Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Olgun: Sandıklı ilçesinde Ağır Ceza Mahkemesi neden kapatıldı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Olgun: Sandıklı ilçesinde Ağır Ceza Mahkemesi neden kapatıldı?
Abone ol
İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesinin neden kapatıldığını sordu.

İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, “Sayın Bakan da hazır buradayken, özellikle vekili olduğum Afyonkarahisar ilçe adliyeleri sorununa da değinmek ve kendisine sormak istiyorum…
Afyonkarahisar’ın en büyük ilçesi olan ve merkeze 55 km uzaklıkta bulunan; dosya sayısı ve nüfus bakımından en büyük bölgeye sahip, Hocalar ve Kızılören ilçelerinin de bağlı olduğu Sandıklı ilçesindeki Ağır Ceza Mahkemesini neden kapattınız? Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi ile aynı kararname ile kapatılan Develi Ağır Ceza Mahkemesini 18 yıl sonra yeniden kurdunuz, Sandıklı ilçesini neden unuttunuz? Diğer taraftan Sultandağı ve diğer ilçe adliyelerini hangi gerekçeler ile diğer adliyelere bağladınız? HSYK’nın 15.06.2012 tarihinde aldığı bir kararla 146 ilçe adliyesini kapatma kararı almıştır. Aldığı kararın uygulanmasına geçilmeden siyasi tepkiler yoğunlaşınca da 44 ilçe adliyesinin kapatılmasından vazgeçilmişti. Ne oldu da 44 ilçe adliyesi kapatma kararından bir ay geçmeden vazgeçildi? Aldığınız karar mı yanlıştı? Kapatma gerekçelerinizde ve kriterlerinizde değişiklik mi oldu? Afyonkarahisar ilçelerini, kapatmaktan vazgeçtiğiniz ilçelerden ayıran kriterler ne olmuştur? İktidarınızın “hizmet” söylemleri, adalet hizmetleri olunca, rafa mı kaldırılmıştır? İlçelerde vatandaşa hizmet veren mahkemeleri neden kapatıyorsunuz? Vatandaşa eziyet ve ek külfet getiren adliyelerin kapatılması kararını gözden geçirecek misiniz?” dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN 3’TE 2’Sİ YARGIYA GÜVENMİYOR
Milletvekili Olgun, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün  “Bir Bakışta Hükümet 2023” raporuna göre,  2010 yılında yüzde 59 olan Türkiye’deki vatandaşların yargıya güveni, 2020 yılında yüzde 37’ye, 2022 yılında ise yüzde 33’e kadar gerilediğini hatırlattı.
Olgun; “Yani vatandaşlarımızın 3’te 2’si yargıya güvenmiyor. Yargı sistemimiz ne yazık ki; iktidarın istediği kararları veren hâkimlerin ödüllendirildiği, aksi durumda, hâkimlerin cezalandırıldığı bir sisteme dönüştürülmüştür. Ayrıca, yerel mahkemede hâkimlere, hukuka uygun kararlarını değiştirmesi için baskı yapan, dava takip eden, HSK, YARGITAY ve AYM üyeleri olduğu bilinmekteyse de; bu konuda ayrı bir çalışma yapmakta olup tamamlanınca yüce meclisin bilgisine sunacağım. Aslında tüm sorunların başında, Hukuk Fakültelerindeki eğitimin yetersizliği ve nitelik eksikliği bulunmaktadır. Sorunları tespit ederken buna eğitimden başlamak gerekmektedir. Bu konuda tarafımca bir meclis araştırma önergesi de verilmiştir. Türkiye’de 2023 yılı itibarıyla 84 hukuk fakültesi bulunmaktadır. Bu fakültelerin 38’ i devlet üniversitelerinde, 35’i vakıf üniversitelerinde ve 11’i KKTC’ de bulunmaktadır.
2012’de 78 bin olan avukat sayısı, 2022 sonunda 175 bine dayandı. Avukat sayısı son 5 yılda yüzde 64, son 10 yılda ise yüzde 123 artış göstermiştir.
Henüz uygulanmaya başlanmayan Avukatlık sınavı bir çözüm olmaktan ziyade, işsizler ordusu yaratacaktır. Belki avukatlık sınavı kaliteyi yükseltme amacına hizmet edecek, ama sınavda başarılı olamayanların da mesleki perspektifleri tamamen ortadan kalkacaktır. O nedenle de yeni hukuk fakültesi açmak yerine, mevcut hukuk fakültelerinin niteliğini artırmak başlıca amaç olmalıdır” şeklinde konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Afyon'da kendi adayıyla seçime girecekÖnceki Haber

MHP Afyon'da kendi adayıyla seçime girec...

Anne ve çocuklar kıyasıya yarıştıSonraki Haber

Anne ve çocuklar kıyasıya yarıştı

Yorum Yazın

Türkiye ikincisi Afyonkarahisar’dan çıktı
Işıklar beldesi’ne müjde!
Afyon’lu astsubay Kuzey Irak’ta yaralandı
Kanseri aspirinle tedavi etmek istiyorlar
Afyon’da Bölgesel Triatlon heyecanı yaşandı
Zafer Meydanında 3x3 basketbol heyecanı yaşanıyor
Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtık
6 ülkeden 158 sporcu Afyon’da ter döküyor!
Afyon Belediyesi’nden iki farklı fiyat tarifesi!
Hırsızlıktan aranıyordu dipevler köyü’nde yakayı ele verdi
Uyuşturucu taciri Jandarma’dan kaçamadı
Afyon'da iki ayrı suçtan aranıyordu, polis enseledi
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı
Afyon Belediyesi personel alacak!
Zafer Teknopark A.Ş.’nin yeni sermayesi 9 milyon TL. oldu
Engelleri aşıp askerlik yemini ettiler
Başkan Köksal'dan çölyak hastalarına müjde verdi!
Türk Eğitim Sen’den milletvekillerine mektup
70 bin ata tohumu fidesi dağıtıldı
Yatırımların takipçisiyiz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar