Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.368
EURO34.6822
ALTIN2395.5

800 TANE ZİRAAT ODASINDA ÇALIŞAN 5000 PERSONELİN DURUMU NE OLACAK?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
800 TANE ZİRAAT ODASINDA ÇALIŞAN 5000 PERSONELİN DURUMU NE OLACAK?
Abone ol
DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık ve beraberindeki heyeti kabul eden Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, son yayınlanan yönetmelikle Ziraat Odalarının işlevsiz hale getirildiğini söyledi. Çankaya, “İlk defa CSK dosyası vereceak çiftçiler, Ziraat Odalarından çiftçi belgesi alacak. Bu uygulama 800 tane Ziraat Odasında çalışan yaklaşık 5000 personelin durumu ne olacak” diye sordu.

Deva Partisi İl Başkanlığı  Deva Partisinin tarım politikalarını anlatmak ve  Ziraat odalarının sorunlarını dinlemek için oda başkanı Ahmet Çankaya’yı  makamında ziyaret etti. DEVA Partisi heyetinde İl Başkanı Kadir Daylık ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri Burak Açıkgözoğlu, Hasan Er , Nevzat Arslan  ve Kerem Konuralp eşlik ettiler.

ZİRAAT ODALARI İŞLEVSİZ HALE GETİRİLDİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ahmet Çankaya, “Son yayınlanan yönetmelik ile Ziraat Odaları işlevsiz hale getirildi. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yani mazot ve gübre Desteklemesine Çiftçilerimizin müracaat yapabilmesi için il ve İlçe Tarım müdürlüklerinden aldıkları CKS dosyasını doldurup Ziraat Odalarına gelerek güncel çiftçi belgesini alıp dosyasını il ve İlçe Tarım müdürlüklerine teslim ediyorlardı. Yeni düzenleme ile bu dosyaları her sene düzenli verenler çiftci belgesi almadan bu işlemi 1 ekim 2022 tarihi itibari ile e- devlet üzerinden kendileri  yapacaklar yada dışarıdan birilerine belli bir ücret karşılığında yaptıracaklar.  İlk defa cks dosyası verecek Çiftçiler Ziraat Odalarından Çiftçi belgesi alacak. Bu uygulama ile 800 tane Ziraat Odasında çalışan yaklaşık 5000 personelin durumu ne olacak. Tarım sektörünün gelişmesine öncülük eden en büyük Sivil Toplum Kuruluşları  işlevsiz hale getiriliyor”. Dedi. Deva Partisi yetkililerine ziyaretleri için teşekkür etti.

TAM 12 EYLEM PLANI AÇIKLADI

Ziyarette konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, “Yakın siyasi tarihimizde ilk kez bir parti, iktidarının ilk 90 gününde ve ilk 360 gününde ne yapacağını detaylarıyla açıklıyor. Bunlardan ilki Tarım Eylem Planımız şuana kadar tam oniki eylem planını kamuoyuna açıkladık. Biz, 90 ve 360 günlük eylem planlarımızın açıklamasına ilk olarak tarım sektörüyle başladık. Tarımda çiftçimizin, üreticimizin yaşadıkları dertlerin devası olmak için çalışıyoruz

ÜLKENİN GERÇEK GÜNDEMİNİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kuru hamasetin, içi boş sloganların arkasına saklanmayacaklarını ifade eden Daylık, “Ali Babacan liderliğinde Kurulan DEVA Partisi tarım alanında  ve ülkemizde yaşanan  tüm  sorunlara artık bir nokta koymak için yola çıktı. Emaneti teslim almak için biz hazırız. Gün milletimizin öncelikli sorunlarını çözecek politikaları tek tek anlatarak ve halkımızın sorunlarını dinleyerek yolumuza devam ediyoruz.  Kuru hamasetin, içi boş sloganların arkasına saklanmadan, ülkemizin gerçek gündemini ve devasını anlatmaya devam edeceğiz”

BORÇLARI 2 YIL FAİZSİZ ERTELEYECEĞİZ

İktidarımızın 90 ve 360 günlük eylem planını açıklamaya topraktan başlıyoruz” diyen Daylık, “İlk adımımız tarım politikaları. Yıllardır feryadı duyulmayan çiftçimizin sesi olmak için, deva damlalarını toprakla buluşturmak için, gayretliyiz. Yerli üreticimizi güçlendirip, çiftçimize emeğinin ve alın terinin karşılığını kuruşu kuruşuna ve günü gününe almasını sağlayacağız. Sadece kendi kendimize yeterli olmakla kalmayacak, artan üretimimizle, pek çok üründe net anlamda ihracatçı hale geleceğiz. Tarım denilince akla haciz, borç, maliyet artışı, zarar, çöpe dökülen ürünler ve kuraklık gelmeyecek. Çiftçimizin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçinin toprağına, traktörüne haciz gelmeyecek, üretim aksamayacak. Çiftçimizin kullandığı mazotun ÖTV’sini çiftçimize geri iade edeceğiz. Çiftçimizin kullandığı gübrenin maliyetinin yarısını, yüzde 50’sini, destek olarak kendisine vereceğiz”

TARIM LİSELERİN TEKRAR AÇACAĞIZ

“Elektriği, çiftçiye özel tarifeyle, daha ucuza sağlayacağız” diyen Daylık sözlerini şöyle noktaladı: “Tarım desteklerini, üretimin yapılacağı dönemin başında açıklayacağız ve aynı yıl içinde destek ödemelerini gerçekleştireceğiz. Çiftçimizin kalkınması için , tarımda ithalatı değil, içeride üretimi destekleyeceğiz. Sözleşmeli tarımın yasal altyapısını güçlendirip, üretici sanayici iş birliğini etkin hale getireceğiz. Tarım liselerini tekrar açacağız. Küçük üreticinin pazarlama problemlerini çözeceğiz. Özellikle ihtiyaç fazlası ürünlerde ihracatı destekleyecek, keyfi ihracat yasaklarına son vereceğiz. Başta tohum olmak üzere, dışa bağımlılığı azaltacağız. Tarım sigortası kapsamını genişleterek çiftçilerimizi risklere karşı koruyacağız. Kuraklığın neden olduğu tahribatı önlemek amacıyla, tarımsal sulama yatırımlarını hızla tamamlayacağız. Kapalı devre, yağmurlama ve damlama sulamayı hızla yaygınlaştıracağız. Toprağı su ve teknoloji ile buluşturarak, sulamada israfı önleyecek son teknolojileri teşvik edeceğiz. Sulu tarım yapan çiftçimizin gelirini, bilinçli sulama ve üretim planlamasıyla en az 3 kat artıracağız” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KÜTAHYA ZAFERLE DÖNDÜLERÖnceki Haber

KÜTAHYA ZAFERLE DÖNDÜLER

BU TRENDE YÖRESEL LEZZETLER İKRAM EDİLECEKSonraki Haber

BU TRENDE YÖRESEL LEZZETLER İKRAM EDİLEC...

Yorum Yazın

MHK’dan Süleyman Güneş’e bu haftada görev!
Son maç Tayfun Sarı’nın
Türk milliyetçisi baskıya, zulme ve haksızlığa boyun eğmemiştir
Santrancın en iyileri belli oldu
Türkiye şampiyon Akyüz’ü alkışlıyor!
Güneş, aday hakemlere eğitim veriyor
Marketler denetlendi
Yağmur sonrası oluşan sel tarım arazilerine zarar verdi
Emirdağ’da durdurulan araçtan uyuşturucu çıktı
İlk aydan şovmenlikleri ve fikirleri ortaya çıktı
Yeğenim 16 yıldır Belediye’de çalışıyor
Belediye Başkanı Köksal’dan son dakika paylaşımı!
Bu ilçede 220 Gr. ekmek 5 TL
Afyon Valiliği uyardı!
Dolandırıcılıktan aranıyordu Pınarlı köyünde yakayı ele verdi
Ağabeyini öldüren şahıs tutuklandı
1 Mayıs kutlamalarının adresi Zafer meydanı oldu
Vali Yiğitbaşı, Frig Vadisi için öğrencileri dinledi
Serim ailesinin acı günü!
İzinsiz haşhaş eken 3 kişi gözaltına alındı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar