Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4641
EURO34.7938
ALTIN2439.6

VALİ YARDIMCISI NURULLAH KAYA AÇIKLADI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VALİ YARDIMCISI NURULLAH KAYA AÇIKLADI
Abone ol
Gazlı Göl Beldesi ile AFJETGAZ arasında yaşanan gerginliğe ilişkin Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ve AFJEt Genel Müdürü İsmail Kara açıklamada bulundu.

Kamuoyunda Gazlıgöl ile alakalı çıkan haberlere karşın Afgazjet Yönetim Kurulu Üyesi Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, gazetecilerle bir araya geldi. 
Vali Yardımcısı Nurullah Kaya yaptığı açıklamada, “Gazlıgöl-Yaylabagi Jeotermal Havzasında, sahanın tek elden yönetilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanması için, daha önce alman kararlar gereği Afgazjet Alyon Gazlıgöl- Yaylabağı Havzas Jeotermal Isı Dağıtım Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Gazlıgöl Belediyesi arasında 01.10.2015 tarihinde Jeotermal Su Dağıtım altyapı devir protokolü imzalanmıştır. Devir protokolü kapsamında, jeotermal su dağıtımı sorumluluğu tamamen Afgazjet A.Ş.'ye geçmiş olup Gazlıgöl Belediyesi tarafından, jeotermal su dağıtım projesi için kullanılmak üzere alman tüm makine ve ekipmanlar da, koşulsuz ve şartsız olarak Afgazjet A.Ş'ye devredilmiştir” dedi. 
Kaya konuşmasının devamında “Yine bu protokol kapsamında; Gazligöl Belediyesinin jeotermal su dağıtım projesi için kullanmış olduğu kalan kredi borçlarını Afgazjet A.Ş’nin ödenmesi, Afgazjet A.Ş tarafından gerçekleştirilecek rutin kazı ve altyapı çalışmalar için Gazlıgöl Belediyesi'ne bilgi verilerek yazılı izin alması gerekmektedir.
Ancak acil durumlar için yapılacak altyapı çalışmalarında ise Afgazjet A.Ş tarafından yazılı belge olmaksızın kazı işleminin yürütülebileceği ve bu süreçte 72 sat içinde Gazlıgöl Belediyesi'ne yazılı olarak bilgilendirme yapılması gerektiği vurgulanmıştır. Afgazjet A.Ş'nin mevut Yönetim Kurulu tarafından, şirketin tüm abonelik ve gelir kayıtlar incelendiğinde, Gazlıgöl Belediyesi ile Afgazjet A.Ş. arasında jeotermal su kullanımı ve iş abonelik sözleşmelerinin yapılmadığı görülmüştür. Hatta belediyeye ait olan Midas Villalarının 2015, MDS Otel'in 2017, Midas Otel'in 2022 ve Midas Otel'in altında bulunan ticari dükkânların ise 2018 yılından günümüze kadar olan jeotermal su kullanım ve işitme bedellerinin ödenmediği tespit edilmiştir.
Dolayısıyla söz konusu tesislerde belirtilen tarihlerde kamu kaynağının hâksiz ve karşılıksız kullanıldığı tespit edilmiştir.
Konuya ilişkin, Gazlıgöl Belediyesi ile şirket idari yönetimi tarafından birkaç kez görüşme yapılmış olup sonrasında da, belediyeye abone olunması ve sayaç takılması gerektiğine ilişkin ilk olarak ihtar yazısı yazılmıştır. Ancak hiçbir değişiklik olmadan geçen süre zarfında Gazlıgöl Belediyesi'ne 29.11.2022 tarihinde tekrar yazdığımız. İhtar yazısında ise;
Gazlıgöl jeotermal havzasında, geçmiş yıllardan itibaren jeotermal suyu ücret ödemeden kullanan ve sayacı olmayan belediyelerinden, geriye dönük ödemelerin mali mevzuatlar kapsamında, Afgazjet A.Ş.'nin belediyelerine olan kendi borçlarıyla mahsuplaşma sürecinin ivedi olarak başlatılması gerektiği aksi takdirde 06.12 2022 tarihine kadar olan sürede abonelik işlemleri ve sayaç takılması için şirketimize başvuru yapılmadığı takdirde gerekli yasal ve idari işlemlerin başlatılacağı bildirilmiştir.
Gazlıgöl Belediyesi tarafından, belirtilen süre içerisinde yine abonelik ve sayaç takma işlemleri için Afgazjet A.Ş. ye herhangi bir başvuru yapılmaması nedeniyle, 12.12.2022 tarihinde Jandarmanın geri takibinde, Afgazjet A.Ş. tarafından sular kesilip vanaların mühürleme işlemleri yapılmıştır. Ancak o gece ve ertesi sabah Afgazjet A.Ş teknik ekibi tarafından yapılan kontrollerde mühür fekki işleminin yapıldığı görülmüş olup, duruma ilişkin tutanak tutulmuştur.
Bunun üzerine Afgazjet A.Ş. tarafından suç duyurusunda bulunulmuş olup, savcılık nezdinde de gerekli tahkikatlar başlamıştır. Daha sonra Afgazjet A.Ş. tarafından 4 kez yapıldığı görülmüştür.
Daha mühürleme işlemini yapılmasına rağmen, hepsinde de mühür fekki işleminin 24.12.2022 tarihinde bu kez söz konusu Villa ve Otellere giden jeotermal su hattı borusunun kazılıp kapatılması için kazı alanına ulaşan ekiplerimiz Gazlıgöl Belediye Başkanı’nın bir araçla kazı işlemi yapacak olan iş makinesinin önünü kesmiştir. Akabinde belediye personeli tarafından tehditkar söylemlerle Afgazjet A.$. Teknik Müdürü'ne fiziki müdahale jandarma ekiplerinin araya girmesi ile durdurulmuştur.
Şimdiye kadar il, ilçe mülki amirlerimizin himayelerinde adım adım yürütülen bu süreçte vatandaşlarımızın hakkı devletimizin tüm unsurlarınca sonuna kadar savunulmakta, süreç dikkatle takip edilip tüm gelişmeler yetkililerimize anlık aktarılmaktadır. Gelinen durum itibariyle; Gazlıgöl-Yaylabağı Jeotermal Havzası’nda Gazlıgöl Belediyesi'ne ait Midas Villalarının 2015, MDS Otelin 2017, Midas Otelin 2022 ve Midas Otelin altında bulunan ticari dükkânların ise 2018 yılından günümüze kadar olan jeotermal su kullanım ve işletme bedellerinin ödenmesi gerekmektedir. Ödenmediği takdirde oluşan kamu kaynağının haksız ve karşılıksız kullanılma işleminin önlenmesi için, Afgazjet A.Ş. tarafından gerekli hukuksal süreç ivedilikle başlatılacaktır.”
AFJET ve AFGAZJET Genel Müdürü İsmail Kara ise, çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, "Bu görevi bu zamana kadar layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Hem AFJET’te hem de AFGAZJET’te çalışmalarımıza başladık. Sahada bulunan mevcut kuyuları değerlendirdik, bazı kuyuları da sisteme dahil ederek bugüne kadar Gazlıgölde 10 dakika bile su yetersizliğinden dolayı su kesintisi olmadı. Bu kıl sahaya inceleyeceğiz ve önümüzdeki dönemde daha fazla tedbirlerimizi alacağız" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyonkarahisar'ın neredeyse tamamına yakını asgari ücretle geçiniyorÖnceki Haber

Afyonkarahisar'ın neredeyse tamamına yak...

Afyonkarahisar'da öldüresiye dövülen adam toprağa verildiSonraki Haber

Afyonkarahisar'da öldüresiye dövülen ada...

Haber Yorumları

  • Gazlıgöl vatandaş27-12-2022 18:22

    Valilik ve yeni genel müdür çok başarılı eski dönemim yaptığı işler hepimiz çok iyi biliyoruz. Kırkpınar geçmişi kişinin aynasıdır. Haksızlık hukuksuzluğa cesurca giden Afjet yeni müdürü ve valiliğe teşekkürler. Selıcan keskin hep senin hataların

Yorum Yazın

Ata lirası ödüllü halk koşusu yarın
Çocukların müstehcen görüntülerini yayınlayan şahsa polis baskını!
Adrenalin tutkunları için hazırlanıyor!
Hazine arazisini izinsiz kullanan kişilerden açıklama geldi!
Adliye çıkışı 3 kişiyi vuran şahıs tutuklandı
Afyon’da biri çocuk 9 kaçak göçmen yakalandı
Başkan Köksal’dan iç ısıtan jest
Afyonspor moral gecesinde buluştu
Hayvan yemi üretimi yapan işletmeler denetlendi
Kasten yaralama suçundan aranan şahıs derekarabağ köyünde ele geçirildi
30 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan şahıs selçuklu mahallesinde yakalandı
Bucaspor maçına İstanbullu hakem
Milli güreşçilerin kamp tercihi Afyon oldu
AKÜ 5 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı
AKÜ’den Türkiye birinciliği başarısı!
Süleyman Güneş’e TFF 2. Lig’de görev
Tırdan etrafa saçılan demir parçalarına otomobil çarptı
Hırsızlıktan aranıyordu Dazkırı ilçesinde ele geçirildi
Huzurevi projesine iki kıymetli hanımefendinin eli değdi
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi’nden yeni bir rekor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar