Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

İskenderun’da 12 derslikli okul inşaatı Afyonlu hayırseverlerin destekleriyle yükseliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İskenderun’da 12 derslikli okul inşaatı Afyonlu hayırseverlerin destekleriyle yükseliyor
Abone ol
6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi sonrası Hatay’ın Kırıkhan ve İskenderun ilçelerinde Koordinatör Vali olarak görev yapan Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından ilimizde başlatılan yardım kampanyasında elde edilen gelirle İskenderun’da 12 derslikli olarak inşaatı hızla yükseliyor.

6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak ve bölgeyi hızla ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalışmalar devam ediyor. Deprem sonrası Hatay’ın Kırıkhan ve İskenderun ilçelerine görevlendirilen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, deprem bölgesiyle iletişimini sürdürüyor.
Türkiye, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 18 ili etkileyen depremlerle sarsıldı. Günlerce süren arama kurtarma faaliyetleri, yardım seferberliği ile yaralar sarılmaya çalışılırken, o günden bugüne de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yapılan afet konutları ve köy evlerinin inşaatları hızla yükseliyor. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar ile bölgenin kısa sürede yeniden eski hareketliliğine kavuşturulması planlanıyor.
Çalışmalarda binaların sağlamlığına, estetiğine ve özellikle de fay hatlarına uzak olacak şekilde yer seçimine dikkat edilirken, aralıksız süren çalışmalar ile binalar hızla yükseliyor. Sosyal donatıların da yer aldığı yeni kalıcı konutlar tamamlandıkça vatandaşlara teslim ediliyor.
BÖLGEYE DESTEKLER HİÇ KESİLMEDİ
Deprem sonrasında iki aya yakın süreyle bölgede koordinatör vali olarak görev yapan Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’daki görevine dönmesinden sonraki dönemde de depremzedelerle olan iletişimini ve bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin takibini sürdürdü. Afyonkarahisar halkının ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle, bir yıla yaklaşan süreçte bölgeye destekler kesilmedi.
İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI, OKULUN HIZLA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
Hasarlı olduğu için kullanılamayan Denizciler Çamlık İlkokulu, depremlerin hemen ardından Valiliğimizce başlatılan bağış kampanyasına Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin verdiği destekler ile 2 katlı ve 12 derslikli olarak yeniden inşa ediliyor.
Çalışmalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bina deprem yönetmeliğine uygun olacak şekilde ihale edildi. Hatay Valiliği tarafından 12 Aralık 2023’te inşaat firmasına yer teslimi yapılırken, inşaatın 240 günde tamamlanması planlanıyor.
Şu ana dek temel atma işlemini tamamlayan firma yetkilileri okulun ilk katındaki çalışmalarını sürdürüyor. Okul tamamlandığında, Afyonkarahisar Valiliğince belirlenecek olan ismi ile İskenderun’daki öğrencilere hizmet verecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ödüllü kitap okuma yarışması bu yılda yapılacakÖnceki Haber

Ödüllü kitap okuma yarışması bu yılda ya...

Afyonspor’da kongre tarihi belli olduSonraki Haber

Afyonspor’da kongre tarihi belli oldu

Yorum Yazın

Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası
Bolvadinspor’a güzel haber!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar