Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2815
EURO35.0918
ALTIN2473.8

KAYBEDEN TAKIM FATURAYI HAKEME KESİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KAYBEDEN TAKIM FATURAYI HAKEME KESİYOR
Abone ol
Son haftalarda hakem kararları üzerine yapılan yorum ve değerlendirmelerle ilgili Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Her kaybeden takım tarafından hakemler yenilginin tek sorumlusuymuş gibi kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapılarak suçlu olarak hakem camiası gösteriliyor. Varsayım üzerine ve gerçek temellere oturtulmadan sorumsuzca yapılan açıklamalar ve yorumlar, bireysel çıkarlar amaçlanarak yapılan gündem yaratma çabalarından sonuç alamayacaklar” dediler.

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Son haftalarda oynanan müsabakalar sonrasında, hakem kararları üzerine haksız yere yapılan yorumlar, değerlendirmeler ve bu davranışların Afyonkarahisar Hakem Camiasında büyük üzüntü yarattığını bildirmek isteriz.

Futbolun, parçaların oluşturduğu bir bütün, hakemin de bütünü oluşturan parçalardan biri olduğu gerçeğini göz ardı ederek oyun alanındaki taktik, oyun sistemi ve futbolcu performansından daha çok hakem kararlarının mercek altına alınması ve bütün yorumların hakem kararları üzerine yoğunlaştırılması kamuoyu önüne tek suçlunun hakem olarak sunulmasının, kamu vicdanı açısından da rahatsız edici bir tutum olduğunu belirtmek isteriz. Her kaybeden takım tarafından hakemler yenilginin tek sorumlusuymuş gibi kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapılarak suçlu olarak hakem camiası gösteriliyor.  Kaybedilen müsabakanın faturasını hakeme çıkarma geleneğinin sürmesi, sosyal medyada, bazı basın yayın organlarına verilen demeçlerde Afyonkarahisar hakemliğini hedef alan, ancak sadece varsayımlar üzerine ve gerçek temellere oturtulmadan sorumsuzca yapılan açıklamalar ve yorumlar, bireysel çıkarlar amaçlanarak yapılan gündem yaratma çabalarının sonuç alamayacakları gerek Afyonkarahisar sporunun paydaşlarından gerek ise spor camiasından destek alamadıkları görülmektedir”
HAKEM FUTBOL OYUNUNUN BİR PARÇASIDIR
Dün olduğu gibi yarında bütün Dünyada olduğu gibi Afyonkarahisarlı hakemlerinde hatalı kararlar verebilecekleri ifade edilen açıklamanın devamınında şu ifadelere yer verildi: “İnsan unsurunun olduğu yerde hatanın olması kaçınılmazdır. Afyonkarahisarlı Hakemler bütün dünyada dün olduğu gibi yarınlarda da hatalı kararlar vereceklerdir. Çünkü hakem futbol oyununun bir parçasıdır.  Tamamen Türk sporuna amatör ve profesyonel aşamada hizmet vermeyi amaçlayan Afyonkarahisar Hakem Camiası, her türlü zorluğa ve spekülasyona rağmen yaptığı işi ulusal bir görev olarak algılamakta ve bu zor koşullar içinde görev yapmayı sürdürmektedir. Afyonkarahisar camiası olarak ilimizde yapılan tüm çalışmalarla bu hataların en aza indirilme çabası içinde olunduğumuzu vurgulamak isteriz. Ancak unutulmaması gereken şudur Afyonkarahisar hakemliği hiç kimsenin yönlendirmesi, emir vermesi ya da dilek ve istekleri doğrultusunda düdük çalmamıştır, çalmayacaktır. Bu görüş doğrultusunda yapılan açıklama ve yorumların tümü Afyonkarahisar Hakemliğini yıpratmaktan, dolayısıyla Türk Futboluna ve Afyonkarahisar Futboluna zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır. Afyonkarahisar hakemleri olarak geçmişten günümüze Afyonkarahisar futbolunun tüm paydaşlarına yönelik görev ve sorumluluklarımızı yerine getirirken adil ve tarafsızlık ilkesi gereğince hiçbir takıma karşı art niyetli bir anlayışla yaklaşmadık ve bu yönde bir tutum sergilemedik”
BAZI KULÜPLER ALGI YARATIYOR

“Ancak bazı kulüpler sırf algı içerisine girerek açık şeffaf şekilde hizmet veren Afyonkarahisar hakem camiası hakkında gereksiz şekilde gelişi güzel yorumlar yapan bazı oyuncular, yöneticiler ve antrenörler spor ahlakıyla bağdaşmayan tutum sergilemektedirler” denilen açıklamın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Afyonkarahisar hakem camiasının ne kadar şeffaf ve tarafsız olduğu kamuoyunun bilgilendirdiği www.afyonihk.com sitesinden apaçık şekilde görülecektir. Her mağlubiyet sonrası yapılan haksız ve gerçeğe dayanmayan bu eleştiriler ve yorumlar kendi sorumsuz davranışlarını görmeyip, hakem camiasına yüklemek ahlak kuralları ve spor ahlakı açısından üzücüdür. Bir sezon boyunca bu takımların bilmesi ve takip etmesi gereken, Futbol Müsabaka Talimatı, Amatör Kümede Uygulanacak Esaslar, Futbol Oyun Kuraları hatta değişen Futbol Oyun Kuralları, Futbol Disiplin Talimatını okumadan ve öğrenmeden gelip hakem eleştirmek en güzeli olsa gerek, haftada en az iki antrenman yapan, hafta sonu müsabakaları da sayarsak haftada dört antrenman yapan hakemler, haftada bir eğitim toplantısı yapan hakemler hâlâ eleştiri konusu oluyorsa bu eleştirileri yapanlar art niyetlidir.

Kendi takımlarındaki oyuncuların değişikliğini bile yapamayan yönetici kalkmış hakem eleştiriyor ve hakem maçı katletti diyor. Bazı Takımların oynamış olduğu müsabakalara bakıldığında talimatlar gereği takımın başında olması gereken antrenör olmayıp yönetici kartı ile oyun alanına girip taktik vermeye çalışanlar herhalde hakemden başka bir şey eleştirmesi beklenemez. Her yapılan ihlalde hakemi yönlendirme çabası içinde olan oyuncular, yöneticiler ve antrenörler, burada sizlere tek şey kalıyor “DÜDÜĞÜ AL MAÇI SEN YÖNET!!!! “Yönetebilecek misin bakalım.
TEK AMACIMIZ TÜRK FUTBOLUNA HİZMET ETMEK
“Afyonkarahisar Hakem Camiasının Türk futboluna hizmet etmekten başka bir amacı yoktur” denilen açıklama şu ifadelerle son buldu: “İlimiz Hakemlerinin ulusal düzeyde ortaya başarılı performansları ortadadır ve iyi bakıldığında gözle görülmektedir.

Oynanacak olan müsabakalarda çıkan sorunlardan ve o anda oluşan aksaklıklardan hakemlerin sorumlu tutulmaması gerekmektedir. Sahaların hazırlanması ve verilmesi, maç programlarının yapılması, sağlıkçının olup olmaması, ambulansın gelip gelmemesi, soyunma odalarının olup olmaması, oyuncuların almış olduğu cezaların eksik veya fazla olması, kulüplerin müsabakaya zamanında gelip gelmemesinden ve diğer aksaklıkların oluşmasından hakemler sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz.

Şu unutulmamalıdır ki 6222 Sayılı SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN kapsamında Hakemler, gözlemciler, saha komiserleri ve temsilciler, Kanununun 20. Maddesinde yer alan, Spor müsabakalarında görev yapan hakem, gözlemci, saha komiseri ve temsilciler bu görevleriyle bağlantılı olarak kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılır. Denilmektedir. Afyonkarahisar Hakem Camiasının Türk futboluna hizmet etmekten başka bir amacı yoktur. Afyonkarahisar Futbolunun içinde bulunan bütün birimlerini, daha sağduyulu, yapıcı ve sorumlu olmaya davet ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz”


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşte beş neden olmasın!Önceki Haber

Beşte beş neden olmasın!

Muhtar ve köylüler kurtarma kazısı istiyorSonraki Haber

Muhtar ve köylüler kurtarma kazısı istiy...

Yorum Yazın

Emirdağ’ın öncü kadınları bu sergide tanıtılıyor
Mardin’de Sandıklı rüzgarı esti
Krizin faturası miniklere çıktı!
Afyonkarahisar Ege’nin en kritik illerinden biri
İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en avantajlı şehri Afyonkarahisar
İki günde iki ayrı karma sergi açıldı
Afet eğitimleri devam ediyor!
Akarçay’da temizlik çalışması başladı
Şuhut ilçesinde ilk defa ekildi
Fiyat listelerini asmadılar cezayı yediler!
Emirdağ’da fırıncıların isimleri yaşatılacak
17 yıl sonra ilk kez personel alımı yapacak
Afyon’un lezzetleri Hindistan’da tanıtıldı
Gönüllerince eğlendiler
Motosiklet sürücülerine güvenli trafik eğitimi
Oğuz Çetin ondan vazgeçmiyor!
Belediye’de halk günü toplantıları başlıyor
20 yaşındaki gencin öldürülmesi olayında flaş gelişme!
Afyon’da internet faresi yakalandı
Sandıklı’da kontrolden çıkan araç takla attı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar