Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2643
EURO35.0954
ALTIN2469.7

Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi uluslararası piyasaya açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi uluslararası piyasaya açılıyor
Abone ol
ULUSLARARASI HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNDEKİ ULUSLARARASI MARKALARA KOLEKSİYONLAR SUNAN FİRMA İLE UŞAK ÜNİVERSİTESİ DTS TASARIM, UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ARASINDA TASARIM, EĞİTİM, BİLİMSEL, TEKNİK İYİLEŞTİRME FAALİYETLERİNİ KAPSAYAN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI. REKTÖRLÜK MAKAMINDA GERÇEKLEŞEN PROTOKOLE REKTÖR PROF. DR. EKREM SAVAŞ VE FİRMANIN AR-GE VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK MÜDÜRÜ KAMİL BİLİR İMZA ATTI

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde hazırlanan tasarımlar uluslararası piyasada yer alabilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.



Uluslararası hazır giyim sektöründeki uluslararası markalara koleksiyonlar sunan firma ile Uşak Üniversitesi DTS Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında tasarım, eğitim, bilimsel, teknik iyileştirme faaliyetlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleşen protokole Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve firmanın Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik Müdürü Kamil Bilir imza attı.



İspanya’da tasarım ofisine sahip olan ve hazır giyim sektöründe birçok uluslararası markaya; tasarımdan üretime kadar ürün, hizmet döngüsündeki her aşamada koleksiyonlar sunan firma ile işbirliği yapacaklarını belirten Rektör Savaş, imzalanan protokol ile gelecek dönemde yapılacak ortak çalışmaların ilk adımının atılmış olduğunu belirtti. Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi’nin uluslararası alanda da tasarımlarıyla adından söz ettireceğine dikkat çekerek protokolün hayırlı olmasını diledi.



İmza töreninin ardından Rektör Savaş; Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik Müdürü Kamil Bilir, Üretimden Sorumlu Tekstil Mühendisli Fatih Kumru ve DTS Tasarım Merkez Müdürü Doç. Eren Öner ile sektörün durumu, bölgesel ihtisaslaşma faaliyetleri, Uşak tekstil sanayisindeki katma değer arayışları, yapılabilecek ortak çalışmalar konularında değerlendirmeler yaptı.



DTS Merkezi’ni ziyaret eden ve tasarım merkezi personelleriyle bir araya gelen tekstil firması yetkilileri, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan görüşmede DTS Tasarım Merkezinin, tekstil firmasına 3 boyutlu tasarım, yüzey tasarımı, koleksiyon hazırlanması, fonksiyonel tasarımlar geliştirilmesi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında destekler verebileceği ve bu konuda yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Minibüste 28 kaçak göçmen yakalandıÖnceki Haber

Minibüste 28 kaçak göçmen yakalandı

Ebelik dünyanın en eski mesleklerindenSonraki Haber

Ebelik dünyanın en eski mesleklerinden

Yorum Yazın

Emirdağ’ın öncü kadınları bu sergide tanıtılıyor
Mardin’de Sandıklı rüzgarı esti
Krizin faturası miniklere çıktı!
Afyonkarahisar Ege’nin en kritik illerinden biri
İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en avantajlı şehri Afyonkarahisar
İki günde iki ayrı karma sergi açıldı
Afet eğitimleri devam ediyor!
Akarçay’da temizlik çalışması başladı
Şuhut ilçesinde ilk defa ekildi
Fiyat listelerini asmadılar cezayı yediler!
Emirdağ’da fırıncıların isimleri yaşatılacak
17 yıl sonra ilk kez personel alımı yapacak
Afyon’un lezzetleri Hindistan’da tanıtıldı
Gönüllerince eğlendiler
Motosiklet sürücülerine güvenli trafik eğitimi
Oğuz Çetin ondan vazgeçmiyor!
Belediye’de halk günü toplantıları başlıyor
20 yaşındaki gencin öldürülmesi olayında flaş gelişme!
Afyon’da internet faresi yakalandı
Sandıklı’da kontrolden çıkan araç takla attı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar