Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2551
EURO34.6953
ALTIN2402.6

NEFRET VE ŞİDDETLE KINIYORUZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NEFRET VE ŞİDDETLE KINIYORUZ
Abone ol
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Afyonkarahisar İl Başkanı Mustafa Demir, İstanbul’da sağlık emekçisinin hasta yakını tarafından boynundan bıçaklanarak şehit edilmesine tepki gösterdi. Demir, “Sağlık emekçisi güvenlik çalışanını hayatının baharında yaşamdan koparan cani en ağır şekilde cezalandırılmalı” dedi.

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde 'sessiz olun' şeklindeki uyarısına sinirlenen hasta yakını, sağlık emekçisi güvenlik görevlisini boynundan bıçaklamış, ağır yaralanan güvenlik görevlisi tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit olmuştu.

Sağlık emekçilerine, şiddetin reva görülmesini nefret ve şiddetle kınadıklarını ifade eden Demir şunları söyledi: “İnsanlar evlerinden çıkmazken, sağlık emekçileri hayatları pahasına fedakârlık yaparak, hastanelerde insanlığın sağlığı için mücadele edip Covid- 19 salgınının bütün yükünü çektiler. Canları pahasına kutsal bildikleri görev yerlerini terk etmediler. Bunca fedakârlığın, cefanın ardından hiçbir taktir ve teşekkür beklemeden görevlerine devam eden sağlık emekçilerine, şiddetin reva görülmesini, hayatlarına kast edilmesini Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak nefret ve şiddetle kınıyoruz”

YAPILACAK KANUNLARIN BÜTÜN HASTANE ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI

“Tek amacı hastanede, hasta ve hasta yakınlarının huzurunu, güvenliğini sağlamakla görevli bir sağlık emekçisini hayatının baharında yaşamından koparan caniyi en şiddetli şekilde kınıyor, yetkilileri bu caninin en ağır şekilde cezalandırılması için göreve davet ediyoruz. Yetkililerden sağlıkta şiddete karşı cezaların artırılmasını, caydırıcı önlemlerin ivedi bir şekilde uygulanmasını bekliyoruz. Ayrıca hükümet yetkililerinden, yasalarda sağlık bir bütündür ilkemizi de artık göz ardı etmemelerini istiyoruz. Çünkü hastanenin veya sağlık kurumunun herhangi bir servisinde çalışan herkes hasta için orda bulunuyor. Aynı tehlikeyle doktorlar yüzleştiği kadar, orada çalışan bütün personel tehlikeyle burun buruna geliyor. Alınan önlemlerin ve yapılacak kanunların bütün hastane çalışanlarını kapsamasını bekliyoruz.

Görevi başında şehit edilen güvenlik görevlisi Tuğrul Okudan’ a Allahtan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Türk-İş Konfederasyonu ve Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak, her turlu şiddete karsı üyelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın maddi, manevi ve hukuki olarak yanında olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MÜFTÜ KAZANCI GENÇ ESNAFLARLA BİRARAYA GELDİÖnceki Haber

MÜFTÜ KAZANCI GENÇ ESNAFLARLA BİRARAYA G...

3.5 YILDA 5 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN YAPILDISonraki Haber

3.5 YILDA 5 MİLYON METREKARE YEŞİL ALAN...

Yorum Yazın

İsrail’i ve destekçisi ABD’yi lanetleniyoruz
Baklagillerin kraliçesi Afyon’da yetişiyor
Öğrenciler ile esnaf bir araya gelecek
Bu yarışmada iyilik yarışacak
Afyonlu kuaförden büyük başarı
Cem Kasapoğlu’na üst düzey görev!
Özgür Özel’in Afyon programı belli oldu
17 ilçede 421 köyde hizmete devam edeceğiz
Sanat ve diyalog bu sergide
Erken tanı ve erken eğitim otizm için önemli
Başkanlarımızın arkasında ve destekçiyiz
Yurdunuseven Köksal'ın böcek iddiasının peşini bırakmıyor
Başarı tesadüf değildir
Sünnetci: Geçen yıla göre başarımız yüzde 20 arttı
CHP üye kaydı için meydanlarda
10 milyon takipçisi olan THY Afyon’u tanıttı
Türkiye Şampiyonası U-16 finali Afyon’da
Afyonspor şimdi ne olacak?
Zafer Milli Eğitim’in
Sandıklı Hüdai MTAL’dan İstanbul’da büyük başarı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar