Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Usta aşçılar sınavla belirlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Usta aşçılar sınavla belirlendi
Abone ol
DENİZLİ’DE 3 HAFTA BOYUNCA TOPLAMDA 115 SAAT AŞÇILIK EĞİTİMİ ALAN KURSİYERLER İÇİN SINAV DÜZENLENDİ. 40 DAKİKADA TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞINDAN FARKLI YEMEKLERİ YAPAN KURSİYERLER, AŞÇILIK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI.

Denizli’de 3 hafta boyunca toplamda 115 saat aşçılık eğitimi alan kursiyerler için sınav düzenlendi. 40 dakikada Türk ve dünya mutfağından farklı yemekleri yapan kursiyerler, aşçılık belgesi almaya hak kazandı.



Denizli’de aşçı adayları Türk ve dünya mutfağından 40 dakikada yaptıkları yemek çeşitleriyle sınava girdi. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurs bitirme komisyon üyelerine sunum yapan kursiyerlerden 18’i sınavı kazanarak aşçılık belgesi almaya hak kazandı. Milli Eğitim Müdürlüğü denetiminde aşçılık yapmak isteyenler veya işyeri açmak isteyenler için özel Paradigma Dil ve Meslek Kursu çatısı altında, mutfak danışmanı Uğur Ulutürk, gözetiminde üç hafta toplam 115 saat aşçılık eğitimi verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan 18 kursiyer için uygulamalı yemek yapma yarışması düzenlendi. 18 kursiyer 40 dakikada Türk ve dünya mutfağından farklı yemekleri yaparak Ali Demir başkanlığındaki kurs bitirme komisyon üyelerine sunum yaptı. Yemek yapılışı, lezzet, tabaklama, hijyen ve görsellik kategorilerinde puan alan kursiyerlerden 18’i sınavı başarıyla geçerek iş yeri açma ve iş bulmada kullanabilecekleri aşçılık belgesi almaya hak kazandı.



Eğitimi ve sınavı başarıyla bitiren 18 kursiyer için önümüzdeki günlerde sertifika töreni düzenlenecek. Kursiyerlere eğitim veren mutfak danışmanı Uğur Ulutürk, 4. Seviye aşçılık kurs bitirme sınavının başarıyla yapıldığını söyledi. Aşçılık mesleğinin son yıllarda çok fazla ilgi görmeye başladığını anlatan Uğur Ulutürk, “Yapılan sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan kursiyerler bu belgeler ile işyeri açma ve kamu kurumu sınavlarına aşçı mesleğinde katılma hakkı gibi birçok sosyal haklar elde ederek, iş arama ve iş başvuranında öne çıkar hale geliyorlar. Kursiyerlerimiz üç hafta toplamda 115 saat süren bir eğitim programını tamamlayarak sınava girme hakkı kazandı. Türk ve dünya mutfaklarından temel bilgilerle dolu bu eğitimi bitiren kursiyerler için uygulamalı sınavda yapıldı. Sınavı 18 kursiyerimiz kazandı. Belge almaya hak kazandı. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle kursiyerlerimize belgelerini de teslim edeceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Heykelin balıkçı kovası çöplüğe döndüÖnceki Haber

Heykelin balıkçı kovası çöplüğe döndü

Yarım kilo eroinle yakalanan kadın tacir jandarmanın takibinden kaçamadıSonraki Haber

Yarım kilo eroinle yakalanan kadın tacir...

Yorum Yazın

Başkan Köksal'ın mülteci kararı yargıya taşındı
Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar