Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Vali Yiğitbaşı’nın projesi Bakanlığın dikkatini çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Yiğitbaşı’nın projesi Bakanlığın dikkatini çekti
Abone ol
Afyonkarahisar’da Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın hayata geçirdiği proje ile okul bahçelerinde oyun alanları yapılarak renklendirildi Milli Eğitim Bakanlığının dikkatini çeken proje ülke genelinde yaygınlaştırılacak.

En etkili öğrenme ve gelişim aracı olan çocuk oyunları, çocukların oyun sırasında birçok şeyi denemesine, dış dünyayı keşfetmesine, insanları gözlemlemesine, kuralları öğrenmesine, sınırları kavramasına, insanlarla iletişim kurmayı öğrenmesine, temel becerilerini geliştirmesine ve bireyin özelliklerini fark ederek kendini geliştirmesine destek sağlıyor.  
İL GENELİNDE HAYATA GEÇİRİLDİ
Çocukları her yönden geliştirmek, dijital dünyadan biraz olsun uzaklaştırarak onların gelişimlerine destek olmak amacıyla Vali Yiğitbaşı’nın talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde til genelinde okulda okul bahçelerine geleneksel çocuk oyun alanları yapılarak, renklendirildi.
Asım Kocabıyık Anaokulu, Nene Hatun Anaokulu, İbrahim Keser Anaokulu, Hacı Lütfiye Kocaşaban Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu, Nurettin Karaman İlkokulu, Erenler İlkokulu, Işıklar Balı Sultan İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulu, -Kışlacık İlkokulu, Selçuklu İlkokulu, Şehit Mustafa Sezer Ortaokulu ile Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulunda okul bahçeleri çocuk oyun alanlarıyla yepyeni bir görünüme kavuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci Afyonkarahisar’da uygulanan bu projeyi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de katıldığı İl Milli Eğitim Müdürleri toplantısında dile getirdi. Bakan Tekin ve katılımcılardan büyük beğeni alan proje, Milli Eğitim Bakanlığı Projesi olarak ülke genelinde uygulanacak.
ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNE DESTEK OLMAK İSTEDİK
Çocuk oyunlarının çocukların özellikle dijital dünyadan biraz da olsa uzaklaşmaları adına önemli olduğunun altını çizen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Teknolojinin gelişmesi ile birlikte geleneksel çocuk oyunlarının oynandığı alanlar da değişim gösterdi. Çocuklarımız sokak oyunları yerine artık daha çok dijital dünyadaki oyunlar ile vakit geçiriyor. Çocuklarla iletişim kurmanın, onların dünyasını inebilmenin birçok yolu var ve bence oyun, bu yolların en doğal olanı. Çocuklarımızı geleneksel çocuk oyunlarından uzak bırakmamak, onların gelişimlerine destek olmak aynı zamanda okul bahçelerimizi renklendirirken görsel olarak da göze hoş gelecek alanlar oluşturmak amacıyla bir proje hayata geçirdik” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
112’ye, 332 bin 832 asılsız çağrı geldiÖnceki Haber

112’ye, 332 bin 832 asılsız çağrı geldi

"Köpeğimi" Belediye personeli vurdu iddiası!Sonraki Haber

"Köpeğimi" Belediye personeli vurdu iddi...

Yorum Yazın

Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası
Bolvadinspor’a güzel haber!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar