Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4087
EURO34.6174
ALTIN2393.5

123 bin proje arasından Türkiye ikincisi oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
123 bin proje arasından Türkiye ikincisi oldu
Abone ol
MedAR (Medical Augmented Reality-Tıbbi Artırılmış Gerçeklik) takımının “Artırılmış Gerçeklik ile Anatomi Eğitimi” projesi, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023’te “TÜRKİYE İKİNCİSİ” oldu.

Akademisyenlerin hazırladığı iki proje TEKNOFEST 2023’te finale katılmaya hak kazanmıştı. TEKNOFEST 2023’ün “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması/Sağlık ve İlk Yardım” kategorisinde detaylı değerlendirme aşamasını 85.75 puan ile geçen Realistik ekibinin “Enjeksiyon, Kan Alma ve Kateterizasyon Amaçlı Kol Modeli” projesi, toplam 151 takımın ter döktüğü yarışmada 11. sıradan; MedAR takımının “Eğitim Teknolojileri” kategorisinde detaylı değerlendirme aşamasını 86 puan ile geçen “Artırılmış Gerçeklik ile Anatomi Eğitimi” projesi ise 186 takım arasından 33. sıradan finalist olmaya hak kazanmıştı.
MedAR takımının geliştirdiği “Artırılmış Gerçeklik ile Anatomi Eğitimi” projesi İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen TEKNOFEST 2023 büyük finalinde “Eğitim Teknolojileri” kategorisinde 123.000 proje arasından seçilerek “Türkiye İkincisi” oldu.
AKADEMİSYENLERİMİZLE GURURLANDIK
Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, TEKNOFEST’in ülkemizin teknoloji alanında atılım gerçekleştirmesi için son derece kıymetli ve ilham verici bir etkinlik olduğunu söyledi. AFSÜ’nün gelişim stratejisi ve uzun vadeli hedefleri bakımından üniversitenin akademik kadrosunun bu tür yarışmalarda podyuma çıkmasının anlamına dikkat çeken Prof. Dr. Okumuş, “Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivali TEKNOFEST artık uluslararası bir marka haline gelmiştir. Üniversitemiz için belirlediğimiz hedeflerin gerçek hayattaki karşılığını farklı bilimsel platformlarda elde ettiğimiz başarılarla sınamış oluyoruz. Geçen Sene TEKNOFEST Karadeniz’deki büyük finalde üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Taha Erdoğan’ın üyesi olduğu “TSİF: Tümör ve Solunum İzlemi Fantomu Takımı”, “Türkiye Birincisi” olmuştu. Bu yıl ise Dr. Öğr. Üyesi Sadık Kağa ve Dr. Öğr. Üyesi Elif Kağa’nın yer aldığı “Realistik Ekibi” ile Prof. Dr. Tolga Ertekin, Doç. Dr. Emin İbili, Dr. Öğr. Üyesi Duriye Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Taha Erdoğan ve Öğr. Gör. Fırat Bilal’in yer aldığı “MedAR Takımı”nın hazırladığı projeler finale katılmaya hak kazandı. MedAR takımının geliştirdiği proje ise 123. 000 proje arasından seçilerek “Türkiye İkincisi” oldu. Şüphesiz ki iki yıl üst üste TEKNOFEST’te dereceye girme başarısı göstermemiz tesadüf değil, gayretli, özverili ve istikrarlı bir çalışmanın ürünüdür. Akademisyenlerimiz elde ettiği başarılarla AFSÜ’nün adını pek çok köklü üniversitenin önüne geçirerek bizleri gururlandırdı. Kendilerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.”
Akademisyenler “Artırılmış Gerçeklik ile Anatomi Eğitimi” projesinde bilgisayarlı tomografi ile elde edilen gerçek hastaya ait kalp görüntülerini kullanarak kalbin anatomisine yönelik artırılmış gerçeklik teknolojisi ile desteklenen bir öğretim yöntemi geliştirdiler. Çalışma kapsamında, insan kalbine ait doku, kas ve damar yapıları üç boyutlu tasarlanarak 3DHeartAR ismi verilen modüler yapıda bir artırılmış gerçeklik ile anatomi öğretim yazılımı üretildi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PKK ile mücadele etmeyen haindirÖnceki Haber

PKK ile mücadele etmeyen haindir

Afyon'da en güzel fotoğrafı çekmek için yarıştılarSonraki Haber

Afyon'da en güzel fotoğrafı çekmek için...

Yorum Yazın

Afyonspor’un rakipleri belli oldu
Başkan Köksal nepotizme erken başladı!
Başkan Köksal’dan çalışanlara müjdeli haber!
Afyon’lu iki sporcu Aydın’da şampiyon oldu
Taekwondo şampiyonlar listesi yayınlandı
Böcek olayında olduğu gibi buda algıdan ibaret
Kupa, Spor Lisesine gitti
Kütahya’da, Afyon’u gururlandırdılar
Afyon’da 22 göl ve gölet denetlendi
Başkan Köksal devir aldıkları borcu açıkladı
İhsaniye ilçesinde 200 saman balyası kül oldu
Şehit polis memuru Yonuz Turan toprağa verildi
Ağabeyini bıçaklayarak öldürdü
Şehit polisin cenazesi Sandıklı ilçesine gönderildi
Türkiye Santranç Şampiyonası heyecanı Afyon’da başladı
Afyon Belediyesi anket başlattı
Afyon’un 2. Fen Lisesi’nde çalışmalar sürüyor
AGC’den Başkan Köksal’a ziyaret
Salarspor küme mi düşecek?
Sandıklı’da şeker pancarında bu yıl 170 bin ton rekolte bekleniyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar