Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4128
EURO34.8319
ALTIN2396.0

Sizin işiniz resim çektirip yemek dağıtmak değil

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sizin işiniz resim çektirip yemek dağıtmak değil
Abone ol
Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i Hatay’da depremzedelere yemek dağıtırken çekilmiş fotoğraf üzerinden eleştiride bulundu. Tekdemir, “Sizin işiniz resim çektirip yemek dağıtmak değil, çünkü Afyon’da başka bir deprem var. Afyon 2’inci belediye şehir çarşısında sizin yarattığınız depremin enkazı altında kalan 50 dükkân sahibini kim kurtaracak?” diye sordu.

Geçtiğimiz aylarda yıkımı yapılan 2. Belediye Şehir Çarşısı ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i eleştiren Zafer Partisi İl Başkanı Mevlüt Tekdemir, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Sayın Zeybek; sizi geçen gün yerel basındaki haberlerde Hatay’a deprem çalışmalarına gitmiş ve yemek dağıtırken çekilmiş fotoğraflarınızla gördük. Yüce Türk milletinin fedakâr vatandaşları o bölgede gereken yardımı yapıyor zaten. Asıl 2018 yılında deprem bölgesindeki 294 bin uygunsuz konuta mecliste imar affı çıkartan, yapı denetim işlerini belediyelerden alıp sivil kurumlara devreden yasayı onaylayan, 0.69’luk ucuz kredilerle insanları çılgınca apartmana yönlendiren Afyon vekillerinin deprem bölgesine gittiklerinde, orada önce yüce Allah’tan sonra halktan özür dilemesi ve o yemeği onların dağıtmasını beklerdik.
Ya da 20 yılda toplanan 36.5 milyar dolar deprem vergisi nerede cevabını oradakilere vermelerini. Sizin işiniz resim çektirip yemek dağıtmak değil, çünkü Afyon’da başka bir deprem var.
Soruyoruz; Afyon 2’inci belediye şehir çarşısında sizin yarattığınız depremin enkazı altında kalan 50 dükkân sahibini kim kurtaracak?
Bugün bu bölgede enkaz altında kalan esnaf ile inceleme yaptığımızda, duyduklarımıza inanmakta güçlük çektik. Yok, artık olmaz dedik. Maalesef bu konuyu diğer siyasi partiler de mecliste gensoru verme noktasına kadar götürmüşler, çaba göstermişler ama sizlerden ne gariptir ki hiçbir tepki gelmemiş.
Onurlu ve hakkı savunan Türk milliyetçisi Zafer Partisi olarak biz de soruyoruz. Gelecek seçim sonrası için buraya not düşüyoruz:
- 1998 yılında belediye tarafından yapılan bir bina 17 yaşında (2015 yılında) nasıl riskli bina olarak tespit edilebilir. Ayıplı mal yaptığınızı kabul ediyor musunuz?
- 2019 yılında yıkım kararı alınmasına rağmen 2022 yılı Aralık ayına kadar neden 3 koca yıl yıkmayıp, binlerce insanın hayatını tehlikeye sorkunuz?
- Yıkım için açılan ihaleden elde ettiğiniz ve bir türlü açıklamadığınız gelirden %26 hak sahibi olan dükkân sahiplerine neden bir kuruş para vermediniz? Siz kul hakkı nedir hiç duydunuz mu?
- Hak sahibi dükkân malikleri sizden zamanında bir dükkânı 4 kilo altın parasına alırken şuan metrekaresine neden 2500 TL gibi komik bir sadaka bedeli veriyorsunuz?
- Millet Kütüphanesinin bedelini 21 milyondan 52 milyona çıkartmayı hemen yapabilirken, neden 6 aydır bir ekspertiz getirtip o dükkanların gerçek değerini ortaya çıkartmıyorsunuz?
- Enkaz altında bıraktığınız bu esnafın hakkını, gerçek bedelini ve paralarını ne zaman vereceksiniz?
Oy istemeye gelince herkesin elini sıkarken, makama geçince randevu bile vermediğiniz bu esnafın kul hakkını almayın.
Zaten sizinle askeri alanı yok etmenizle ilgili bir sürecimiz olacak, bunu da notlarımıza alıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyon'da yoldan çıkan tır buğday tarlasına girdiÖnceki Haber

Afyon'da yoldan çıkan tır buğday tarlası...

İşbirliği ve yatırım potansiyeli istişare edildiSonraki Haber

İşbirliği ve yatırım potansiyeli istişar...

Yorum Yazın

Belediye sosyal tesislerinde çay kahve fiyatları belli oldu
Sığınmacıların nikah ücreti 25 kat artırıldı
Şimşir son maçta gençlere şans verecek
Afyon'da halk ekmek fiyatı belli oldu
Afyon Belediyesi’nin yeni Müdürleri belli oldu
Tüm üniversitelerimizi Saystop eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz
Türkiye faili meçhuller ülkesi olmaktan çıktı
Türkiye’de ilk defa Afyon’da yapılacak
Bu dondurmalar 6 saatte tükeniyor!
Dronlar denetim için havalandı
Akçay görevini Okuyucu’ya devretti
MHK’dan Süleyman Güneş’e bu haftada görev!
Son maç Tayfun Sarı’nın
Türk milliyetçisi baskıya, zulme ve haksızlığa boyun eğmemiştir
Santrancın en iyileri belli oldu
Türkiye şampiyon Akyüz’ü alkışlıyor!
Güneş, aday hakemlere eğitim veriyor
Marketler denetlendi
Yağmur sonrası oluşan sel tarım arazilerine zarar verdi
Emirdağ’da durdurulan araçtan uyuşturucu çıktı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar