Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

TÜBİTAK’tan AKÜ’nün 34 projesine destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜBİTAK’tan AKÜ’nün 34 projesine destek
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) TÜBİTAK-BİDEB lisans ve ön lisans öğrenci projelerinden 2209-A kapsamında 31 proje, 2209-B kapsamında 3 proje olmak üzere toplamda 34 proje ile desteklenmeye hak kazandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ve 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 2. dönem çağrısı destek hakkı kazananların listesi yayınlandı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) TÜBİTAK-BİDEB lisans ve ön lisans öğrenci projelerinden 2209-A kapsamında 31 proje, 2209-B kapsamında 3 proje olmak üzere toplamda 34 proje ile desteklenmeye hak kazandı. 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programında 2023 Yılı 1. dönem çağrısında toplam 11 proje desteklenirken, 2023 Yılı 2. dönem çağrısında 54 projeden 31 proje desteklenmeye hak kazanarak AKÜ öğrencileri bu dönemde yüzde 57 proje desteklenme başarısı gösterdi.
2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında; Fen Edebiyat Fakültesinden 12 proje, Mühendislik Fakültesinden 7 proje, Teknoloji Fakültesinden 4 proje, Turizm Fakültesinden 1 proje, Veteriner Fakültesinden 6 proje, Emirdağ Meslek Yüksekokulundan (MYO) 1 proje desteklenmeye hak kazanırken, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında ise Teknoloji Fakültesinden 3 proje olmak üzere toplamda 34 proje desteklenecek.
“ARAŞTIRMA GELİŞTİRMEYİ DESTEKLEMEK AKÜ’NÜN ÖNCELİKLERİ ARASINDA”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaptığı açıklamada üstün gayret gösteren öğrencilerini, danışmanlık yapan öğretim elemanlarını, çalışma ortamı oluşturan tüm personeli kutlayarak teşekkür etti. Karakaş, “Üniversitemiz öğrenci merkezli ve kalite odaklı eğitim-öğretim anlayışını benimseyen, etkin bir akademik danışmanlık sisteminin mevcut bulunduğu bir yükseköğretim kurumu. Öğrencilerimize hem teorik bilgiyi hem de uygulanabilir, sürdürülebilir, AR-GE projeleri üretme becerisini kazandırıyoruz. Üniversitemizde araştırma-geliştirme faaliyetlerinin her zaman desteklenmesi de önceliklerimiz arasında yer almaktadır” dedi.
2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI HAKKINDA
2209-A Programın amacı, üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek; ön lisans öğrencilerine ise lisans öğrenimi öncesinde proje hazırlama kültürü kazandırmaktır. Bu çağrı duyurusunda üniversite öğrencilerinin “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)” çerçevesinde araştırma projelerini hazırlamaları teşvik edilmektedir. Birleşmiş Milletler (BM) gündeminde de sürekli üzerinde durulan bir konu haline gelen SKA genel olarak; yoksulluğu sona erdirme, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele, ekonomik büyüme, enerji, üretim/ tüketim, sanayileşme ve iklim değişikliği ile ilgili konuları kapsamaktadır.
2209-B ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI HAKKINDA
2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı ile üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin, sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya ve araştırma ekosistemine katılmalarına teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Program kapsamında öğrencilere üniversitelerden bir akademik danışmanla birlikte AR-GE/tasarım merkezi, teknoparklar veya 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu kapsamında faaliyet gösteren sanayi kuruluşları bünyesindeki yerleşik sermaye şirketlerinde görevli bir sanayi danışmanı rehberlik yapabilmektedir.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaçak tavuk taşırken yakalandıÖnceki Haber

Kaçak tavuk taşırken yakalandı

Başkan Uluçay’dan şoför esnafına iki müjdeSonraki Haber

Başkan Uluçay’dan şoför esnafına iki müj...

Yorum Yazın

Akarçay’daki kokunun sebebi belli oldu
600 sporcu Türkiye Şampiyonası için Afyon’a geldi
Minik İbrahim’in tek umudu kalp nakli
Buca maçı biletleri Başkan Köksal’dan
Ödüllü halk koşusunun kazananları belli oldu
Afyon’un kadınları 3. Ligde şampiyon oldu!
Eber ekmeğimiz gölümüzü yok etmeyiniz!
Buca'dan bin kişilik taraftar grubu geliyor
Köylerde, mahallerde gözünüz, kulağınız açık olsun
Dr.Sıtkı Özkum vefat etti
Liseler arası münazara ligi nefes kesiyor!
Yağmur duasına çıkıp adak kestiler
Afyon'da 60 motosiklet trafikten men edildi
Karı-koca hırsızlıktan aranan çift Çay ilçesinde yakalandı
Uyuşturucu kullanmaktan aranan şahıs salar beldesinde yakayı ele verdi
Afjet çalışanları anlattı Vali Yardımcısı dinledi
Ata lirası ödüllü halk koşusu yarın
Çocukların müstehcen görüntülerini yayınlayan şahsa polis baskını!
Adrenalin tutkunları için hazırlanıyor!
Hazine arazisini izinsiz kullanan kişilerden açıklama geldi!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar