Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.256
EURO34.8134
ALTIN2411.1

Vatandaşın parasını har vurup harman savuruyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vatandaşın parasını har vurup harman savuruyorlar
Abone ol
İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar Belediyesine yüklendi. “Bu şehrin sokaklarını yaz boz tahtasına çeviriyorlar” diyen Mısırlıoğlu, “Vatandaşın can ve mal güvenliğine önem vermedikleri gibi, parasını da har vurup harman savuruyorlar. Bizim maaşlarımızdan kesilen vergilerle, esnafın ödediği hatta ödemekte zorlandığı vergilerle, bu şehrin sokaklarını yap boz tahtasına çeviriyorlar. Sürekli çalışıyoruz imajı vermek için yaptıkları yeri 3 gün sonra bozup yeniden yapıyorlar.” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, haftalık basın toplantısında ülke gündeminden yerel gündeme bir çok konuya değindi. Geçtiğimiz günlerde cinayete kurban giden Engin Taş olayına dikkat çeken Mısırlıoğlu, İYİ Parti iktidarında  faillere iyi hal indirimi gibi vicdanları yaralayan indirimlerin mahkemelerin takdirine bırakılmayacağını açıkladı.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarını da eleştiren Mısırlıoğlu şunları söyledi:
“Geçtiğimiz hafta ilimizde ve Türkiye’de meydana gelen olaylar bizleri derinden üzmüştür. Afyonkarahisar İYİ Parti Tacı Ahmet Mahalle sorumlumuz, dava arkadaşımız Zeki Taş' ın oğlu değerli kardeşimiz Engin Taş bir cinayete kurban gitti. Engin Taş’ın çalıştığı işyerine gelen iki genç kız kendisinden ‘ağabey 2 kişi bizi gezmeye gittiğimiz alışveriş merkezinden bu yana takip ediyor. Bize yardım eder misin?” diyerek yardım istemiş ve onları korumak isterken vahşice katledilmiştir. İntiharlar, gasplar, cinayetler her geçen gün çoğalıyor. Adaleti yok eden, ekonominin direksiyonunu kaybeden  iktidar cinayetlerin  meydana gelen olayların asli sorumlusudur. Sokaklarımız adeta teksasa dönmüştür. İYİ Parti iktidarında  faillere iyi hal indirimi gibi vicdanları yaralayan indirimler mahkemelerin takdirine bırakılmayacaktır”
EMEKÇİLERİ ALINTERİNE YAZIKTIR GÜNAHTIR
Hırsızlığın sadece birisinin parasını ya da malını çalmakla olmayacağını ifade Mısırlıoğlu, “ Kasım ay’ı enflasyon rakamları ;TÜİK-%2.88 Yıllık %84.39-ENAG-%4.24 Yıllık %170.70
TÜİK Bir avuç zengini mutlu etmek için açıkladığı enflasyon rakamları ile toplumu fakirleştirmeye devam ediyor. Hak, hukuk, din, iman söylemleriyle bir toplum çaresizliğe itilemez. Emekçilerin alınterine yazıktır günahtır. Hırsızlık sadece birisinin parasını ya da malını çalmakla olmaz. Gerçek enflasyonu % 185 yerine % 85 açıklayarak milyonlarca memurun ve emeklinin zam farkını sahte enflasyon rakamları ile çalmak ta resmen hırsızlıktır. Yazıklar olsun size. Bir gün bu hırsızlıkların hesabı sorulacaktır”
YAPTIKLARI YERİ 3 GÜN SONRA BOZUP YENİDEN YAPIYORLAR
“Sürekli çalışıyoruz imajı vermek için yaptıkları yeri 3 gün sonra bozup yeniden yapıyorlar” diyen Mısırlıoğlu sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Arkadaşlar, Afyonkarahisar Belediyesi’nin işgüzar zihniyeti yine insan hayatını hiçe sayar vaziyette işlemeye devam ediyor. Can ve mal güvenliği alınmadan yapılan pek çok çalışmayı gündeme getirmemize rağmen aynı ayıbı yapmaya devam ediyorlar. Bu kez de kütüphane inşaat bölgesinde araç ve yaya trafiği durdurulmadan tonlarca ağırlıktaki demirler iş makineleri ile inşaatın üstüne taşındı.  İnsan hayatının ne kadar ucuz olduğunu gözler önüne seren bu görüntüler, Belediyenin tedbirsizliğini ve umursamazlığını da yine bizlere gösterdi. Ben çok merak ediyorum bir iş yaparken güvenlik önlemi almak çok mu zor? Yoksa gerçekten insan hayatını hiçe saymaktan hiç hicap duymuyor musunuz? Bu işi yapmak için araç ve yaya trafiğinin az olduğu bir saat dilimi seçilse, çevre güvenliği alınsa, inşaat çevresine güvenlik şeritleri çekilse çok mu zorlanır belediye? Oy istemeye giderken ‘siz bizim için çok kıymetlisiniz’ demeyi biliyorsunuz, keşke vatandaşa verdiğiniz önemi böyle zamanlarda gösterseniz… 
Vatandaşın can ve mal güvenliğine önem vermedikleri gibi, parasını da har vurup harman savuruyorlar. Bizim maaşlarımızdan kesilen vergilerle, esnafın ödediği hatta ödemekte zorlandığı vergilerle, bu şehrin sokaklarını yap boz tahtasına çeviriyorlar. Sürekli çalışıyoruz imajı vermek için yaptıkları yeri 3 gün sonra bozup yeniden yapıyorlar. 
Tabi bu arada hem kendileri iş yapar görünüyor hem de işi yapan şirket para kazanıyor. Bu vatandaşın, emeklinin, işçinin, öğrencinin hakkını nasıl ödeyeceksiniz? Kul hakkıyla Hakk’ın huzurunda nasıl hesap vereceksiniz? Asri mezarlık yolundaki kaldırımlar da şuan sökülüyor. Yerine yapılacak olan kaldırım taşlarının ömrünü şimdiden merak ediyorum. Daha önce Selçuklu Mahallesi’ni örnek vermiştik. Yanlış malzeme ve yanlış teknik sebebiyle yollarda çalışmalar bitmek bilmiyor ne yazık ki… Aynı sebepler aynı sonuçları doğurur diye bas bas bağırdık ama yine bildiğini okuyor bunlar. Ama biz gelişmeleri takip edeceğiz. Paramızın hesabını sormak hakkımız.”
UTANMANIZ GEREKEN YERDE OY İSTİYORSUNUZ
Sandıklı’nın Alamescit Köyü’ne 10 gündür su verilmediğini iddia eden Mısırlıoğlu,  “En temel görevlerinden biri halkın temel ihtiyaçlarını karşılamasını kolaylaştırmak olan iktidar, Sandıklı 'nın Alamescit Köyü 'ne su bile veremiyor... Sebebi ne olursa olsun İçinde yaşadığımız yüzyıla yakışmayacak bir tutum örneği bu işte. Hatta tutulum örneğidir arkadaşlar... 
Eğer 2023 yılına sayılı günler kala siz hala bir köye  10 gündür su veremiyorsanız bırakın belediyecilik yapmayı. Utanmanız   gereken yerde vatandaştan oy istiyorsunuz. Yazıklar olsun size.”
SAADET ZİNCİRİNE DÖNÜŞTÜRDÜKLERİ SİSTEMLE İNSANLARIN UMUTLARIYLA OYNUYORLAR
190 konuta başvuran 22.200 kişinin umutlarıyla oynandığını söyleyen Mısırlıoğlu, “Çığır açan proje olarak anlatılan TOKİ projesi kapsamında Afyonkarahisar merkeze 190 konutluk bir kontenjan ayırdılar buna başvuru sayısı 22.200 kişi. En ufak bir fizibilite çalışmasında bile nüfusa ve olası başvuruya istinaden bir dağılım ön görülebilecekken çıkan sonuca bakın… Kızılören’e yapılacak konut sayısı 110, başvuru sayısı ise 65. Sinanpaşa Güney Beldesi’ne 106 Toki konutu yapılacak.  Başvuru sayısı 67. Merkezdeki durum ne peki? 22.200 kişinin umutlarıyla oynamak… Saadet zincirine dönüştürdükleri sistemle insanların umutlarıyla oynuyorlar”
Allah izin verirse 11 Aralık’ta bu hafta sonu pazar günü saat 12: 00 de UYDUKENT Grand Derya düğün ve Kongre merkezinde İl Kongremizi inşallah bir şölen havasında yapacağız. İYİ Partinin iktidar yürüyüşünü Afyonkarahisar ayağını başlatacak olan yönetimi delegelerimiz seçecekler.Tüm İYİ’leri ve Afyonkarahisar halkını bu demokrasi şölenine davet ediyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hüsnü Serteser: Kasım ayı ihracatı yüzde 7,2 gerilediÖnceki Haber

Hüsnü Serteser: Kasım ayı ihracatı yüzde...

Afyonkarahisar'daki bu göl adeta bir cennet gibi!Sonraki Haber

Afyonkarahisar'daki bu göl adeta bir cen...

Yorum Yazın

Vali Yiğitbaşı 17 yıldır ücretsiz iftar veren esnaf lokantasını ziyaret etti
Telefonumuz çaldığı zaman ürperiyoruz
Hat severler bu sergiyi kaçırmayın!
Akademisyenler ve öğrenciler Filistin için buluşuyor
Çalışlar köyünde bir eve jandarmadan baskın!
İlçe müftüleri Şuhut’ta toplandı
TÜRSAB heyeti Frigya ve Ayazini köyünü keşfetti
Amatör Kulüpler Mustafa Türkmen’e ateş püskürdü!
Uyuşturucu taciri yol uygulamasında yakalandı
9 araç birbirine girdi
Muhtardan topluma kötü örnek!
Suç makinesi hırsız baz istasyonunda yakalandı
Başkan Köksal'ın mülteci kararı yargıya taşındı
Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar