Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2234
EURO34.9331
ALTIN2444.4

Mesut Yurt Başkanlığa seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mesut Yurt Başkanlığa seçildi
Abone ol
Türkiye Görme Engelliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Başkanlığa kurucu Başkan Mesut Yurt seçildi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi  ilk genel kurulunu yaptı. Kongre geçtiğimiz günlerde vatan için canlarını feda eden kahraman şehitler için Sabri Eğret hocanın Kur’an tilaveti ve duasıyla başladı. 70 üyenin 47'sinin katılım sağladığı genel kurula Isparta Şube Başkanı Mehmet Ali Özbey, Engelliler Gençlik Spor Derneği Başkanı Serap Güderler katıldı.
KISA SÜREDE 70 ÜYE SAYISINA ULAŞTIK
Açılışta bir konuşma yapan kurucu Başkan Mesut Yurt şunları ifade etti:  “Kıymetli üyeler, sizleri saygıyla selamlıyorum. Derneğimizi 8 Ağustos 2023 tarihinde tescil ettirerek faaliyetlerimize kurucular kurulu olarak başladık. Kurucular kurulumuzda bendeniz Mesut Yurt, Kenan Üstündağ, İbrahim Kalaycı, Levent Yaşar Ülgü ve Serhat yurt görev aldı.
Yaklaşık altı aylık süreç içerisinde önce dünyada mekan düsturuyla hareket edip bir yer kiraladık. Kiraladığımız yerin boyasını yaptırdık içinin mobilyası için Afyonkarahisar Özel İdare ile görüştük. İl Genel Meclis  Başkanımız Burhanettin Çoban bizlere büro malzemeleri temin ettiler. Kendilerine bu anlamlı katkılarından  dolayı teşekkür ediyoruz. Dernek ofisimiz faaliyete geçti. İkinci önceliğimiz üye kazandırma idi bu amaçla ilk etapta 50 üyeyi görüşmeler yaparak derneğimize kazandırdık. Kasım ve aralık aylarında ise 10'ar üyeden toplam  20 üye daha derneğimize kazandırarak üye sayımızı 70’e çıkardık. Bu arada üyelerimizle genel üye toplantısı yaparak istek ve talepleri alınıp talepleri doğrultusunda bilgisayar ve aşçılık kursları açtık. Halihazırda kurslarımız devam etmektedir. 3 Aralık Dünya engelliler günü kapsamında İstanbul uluslararası engelsiz yaşam fuarına yönetici arkadaşlarla gidip görme engelli bireyler için üretilen yeni neler var bunları gözlemleme imkanı bulduk ve baston temin ettik. Aynı zamanda genel merkezimizin başkanı Fatih Karadayı ve yönetimi ile de bir görüşme yaptık. Bunun dışında derneğimizin ihtiyaç duyduğu gerekli defterler mühür, kaşe ve tabela yaptırılıp dernek hizmetine sunulmuştur.
Arkadaşlar daha önce bireysel çabalarımla Afyonkarahisar ili‘ne kazandırdığımız görme engelliler sınıfı için genel merkezimizle görüşerek braille  baskılı hikaye kitapları görme engelliler sınıfına hediye ettik gene eğitim desteklerimiz kapsamında sesli hikaye kitabı projemiz devam ediyor okutulan sesli hikaye kitapları görme engelliler sınıfımıza teslim edilecek.  
Derneğimiz siz üyelerimizin de desteğiyle büyüyerek Afyonkarahisar ilinde layık olduğu yere ulaşacak ve hizmetlerine devam edecektir.” Dedi.
Toplantı saygı durusu ve İstiklal marşı ile devam etti beş aylık faaliyet raporunun hesap bilançosu okunup İbra edildi.  divana yönetim kurulu aday listesi sunuldu. tek listenin verildiği genel kurulda yönetim kurulu üyeleri seçimi yapıldı.
Mesut Yurt, İbrahim Kalaycı, Kenan Üstündağ, Levent Yaşar Ülgü, Harun Abay, Yavuz Yardım, Beyza Kutlar ve Merve Cinkılıç yönetime seçildiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köksal: Bir kör tıpa atıp çözülecek sorunu 2 günde çözdüler!Önceki Haber

Köksal: Bir kör tıpa atıp çözülecek soru...

Yarım asırlık hamam müzeye dönüştürüldüSonraki Haber

Yarım asırlık hamam müzeye dönüştürüldü

Yorum Yazın

Başkan Köksal’dan anne ve anne adaylarına çiçek
Bir şampiyonluk hayali daha uçup gitti!
Şampiyon Selçuklu Belediyesi oldu
Lige rekor mağlubiyetle veda etti!
MHP olarak Afyon’da oylarımızı artırdık
İller arası masa tenisi müsabakaları nefes kesti
Hamide Nur Tekdemir finale adını yazdırdı
Gümüşhane’den zaferle döndüler!
Restoran ve cafeler fiyat listesini girişte göstermek zorunda
Neyin, niçin yapıldığının farkına varılması gerekiyor
CHP’den Başkan Köksal’ı da ilgilendiren genelge!
Sandıklı, Başmakçı ve Emirdağ hafif şiddette sallandı
Afyon’un milli gururu Dilara Bozan Avrupa Şampiyonu
Finalin adı belli oldu
Değişim rüzgarı kesilmedi daha da güçleniyor
Afyon’un yengesi Avrupa üçüncüsü oldu
Afyon’da 200 bin dekar patates ekimi yapıldı
Makam aracını satılığa çıkardı!
Gençfest başlıyor
Ziraat köprüsü ayakta alkışlandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar