Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Sendikacılığa tartışmasız yeni bir soluk getirdik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sendikacılığa tartışmasız yeni bir soluk getirdik
Abone ol
Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Divan Kurulu toplantısında konuşan Başkan Arslan, “Sendikacılığa tartışmasız yeni bir soluk getirdik. Eğitim başta olmak üzere ülkemizin temel sorunlarına çözüm üretmede üzerimize düşeni yaptık.” dedi.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Divan Kurulu toplantısı Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın kolları, İlçe temsilcilikleri, Disiplin ve Denetleme kurulu üyeleri katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda konuşan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan şunları söyledi:
“Bir yandan ücret ve özlük hakları mücadelesini en iyi şekilde verirken, diğer yandan eğitim başta olmak üzere ülkemizin temel sorunlarına çözüm üretmede üzerimize düşeni yaptık, taşımayı üstendiğimiz değerlerin mesuliyetini bihakkın yerine getirdik ve bu idealimizden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz”
ÇALIŞTIK, MÜCADELE VERDİK
Arslan, şöyle devam etti: “Başarımızda gördüklerimizden ve tartıştıklarımızdan doğru sonuçlar çıkarmamız, sorumluluklarımızdan kaçmayışımız ve ilkelerimizden ödün vermeyişimiz etkili olmuştur. İç dünyamızda ya da çevremizde sırtımızı döndüğümüz her sorunun ya yerinde duracağını ya da artarak yeniden karşımıza çıkacağını bilerek çalıştık, mücadele verdik.”
EĞİTİM ÇALIŞANLARNIN ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI VAR
Eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına işaret eden Arslan, sıra tayinini içeren adil ve kalıcı bir yer değişikliğinin gerekliliğine dikkat çekerek, “Öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin bütünüyle gerçekleştirilmesini sağlama adına yer değiştirme takviminin  il içinde görev yapan öğretmenlerden başlamasını ve il içinde sıra uygulamasına geri dönülmesini istiyoruz. İl içi sıraya bağlı yer değiştirme uzun yıllar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başarıyla uygulanmıştır, yeniden hayata geçirilmesini sağlayacak altyapı hâlihazırda mevcuttur”
YÖNETİCİLİK PROFESYONEL BİR MESLEK OLARAK YAPILANDIRILMALI
Eğitim kurumu yöneticiliğinin ikincil görev olmaktan çıkarılarak profesyonel bir mesleğe dönüştürülmesini istediklerini kaydeden Arslan, şunları söyledi: “Yöneticilik, profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır. Eğitim yöneticiliğinin meslekleşmesi, mesleki yeterliliklerin belirlenmesi, meslek öncesi ve meslek içinde yetiştirme ile liyakat, uzmanlık, bilgi, beceri ve tutum ekseninde yapılacak seçme ve atama, eğitim yönetiminin somut adımlar atılması beklenen temel parametreleridir. Eğitim kurumu yöneticiliğine atama/görevlendirmenin yazılı sınav puanı ile nesnel kıstaslara dayalı mesleki çaba ve başarı ölçümü üzerinden gerçekleştirileceği bir sistemin kurulmasına ihtiyaç vardır. Proje okulları başta olmak üzere eğitim kurumları yönetici atama mevzuatında köklü değişiklikler yapılmalıdır.”
MÜFREDAT DEĞİŞİKLİĞİ TEMEL FELFESİ OLMALI
Müfredat değişikliğiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Arslan, öğrenci merkezli, öğrenmeyi öğreten, kişilikli ve kimlikli fertler yetiştiren, kalkınmayı ve gelişmiş ülkelerle yarışmayı hedefleyen bir eğitim sistemini geliştirmek zorunda olduklarının altını çizerek, çok önceden yapılmış, eskive eskinin tecrübelerine dayanan kanun ve yönetmeliklerin hâkim olduğu değil; bilginin, hikmetin, ahlakın, ilerlemenin temel alındığı bir eğitim sistemine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
Şube Başkanı Mustafa Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir ülkenin eğitim programları ya da müfredatı, o ülkenin sadece eğitime bakışını değil, aynı zamanda zihniyetini, nasıl bir fert ve toplum istediğinin yol haritasını da ortaya koymaktadır. Öğrencilerimizin özgüvene sahip, dürüst ve güvenilir, eleştirel düşünce yetenekleri gelişmiş, inisiyatif alabilen, rekabetçi, girişken ve iş birliğine açık, toplumun sorunlarına duyarlı, başkalarının görüş ve düşüncelerine değer veren, toplumsal değerlerine sahip çıkan, çevreye karşı duyarlı, toplumsal ve kültürel çeşitliliğe saygılı insanlar olarak yetiştirilmesi müfredat değişikliğinin temel felsefesi olmalıdır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Küçükkurt: Afyon’un her noktasında değişim olacak!Önceki Haber

Küçükkurt: Afyon’un her noktasında değiş...

Şok gol 90+5’de geldiSonraki Haber

Şok gol 90+5’de geldi

Yorum Yazın

Başkan Köksal'ın mülteci kararı yargıya taşındı
Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar