti. Köylerde 3-5 hayvanı olan adam kalmadı. Köylerde Afgan çobanlara 20 bin TL maaş veriyorlar. Yeme-içmeyi tedarik ediyorlar yine başka yere gidiyor. Çobanlık yapacak elemanımız yok. Kendi elemanımız olmadığı için başkasına bağımlıyız başkası da sizin kendisine bağımlı olduğunu hissettiği andan itibaren taleplerini arttırıyor. Bunu yaptıkça da bu işle ilgilenenler geri çekiliyor. 2019 yılında sattığımız yemin şu an 1/3’ünü satıyoruz. Satılan yem miktarı yüzde 70 oranında düştü. Üreticiler hayvanlarını sattı. En önemli sıkıntımız bizim hayvan varlığımız bitti. 30 Ekim tarihi itibariyle bu yıl içerisinde Türkiye’ye ithal edilen kasaplık hayvan ve karkas et miktarı 850 milyon dolar oldu. 31 Aralık itibari ile beklenen rakam 1 milyar dolar. Üretimle ilgili bir problemimiz var. Hayvancılık uzun soluklu bir çalışma minimum 4 seneye ihtiyaç var. Türkiye kapasitesini kaybetti. Kaybettiği kapasitesini kazanması minimum 4 senedir.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çelikten: Bir bunu öğrenemedikÖnceki Haber

Çelikten: Bir bunu öğrenemedik

4 kişiyi katleden cani Adliye’deSonraki Haber

4 kişiyi katleden cani Adliye’de

Yorum Yazın

Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası
Bolvadinspor’a güzel haber!
Sandıklı’lı Mustafa Özdayı Konyaspor forması altında ışıl ışıl parlıyor
Sibergöz-36 operasyonunda 19 kişi tutuklandı
8 kişinin öldüğü kaza davası 12 Temmuz’a ertelendi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar