Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4711
EURO34.7719
ALTIN2423.6

TEK BİR ÇOCUK BİLE OKULDA AÇ KALMAMALI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TEK BİR ÇOCUK BİLE OKULDA AÇ KALMAMALI
Abone ol
DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, “Okullarında aç kalan her çocuğun vebali de günahı da bunu görüp harekete geçemeyenlerdir. Konu siyaset değil, çocukların beslenmesidir” dedi.

DEVA Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık Afyon'da eğitim gören ilkögretim örgencilerimize, lise öğrencilerine ücretsiz, sağlıklı öğle yemeği verilmesi gerektiğini söyledi.

AİLELER ÇOCUKLARINA YETERLİ BÜTÇE AYIRAMIYOR

 Daylık, "Gözlemlediğimiz kadarıyla Afyonkarahisar' da özellikle yukarı  mahallerimizde öğrencilerin büyük çoğunluğu okullarda öğlen yemeği konusunda çok büyük sıkıntılar yaşamakta. Evlerinde sağlıklı beslenememekte artan gıda fiyatları ve enflasyonla birlikte aileler beslenme konusunda öğrencilere yeterli bütçeyi maalesef ayıramamaktadırlar. Afyon’da yerel yönetimlerin iyi bir planlama ve tasarruf tedbirleriyle öğrencilere öğle yemeği verebilecek, beslenme saatlerinde onlara katkı sağlayacak potansiyeldedir” dedi

KONU SİYASET DEĞİL

Yeni Eğitim Öğretim yılının başlaması ile birlikte okulların açılmasıyla birlikte çocuklar ve veliler için okulda beslenmenin önemli bir soruna dönüştüğünü ifade eden Daylık, "Belki bu önerimiz iktidar partisinin seçim yatırımı şeklinde lehline dönüşebilir fakat önemli olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmesidir burada konu siyaset değil sağlıklı beslenmesi gerekli olan geleceğimizdir. Çocuklarımız  yarınlarımızın teminatıdır. Afyonkarahisar ' daki  kamu kaynakları doğru kullanıldığı sürece Afyonkarahisar’ da okulda aç kalan, yeterli beslenemeyen tek bir çocuğumuz kalmayacaktır.

Okulların da aç kalan, yeterli beslenemeyen, yemek öğününü tostla, simitle, bisküvi ile geçiştiren çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi önemlidir." diye konuştu.

YOKSUL AİLELER BÜYÜK SORUN YAŞIYOR

Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birinin sosyal yardımlar olduğunu vurgulayan Daylık "Afyon’da eğitim gören pek çok evladımızın sağlıklı beslenme kaynaklarına ulaşamadığı ortadadır. Özellikle yoksul aileler artan enflasyon rakamları, yeni zamlar ile birlikte büyük sorunlar yaşıyor.

Okullarında aç kalan, yeterli beslenemeyen çocuklar bizim çocuklarımız ve bizim geleceğimiz. Okullarında aç kalan her çocuğun vebali de günahı da bunu görüp harekete geçemeyenlerdir. Ayrıca bu sorun yarın sağlık sorunları olarak karşımıza çıkacaktır. Biz çocuklarımızın bu halini görüp ailelerin sesini duyup yetkilileri göreve çağırıyoruz. Afyonkarahisar’da tek bir çocuğumuz bile okulda aç kalmamalı ve yerel yöneticiler tüm öğrencilere ücretsiz, sağlıklı öğle yemeği verilmesi konusunda çalışma başlatmalıdır." 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
4 SAAT SÜREN DENETİMDE 85 BİN TL PARA CEZASI KESİLDİÖnceki Haber

4 SAAT SÜREN DENETİMDE 85 BİN TL PARA CE...

AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMADA ÖNEMLİ ROL OYNUYORSUNUZSonraki Haber

AKADEMİK BAŞARIYI ARTIRMADA ÖNEMLİ ROL O...

Yorum Yazın

Şehit polisin cenazesi Sandıklı ilçesine gönderildi
Türkiye Santranç Şampiyonası heyecanı Afyon’da başladı
Afyon Belediyesi anket başlattı
Afyon’un 2. Fen Lisesi’nde çalışmalar sürüyor
AGC’den Başkan Köksal’a ziyaret
Salarspor küme mi düşecek?
Sandıklı’da şeker pancarında bu yıl 170 bin ton rekolte bekleniyor
Allı turnalar Eber’de mola verdi
Afyonlu polis memuru şehit oldu
Ticari araç şarampole devrildi 5 kişi yaralandı
Polisten 2 işyeri ve bir eve baskın!
Yabancı uyruklu zehir tacirine suçüstü baskın!
İzmir’den getirdi Afyon’da yakayı ele verdi
World Star Academy Cup Şampiyonu Afyon Aslantepe
Belediye Meclisi toplanıyor
AFSÜ’nün bilimsel çalışmalarına ödül!
600 sporcunun katıldığı prestijli organizasyon sona erdi
Mehmet Özer imzayı attı
Afyonspor formasını ilk kez giydi!
Skor 7-0 olunca sahadan çekildiler!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar