Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.3391
EURO34.8912
ALTIN2393.4

ZAFER TİM GAJSER’İN OLDU

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ZAFER TİM GAJSER’İN OLDU
Abone ol
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonasında zafer Slovak Tim Gajser’ın oldu. Gajser’e ödülünü Belediye Başkanı Mehmet Zeybek takdim etti.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Büyük Taarruzun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Belediye tarafından düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası ödül töreniyle sona erdi.
200 BİN KİŞİ İZLEDİ
Spor şehri Afyonkarahisar Dünya Motokros Şampiyonasına bu yıl dördüncü kez ev sahipliği yaptı. 180 ülkeden canlı yayınlanan organizasyon, 3 milyara yakın izleyiciye ulaştı. Türkiye MotoFest ve Dünya Motokros Şampiyonası heyecanını yerli yabancı 200 binin üzerinde ziyaretçi izledi.  Dünya üzerinde takip edilen ilk on spor dalı arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası, sadece bir yarış değil aynı zamanda ülkemizin ve Afyon’un tanıtımı adına tam bir turizm organizasyonu oldu. Spor turizminin en büyük etkinliklerinden dünyanın en önemli motokrosçularının yarıştığı Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) Türkiye’de yapılan finaliyle sona erdi. Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 2022 sezonu şampiyonu Honda’dan Slovak Tim Gajser oldu. Gajser, ödülünü Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in elinden aldı.
120’DEN FAZLA SPORCU KATILDI
Afyonkarahisar'da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası'nı da çeşitli kategorilerde mücadeleler verildi. Dünyanın çeşitli bölgelerinden ve ülkelerinden 120'den fazla sporcunun katıldığı şampiyona; kupa sahiplerinin belirlendiği yarışların ardından son buldu. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, FİM Başkanı Jorge Viegas, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Dünya Motokros Şampiyonası organizatörü David Luongo, motor tutkunları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.  
AFYONKARAHİSAR BİR KEZ DAHA BÜYÜK BİR ŞEHİR OLDUĞUNU İSPATLADI
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “MXGP Motokros yarışlarının son günündeyiz. Dünyanın en iyi pisti seçilen Afyonkarahisar padokları bütün dünya ile buluştu. Oldukça mükemmeldi yarışlar, festivallerde çok eğlenceliydi. Destek veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Dünya Afyonkarahisar'da buluştu. Nefes kesen yarışmaları bir başarı ile sonuçlandırıyoruz. 125’den fazla ülkede milyarlarca insanın seyrettiği motor sporları yarışı etkinliklerinde büyük bir başarıya imza atıldı. Afyonkarahisar bir kez daha büyük bir şehir olduğunu, gastronomide de sporda da her alanda birinci olduğunu ispatladı. Gururlu ve mutluyuz. Bu yolda bizlere destek çıkan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Valimiz, Milletvekillerimiz ve federasyonumuza teşekkür ediyorum. Profesyonel bir organizasyonla hem yarışları hem de festivallerimizi halkımızla buluşturduk. Şehrimiz oldukça heyecanlı ve renkli, eğlenceli anlara ev sahipliği yaptı. Bundan sonra da Kadim şehrimiz Afyonkarahisar uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edecek” diye konuştu.
ŞAMPİYON TİM GAJSER
Dünyanın en iyi motokrosçularının yarıştığı MXGP’nin Afyonkarahisar’daki finalinde 2022 sezonunun Dünya Motokros Şampiyonu (MXGP) belli oldu.Bir önceki yarışta Fransa’da şampiyonluğunu ilan eden Honda pilotu Tim Gajser şampiyon oldu. Rahat bir yarış geçirdiği Bitci MXGP Türkiye yarışını da ilk sırada tamamladı.Yamaha’dan İsviçreli Jeremy Seewer, Dünya Motokros Şampiyonası podyumunda ikinci sırayı aldı. Bitci MXGP TÜRKİYE yarışı, dünya sıralamasında üçüncü sırası için büyük mücadeleye sahne oldu. GASGAS’tan İspanyol Jorge Prado, Yamaha’dan Fransız Maxime Renaux ve Hollanda’dan Glenn Coldenhoff arasındaki kıyasıya rekabeti Jorge Prado kazanarak üçüncülüğü kazandı.Markalar sıralaması ise, Yamaha, Honda, GASGAS şeklinde gerçekleşti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TAKLA ATAN ARAÇTAN YARALI OLARAK KURTULDULARÖnceki Haber

TAKLA ATAN ARAÇTAN YARALI OLARAK KURTULD...

AFYON’DAN BİR SÜPER STAR GEÇTİSonraki Haber

AFYON’DAN BİR SÜPER STAR GEÇTİ

Yorum Yazın

8 kişinin öldüğü kaza davası 12 Temmuz’a ertelendi
Afyon’da yaşayan bir sığınmacı evlilik bedeli için 10 bin liram yok derse ne olacak?
Afyonspor’dan müthiş start!
Meteorolojiden çiftçilere son dakika uyarı!
AKÜ’de spor oyunları heyecanı başladı
Logo kullanım hakkı başvuruları başlıyor
İşkur 757 işyerini ziyaret edecek
Ragbi Flag heyecanı Afyon’da başladı
Davul benim omzumda tokmak başkasının elinde bir yönetim anlayışını kabul etmiyorum
İYİ Partili Olgun’un görevi belli oldu
Polis ekiplerinden bir eve baskın!
Susuzspor’da yeni yönetim belli oldu
AKÜ’de öğrenciler tarafından hazırlanan karma sergi açıldı
Afyon’dan zeybek esintisi geçti
Uyum içerisinde hep birlikte çalışacağız
İGM yoğun gündemle toplanıyor
Afyon’lu güreşçiler Avrupa Şampiyonası için kampa giriyor
Belediye sosyal tesislerinde çay kahve fiyatları belli oldu
Sığınmacıların nikah ücreti 25 kat artırıldı
Şimşir son maçta gençlere şans verecek

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar