Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Ödüllü kitap okuma yarışması bu yılda yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ödüllü kitap okuma yarışması bu yılda yapılacak
Abone ol
Afyonkarahisar Belediyesi, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Kitap Okuma Yarışmasının 8.’sinin düzenlenmesi için protokol imzalandı.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleriyle her yıl düzenlenen kitap okuma yarışması bu yıl da yapılacak. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan arasında protokol imzalandı.
Eğitim Bir Sen Afyon 1 Nolu Şube öncülüğünde öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışma yine Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleşecek. Proje kapsamında 8 yılda 60 bin kitap, merkezde ve ilçelerde bulunan okulların kütüphanelerinde Belediyenin hediyesi olarak yerini almış olacak. Her yıl ortalama 6 bin öğrencinin ilgi gösterdiği yarışmada Başkan Mehmet Zeybek’in hediyeleri de öğrencilere ulaştırılacak.
BİRİNCİYE DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYAR
Bir Bilenle Bilge Nesil projesi kapsamında üç kategoride yapılacak yarışmada Afyonkarahisar Belediyesi sponsorluğunda her kategorinin birincilerine diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülerine tablet, ilk kırka giren her kategorideki tüm öğrencilere ise bisiklet hediye edilecek.
ARSLAN, BAŞKAN ZEYBEK’E TEŞEKKÜR ETTİ
Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ederek; “Afyonkarahisar’da ilkleri gerçekleştirdiğimiz yarışmamızın 8.’sinin protokolünü imzaladık. Kıymetli Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ağabeyimize de teşekkür ediyoruz. Proje kapsamında 8 yıl içinde bu yıl imzalanan protokol ile 60 bine yaklaşan sayıda kitabımız ortaokul ve liselerin kütüphanelerinde Belediye Başkanımızın bir hediyesi olarak öğrencilerimiz ile buluşmuş olacak. Burada milli ve manevi değerleri önceleyen eserlerin olmasını önemsiyoruz. Dönüp baktığımız da geçtiğimiz yıllarda da Kudüs ile ilgili eserlerin olması bizim bu yarışmayı ayrıca kıymetlendiriyor. Bu proje gelenekselleşmesi itibari ile Türkiye’de örnek teşkil eden proje olarak şehrimizde oturmuş durumda. Her yıl yüzlerce hediyemiz ile binlerce evladımızın, öğretmenimizin ve velimizin gelişi ile de bir şölen havası ile ödül töreni ile nihayetleniyor” dedi.
MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİ ÇOCUKLARIMIZA KAVRATMAK İSTİYORUZ
Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ise “Sayın Bakanımız Prof. Dr. Yusuf Tekin’in de dilimizi zenginleştirelim diyerek Türkçemize ve okumaya önem verdi. Kitap okuma ile ilgili talimatları çok yoğundu. Bu bağlamda bir yıldır Afyonkarahisar’dayım. Eğitime önem veren, eğitim gönüllüsü, okullarımıza maddi ve manevi katkı veren yanımızda olan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Belediyemiz ve Eğitim Bir Sen Başkanımız Mustafa Arslan Bey ile birlikte ortaklaşa bir protokol yaptık. Milli ve manevi değerlerimizi de çocuklarımıza kavratmak istiyoruz. Bize destek olan, tamamen ödül sponsorluğu da yapan Kıymetli Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Eğitime destek vermenin önemine dikkat çeken Başkan Mehmet Zeybek ise öğrencilerin her zaman yanındayız dedi. Başkan Zeybek açıklamasında; “Göreve geldiğimiz andan beri kitap okuma yarışmasının her yıl protokolünü imzaladık. Tek gayemiz çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bugüne kadar 60 bin kitabımızı öğrencilerimizle ve okullarımız ile buluşturmuş olacağız. Bu senenin özelliği projede Gazze ve Filistin davasını ön plana çıkaracak bir eserin olması. Tarihi ve kültürel değerlerimizi de unutturmamak önceliğimiz.  Bu hassasiyeti gösterdikleri için İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Sendika Başkanımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz için ne yapsak azdır. Eğitim konusunda her türlü desteği verdik vermeye de hazırız” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müstehcen yayınlar üreten 22 yaşındaki şahıs Türkmen köyünde yakalandıÖnceki Haber

Müstehcen yayınlar üreten 22 yaşındaki ş...

İskenderun’da 12 derslikli okul inşaatı Afyonlu hayırseverlerin destekleriyle yükseliyorSonraki Haber

İskenderun’da 12 derslikli okul inşaatı...

Yorum Yazın

Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası
Bolvadinspor’a güzel haber!
Sandıklı’lı Mustafa Özdayı Konyaspor forması altında ışıl ışıl parlıyor
Sibergöz-36 operasyonunda 19 kişi tutuklandı
8 kişinin öldüğü kaza davası 12 Temmuz’a ertelendi

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar