Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2814
EURO35.0309
ALTIN2473.6

İKTİDAR SÜT İTHALATININ ÖNÜNÜ AÇTI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İKTİDAR SÜT İTHALATININ ÖNÜNÜ AÇTI
Abone ol
DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, “Süt pahalandı diye iki gün önce süt ithalatına izin verildi” dedi. Bolvadin Ticaret Odası Meclis Başkanı Kürşad Erdurmuş ise, “Çiftçi 2022 yılında yıllarca görmediği parayı kazandı” dedi.

Dün ilimize gelerek ilçe ziyaretlerinde bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı hemşehrimiz Gültekin Uysal, Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve beraberindeki heyet bugün Bolvadin ilçesini ziyaret etti. Uysal ve Enginyurt, yeni göreve seçilen Bolvadin Ticaret Odası’nı ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette konuşan Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, hükümetin asgari ücret artışları ile ithalat sistemini eleştirdi.

10 KİŞİ ÇALIŞTIRIYORDUM, 7 KİŞİYE DÜŞÜRDÜM

“Bizim de yüreğimiz yandığı için söylemek durumundayız. Ticaret ve sanayi odası aynı zamanda yarı kamusal kurum ama birinci derecede vazifesi üyelerinin hak ve hukukunu korumak üzerine kuruldunuz, şirketlerin hak ve hukukunu korumak üzerine kuruldunuz. Şimdi ısrarla iktidar 2800 liradan başladı, önce 4250, sonra 5500 şimdi de yıl sonu konuşulan rakam 7500 TL. asgari ücret için. Rıfat hisarcıklıoğlu dahil olmak KESK’in başında adamda dahil olmak üzere ey Recep Tayyip Erdoğan nereye gidiyor. Hayırdır, ben 10 kişi çalıştırıyordum 7 kişiye düşürdüm. Asgari ücret 7500 tl. olunca 5 kişiye düşüreceğim, sizlerde benden farklı bir şey yapmayacaksınız” dedi.

KÖMÜRÜN TONU 6 BİN TL, 3500 TL. İLE NASIL GEÇİNEYİM

“Bir hanımefendi ağlıyor, kocamın 3500 TL. emekli maaşıyla nasıl geçineyim. Kömürün tonu 6 bin TL.” diyor diyen Enginyurt sözlerine şöyle devam etti: “Elektrik maliyetlerinin yüzde 300, doğalgaz maliyetlerinin yüzde 300, akaryakıt maliyetlerinin 5 günde bile 5,5 lira arttığı dün akşam 2 tl. düşürdü. Çay da kitapçı dükkanına uğradık, karı-koca bir ağlamadığı kalmadı. Dedi ki hanımla birlikte çalışıyoruz. İkimiz bir yerde asgari ücretle çalışıyor olsak 12 bin TL. maaş aldık diye sevinecektik dedi. Elektrik parası gelmesin diye led takmış, ona da 300 tl. geliyor diyor ona bile ağlıyor. Bakıyoruz hiçbir tepki göstermiyoruz. Yav Recep Tayyip Erdoğan, yav Çalışma Bakanı, sen asgari ücreti ha bire artırıyorsun. Yörüklerin güzel bir sözü var. Yörükler der ki “Yörük sırtından kurban kesme” derler. Bizim sırtımızdan kurban kesiyorsunuz. Sen devlet memuruna veriyor musun. Bir yıl içinde bu üçüncü zam olacak bu asgari ücrete.  Bir yılda memura 3 zam verdiler mi, emekliye verdiler mi? Dün 60-65 yaşlarında bir hanımefendi ağlıyor. Kocamın emekli maaşıyla geçiniyorum. Bu yaz torunlarıma valla oyuncak alamadım, billahi elbise alamadım. Kömürün tonu 6 bin TL. ben 3500 tl. ile nasıl geçineyim diyor.  Sen emekliye verdin mi, memura verdin mi, kamu çalışanına veriyon mu vermedin. Dönüyon dolaşıyon asgari ücrete zam yaptım, hem de tarihin en yüksek zammını yüzde 50 ile ben yaptım diyor. Kafamı buluyon senin hocan olan Necmettin Erbakan Doğruyol Partisi ile iktidar ortağı iken yüzde 100 zam yaptı.  1999 da asgari ücret zammı yüzde 98 ama biz hissettemedik onu yüzde yüzde 100’ü de siz hissetmediniz hiç böyle bir maliyet derdiniz yoktu. Bizim için işçi maliyeti yoktu. Antalya’ya giderken bir işyerine uğradım. 30 bin tl. kira veriyorum, 45 bin tl. elektrik parası ödedim diyor. Bakıyoruz hiç ses çıkarmıyoruz”

RİFAT HİSARCIKLIOĞLU SÜREKLİ YALVARIYOR

Enginyurt TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu’nu eleştirerek şunları söyledi: “Şimdi Rifat Hisarcıklıoğlu sürekli yalvarıyor, ben boş vakitlerimde onu eleştiriyorum. İlla yemek yiyeyim  diyor. Bir gün oturduk, “Ben demokrat partiliyim” diyor. Bana ne senin demokrat partililiğinden. Sen Türkiye’nin en büyük kuruluşundaki başındaki adamsın. Genel kurmay Başkanının huzuruna gidiyor “efendim ne emriniz varsa başım üstüne”,  Tayyip Erdoğan’ın yanına gidiyor “Yaşa paşidaşım”diyor. Sen niye demiyorsun bu asgari ücrete sürekli zam yapacağına, bizim sırtımızdan kurban keseceğine. O zaman neden teklif etmiyoruz hep beraber. Asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldır diye. Şuan 1500 tl. ödüyoruz 2105 TL.ye çıktı. Deki kaldırdım bin lirayı işçiye verelim, bin lirada biz kar edelim. Veya bizim maliyetlerimizi düşür”

SÜTTE İTHALATIN ÖNÜ AÇILDI

“Ben süt ithal edilmesin demiyorum, akaryakıt fiyatı artınca onun da ithalatına izin verilsin” diyorum diyen Enginyurt, “Süt ithalatının önünü açtılar, süt pahalandı diye 2 gün önce süt ithalatına izin verildi. Ben izin verilmesin demiyorum. Akaryakıt fiyatı artınca akaryakıt ithalatına da izin verelim. Arif Aktürk diye bizim hocamız var kendisi enerji uzmanımızdır. Rusya ve irandan 55 dolara çok rahat petrol alabiliriz diyor. Akaryakıt ithalatını da serbest bırakın. Bu ne işe yaracak, işadamının maliyetini düşürecek. Sivil toplum örgütleri olarak artık bir ses çıkarma zamanı geldi, bu parti işi değil ki. Hatta Rifat Hisarcıklıoğlu’na bunu söyledim. Abi arada iki laf etsene Tayyip Erdoğan’a kankasın dedim” dedi.

ÇİFTÇİ BU YIL, YILLARCA GÖRMEDİĞİ PARAYI KAZANDI

Ziyarette konuşan Bolvadin Ticaret Odası Başkanı Kürşad Erdurmuş şunları  söyledi: “Bolvadin tarım ve hayvancılıkla iştigal eden bir ilçemiz. Ticaret odası yönetim kurulu ve ticaret odasının üyeleri ticaretle uğraşan insanlar. 2015 yılına kadar herşey çok güzeldi. Ben tarım, hayvancılık ve ithalat işiyle uğraşıyorum.  2015 yılına kadar herşey çok güzeldi, hiçbir kimsenin şikayeti yoktu. Şimdi 2015 den sonraki olaylar bizlere sirayet etmeye başladı. 2022 yılında çiftçi gerçekten çok güzel para kazandı. Yıllarca görmediği paraları 2022 yılında kazandı ama nasıl kazandı, 1 yıl önceki gübre fiyatlarıyla ekim yapıldı. Hasat dönemine girdiğimizde TMO nin devreye girmesiyle Allah muhafaza zahireciye kalsaydık çiftçi yine ayaklar altındaydı. Hayvancılık konusuna gelince ben ithalat yapan bir insanım. Şuan 1 kilo et maliyeti 115 tl. bugün kestirdiğimiz fiyat en yüksek 105 tl. Buna bir çözüm bulunması lazım. Et ithalat etmek, besi materyali ithal etmek, süt ithal etmek çözüm değil. Bunların biran çözüm bulunması lazım. Şu bir gerçek artık Türkiye’de pandemi döneminde üretimin ne kadar önemli oldğnun farkına varıldı. Bunun için üretmek lazım, ekilmemiş bir karış toprak kalmamalı” dedi.

Ziyaretin sonunda Meclis Başkanı Kürşad Erdurmuş, misafirlere Oda tarafından bastırılan "Bolvadin Nasıl Zenginleşir" adlı kitabı hediye etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YAŞLI KADIN 14 GÜNDÜR BULUNAMIYORÖnceki Haber

YAŞLI KADIN 14 GÜNDÜR BULUNAMIYOR

ŞEHRİN KALBİ UZUNÇARŞI YENİLENİYORSonraki Haber

ŞEHRİN KALBİ UZUNÇARŞI YENİLENİYOR

Yorum Yazın

Bacım Sultan kız öğrenci yurdu’ndan örnek davranış!
Türkiye’nin en iyileri Afyon’dan çıktı
Hallaç köylüleri yağmur için dua etti
Şuhut’ta hayır çarşısı açıldı
Kasten öldürme suçundan aranıyordu Sülümenli’de yakayı ele verdi
Eskişehir’den getirdikleri uyuşturucuyu satamadan yakalandılar
Bolvadin’de jandarmadan bir eve baskın!
Dinar’da bonzai ile yakalanan 2 kişi tutuklandı
Emirdağ’ın öncü kadınları bu sergide tanıtılıyor
Mardin’de Sandıklı rüzgarı esti
Krizin faturası miniklere çıktı!
Afyonkarahisar Ege’nin en kritik illerinden biri
İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en avantajlı şehri Afyonkarahisar
İki günde iki ayrı karma sergi açıldı
Afet eğitimleri devam ediyor!
Akarçay’da temizlik çalışması başladı
Şuhut ilçesinde ilk defa ekildi
Fiyat listelerini asmadılar cezayı yediler!
Emirdağ’da fırıncıların isimleri yaşatılacak
17 yıl sonra ilk kez personel alımı yapacak

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar