Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Mikrokredi kadınlara umut oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mikrokredi kadınlara umut oluyor
Abone ol
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MİKROKREDİ ŞUBESİ’NİN DE ÜYESİ OLDUĞU TÜRKİYE İSRAFI ÖNLEME VAKFI’NIN (TİSVA) 20. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN EV SAHİPLİĞİNDE KUTLADI. MİKROKREDİ İLE UZUN YILLARDIR KADINLARA UMUT VE DESTEK OLDUKLARINI ANLATAN BAŞKAN ZOLAN, “SİZLER BU ÜLKENİN KAHRAMANLARISINIZ” DEDİ.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Şubesi’nin de üyesi olduğu Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın (TİSVA) 20. kuruluş yıldönümünü Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde kutladı. Mikrokredi ile uzun yıllardır kadınlara umut ve destek olduklarını anlatan Başkan Zolan, “Sizler bu ülkenin kahramanlarısınız” dedi.



Denizli’de dar gelirli girişimci kadınlara destek sağlamak amacıyla 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Şubesi’nin de üyesi olduğu Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) 20. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen programının ilk günkü etkinliği PASVAK’ta yapıldı. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ile TİSVA’nın 65 ildeki 95 şube çalışanı katıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada dar gelirli girişimci kadınların önündeki engelleri kaldırmak ve onlara fırsat eşitliği sunmak amacıyla gerçekleştirilen projenin çok kıymetli olduğunu ifade etti. Bu çerçevede yaklaşık 15 yıl önce TİSVA ile işbirliğinde kurdukları Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Şubesi’nin her geçen gün kredi miktarını ve girişimci kadın sayısını arttırdığına dikkati çeken Başkan Zolan, “Verilen bu küçük destekler kadınlarımıza nefes oluyor, onların gözlerinin ışıldadığını, hayata tutunduklarını ve ekonomiye çok büyük katkı sağladıklarını görüyoruz. Sizler bu ülkenin kahramanlarısınız” dedi.



Prof. Dr. Akgül’den Büyükşehir’e özel teşekkür


TİSVA’nın 20. kuruluş yıldönümü programlarının ikincisi ise Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül burada yaptığı konuşmada Denizli’de Türkiye’nin en değerli mikrokredi uygulamasını Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yaptıklarını belirtti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci de, kadınların inandığı her projenin çok başarılı olduğunu ifade etti. Konuşmanın ardından TİSVA’nın 65 ildeki 95 şube çalışanının katıldığı bir seminer gerçekleştirildi. Daha sonra meslekte 10’ncu yılını dolduran şube çalışanlarına plaket verildi.



Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi


Türkiye İsrafı Önleme Vakfı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 2009 yılında hizmete başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi, dar gelirli kadınların küçük sermayelerle desteklenerek gelir getirici faaliyetlerde bulunmasını amaçlıyor. Kendi işinin patronu olmak, ev ekonomisine katkı sağlamak ve istihdam oluşturmak isteyen kadınlar karşılıklı güven esasına dayalı sermaye sistemi ile destekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmirde kruvaziyer bereketiÖnceki Haber

İzmirde kruvaziyer bereketi

‘Leyleklere Yeni Yuva porjesi ADM Elektriğe ödül getirdiSonraki Haber

‘Leyleklere Yeni Yuva porjesi ADM Elektr...

Yorum Yazın

Akarçay’daki kokunun sebebi belli oldu
600 sporcu Türkiye Şampiyonası için Afyon’a geldi
Minik İbrahim’in tek umudu kalp nakli
Buca maçı biletleri Başkan Köksal’dan
Ödüllü halk koşusunun kazananları belli oldu
Afyon’un kadınları 3. Ligde şampiyon oldu!
Eber ekmeğimiz gölümüzü yok etmeyiniz!
Buca'dan bin kişilik taraftar grubu geliyor
Köylerde, mahallerde gözünüz, kulağınız açık olsun
Dr.Sıtkı Özkum vefat etti
Liseler arası münazara ligi nefes kesiyor!
Yağmur duasına çıkıp adak kestiler
Afyon'da 60 motosiklet trafikten men edildi
Karı-koca hırsızlıktan aranan çift Çay ilçesinde yakalandı
Uyuşturucu kullanmaktan aranan şahıs salar beldesinde yakayı ele verdi
Afjet çalışanları anlattı Vali Yardımcısı dinledi
Ata lirası ödüllü halk koşusu yarın
Çocukların müstehcen görüntülerini yayınlayan şahsa polis baskını!
Adrenalin tutkunları için hazırlanıyor!
Hazine arazisini izinsiz kullanan kişilerden açıklama geldi!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar