Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2442
EURO35.0677
ALTIN2524.7

Küçükkurt: Aldatan olmayacağız!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Küçükkurt: Aldatan olmayacağız!
Abone ol
MHP Belediye Başkan adayı Sezer Küçükkurt bugün düzenlendiği basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Projeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Küçükkurt, “Aldatan olmayacağız. Bizi aldatan bizden değildir. Hedefimiz, yardım edilen yoksullar değil, ortadan kaldırılmış yoksulluk için çalışacağız” dedi.

MHP Belediye Başkan adayı Sezer Küçükkurt bugün düzenlediği basın toplantısında üç projesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. 100. Yıl OSB ve Sağlık Endüstri Bölgesi projelerinin sıfırdan yapılacak iki proje gibi sunulmasını doğru bulmadığını ifade eden Küçükkurt, “Afyonkarahisar, kabuğunu kıracaksa, bölgenin parlayan yıldızı, üretim ve istihdam üssü, huzur ve refah şehri olacaksa; bunu kasaba vizyonlu, kurnaz taşra siyasetçileriyle başaramayacağımız ortadadır. Unutulmasın ki “Bizi aldatan bizden değildir!” dedi.
Küçükkurt projeleriyle ilgili şunları söyledi: “Bu hafta sizlerle yapacağımız basın toplantımızda üç projemizin detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız. Bunlardan ilki Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ikincisi Kent Konakları ve üçüncüsü Ev Hanımları Üretiyor.
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile amacımız nedir?
Afyonkarahisar, hem ürün çeşitliliği, hem rekolte olarak ciddi bir tarımsal üretime sahip olmasına rağmen, maalesef bu üretim yeterince değerlendirilememektedir. Tarımsal üretimimizin endüstri ürününe dönüşebilmesi için Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturacağız. Amacımız Afyonkarahisar’ımızın çevresinde üretilen hububatı, patatesi, pancarı, sebzeyi, kuracağımız bu sanayi bölgesinde hammadde olarak kullanmak ve endüstri ürününe dönüştürmektir.
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile şehir olarak neler kazanacağız?
•    Ürettiği ürün çiftçimizin elinde kalmayacak ve değerine satılacak,
•    Kooperatifleşme artacak. Aracıların, komisyoncuların çiftçimizi esir alması engellenecek,
•    Yerli yatırımcılarımız desteklenecek.
•    Hammadde ulaşım maliyeti çok düşük olacağı için üreticimizin rekabet gücü artacak.
•    Şehri tanıtıcı, şehrin tarihi ve doğasını çağrıştıran markalar oluşturulacak.
•    Üretim aşamasında ciddi bir istihdam yaratılacak.
Tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesinde ihtiyaç duyulacak nitelikli elemanın yetiştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışacağız.”
BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR
Kent Konakları’nı semtin sosyal yaşam alanı ve can damarı olarak planladıklarını ifade eden Küçükkurt, kent konakları projesiyle ilgili de şunları söyledi: “Afyonkarahisar’ımızın tüm semtlerinde Kent Konakları adını verdiğimiz yapılar kuracağız. Geniş bir bahçe içerisinde bir kompleks olarak planladığımız kent konaklarında;
•    Emekli lokali
•    Kreş
•    Kafe – Lokanta
•    Eğitim salonları
•    Hobi atölyeleri
•    Spor alanları bulunacaktır.
Kent Konakları’nı semtin sosyal yaşam alanı ve can damarı olarak planlıyoruz. İnsanlarımız burada meslek edinebilecek, eğlenecek, zaman geçirecek, çocuklarımızın bakım ihtiyacı karşılanacak. İsteyen kadınlarımız burada alacakları eğitimle hem evlerinde üretebilir hale gelecek, hem de tarıma dayalı ihtisas organize sanayiinin ihtiyaç duyacağı nitelikli çalışanlar olabilecekler.
“Kadınlar Üretiyor” adını verdiğimiz projemizle kadınlarımızın evde ya da fabrikada çalışarak en az asgari ücret düzeyinde bir gelir elde etmesini hedefliyoruz. Üretim “Dik baş, tok karın, mutlu yarın!” parolasıyla hazırladığımız tarıma dayalı ihtisas organize sanayi projesi ve Kadınlar Üretiyor projesiyle üretim üssü haline gelmiş bir Afyonkarahisar planlıyoruz. Açıkça beyan ediyorum ki hedefimiz: “Yardım edilen yoksullar değil, ortadan kaldırılmış yoksulluk”tur.
Rakiplerimizin proje olarak sunduğu, yıllardır üzerinde çalışılan, ciddi bir kısmı özel sektöre ait, merkezi hükümetin uhdesinde, planlama safahatı tamamlanmış iki çalışmanın-100. YIL OSB PROJESİNİN ve SAĞLIK ENDÜSTRİ BÖLGESİNİN- sıfırdan yapılacak iki proje gibi sunulmasını doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanının kente özel ödenek ayıracağına dair yapılan propaganda, içinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında vasat bir tevatürden öte gitmeyecektir. Afyonkarahisar, kabuğunu kıracaksa, bölgenin parlayan yıldızı, üretim ve istihdam üssü, huzur ve refah şehri olacaksa; bunu kasaba vizyonlu, kurnaz taşra siyasetçileriyle başaramayacağımız ortadadır. Unutulmasın ki “Bizi aldatan bizden değildir!”
Diğer adaylar tarafından açıklanan projelerin bir çoğunun bizim daha önce hazırladığımız ve sizlerle paylaştığımız projelerin sadece başlığı değiştirilerek kamuoyuna lanse edilmesini dahi şehrimize hizmet olarak görüyoruz.
Fakat devam eden ve belirli bir seviyeye getirilmiş projelerin hemşehrilerimize yeni ve kendilerine özgü bir projeymiş gibi anlatılması tek kelimeyle ahlak dışıdır.Tepkimiz Emek Tacirliğinedir Yoksa 100. YIL OSB ve SAĞLIK ENDÜSTRİ BÖLGESİ projelerinin hayata geçirilmesini takip ediyor ve destekliyoruz.
Şehrin girişlerine tak yapmak gibi bir proje –Onu da TAG şeklinde yanlış yazmışlar- ancak ve ancak yandaş müteahhite kaynak aktarma projesi olur. Afyon’a ne taraftan gelirseniz gelin, sizi karşılayacak, size “hoş geldiniz” diyecek tak, görkemli yüksekliği ve 4000 yıllık surlarıyla Afyon Kalesi’dir.  Bu şehir uzun yıllardır bu vizyonsuzlukla yönetiliyor. Buradaki sıkıntının en açık göstergesi belediyemizin yirmi yıldır aynı parti tarafından yönetilmesine rağmen sürekli değiştirilen belediye başkan adaylarıdır. Artık emanet ehil ellere devredilmeli ve mantıklı değişim gerçekleşmelidir.” İfadelerini kullandı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silah kaçakçılığından aranıyordu yol kontrolünde yakalandıÖnceki Haber

Silah kaçakçılığından aranıyordu yol kon...

Karataş: Afyon için aile kurumunun güçlendirilmesi milli bir görevdir!Sonraki Haber

Karataş: Afyon için aile kurumunun güçle...

Yorum Yazın

AKÜ ile Genç Müsiad protokol imzaladı
Ürküt köyünde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
Afyon’da otomobil tırla çarpıştı yaralılar var!
Kamyonetin çarptığı motosiklet sürücüsünün durumu ağır!
Nefes kesen Motokros Şampiyonası’nda ödüller dağıtıldı
Şampiyonluk düğümü son maça kaldı
Gençlik Meclisi geliyor
Tokat’ta yaşanan patlamada Afyonlu Uzman Çavuş yaralandı
Şuhut’ta 19 Mayıs coşkusu yaşandı
Afyon’da 19 Mayıs coşkusu yaşandı
Afyon’da kontrolden çıkan hafriyat kamyonu devrildi
Yürüdüğünüz yolda ayağınıza taş değmesin!
Adliye’de rakip, sahada ekip oldular!
19 Mayıs coşkusu çelenk sunma töreniyle başladı
Belediyelerin isteklerini Genel Müdür Türk’e iletti
Türkiye ikincisi Afyonkarahisar’dan çıktı
Işıklar beldesi’ne müjde!
Afyon’lu astsubay Kuzey Irak’ta yaralandı
Kanseri aspirinle tedavi etmek istiyorlar
Afyon’da Bölgesel Triatlon heyecanı yaşandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar