Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

İklim Anne projesi büyüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İklim Anne projesi büyüyor
Abone ol
Yurtdışı ve yurtiçi organizasyonlarda elde ettiği başarılarla Afyonkarahisar’ı gururlandıran Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı ‘İklim anne’ projesi büyüyor. Projelerini geniş kitleye yaymak isteyen öğrenciler, Kadın Kültür Evleri’nde annelere yönelik iklim değişikliği ve annelerin etkisi başlığında eğitimler verdi.

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2204-D İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasına yönelik olarak Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Aleyna Melek Orak, Sümeyye Adsız ve İlayda Nur Özen tarafından İKLİM ANNE isimli proje çalışması yürütülüyor. Danışman öğretmenleri Muhammet Öztürk nezaretinde sürdürülen proje çalışmasında 3 öğrenci Kadın Kültür Evleri’nde annelere yönelik iklim değişikliği ve annelerin etkisi başlığında eğitimler gerçekleştirdiler.
Öğrencilerden Aleyna Melek Orak, İklim Anne projesi hakkında “İklim Anne projesi iklim değişikliği konusunda annelere yönelik bir toplumsal farkındalık projesidir. Bu proje çalışması ile Kadın Kültür Evleri’nde annelere yönelik eğitimler verildi. Anneler evde ne yaparlarsa iklim değişikliğinin önüne geçmede rol oynayabilirler? sorusu çıkış noktamız oldu. Yaptığımız eğitimlerden çok güzel geri dönüşler aldık. Şu an proje sürecimiz devam ediyor. Proje çalışmamızı ulusal hale getirmek ve ilgili kurumlara duyurmak için adımlar atacağız” şeklinde bilgi verdi.
Proje öğrencilerinden İlayda Nur Özen de annelerin oynadığı role dikkat çekerek “Anneye verilecek eğitimin çocuklar başta olmak üzere ailenin tamamına yayılacağını düşünüyoruz. Annenin su ve enerji tasarrufu, sıfır atık gibi konularda bilgi sahibi olması iklim değişikliğine yönelik önemli bir adım olacaktır. Eğitimlerimizde annelerimizin iklim değişikliği kavramını duyduklarını ama somut olarak eyleme dökme anlamında eksikleri olduğunu gördük. İklim değişikliğini engellemede somut adımlar atmalarına yönelik onlara örnekler sunduk” dedi.
Proje öğrencilerinden Sümeyye Adsız da şehirden proje anlamında aldıkları desteğe dikkat çekerek başta “Afyonkarahisar Valiliği Kadın Kültür Evleri’nin projemize büyük desteği oldu. Annelere ulaşmamızda aracı oldular.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sayın Mustafa Oruç’a projemizi anlattık.  Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nusret Koca’dan eğitimler aldık. Son olarak Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Sayın Ali Tekindemir aracılığıyla İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu ile bir araya geldik ve geleceğe dair neler yapabileceğimizi konuştuk. Projemize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki amacımız Afyonkarahisar’dan başlayarak ulusala yayılan bir İKLİM ANNE projesi oluşturmaktır. Ankara düzeyinde projemizi ilgili kurumlara duyurmayı istiyoruz.” dedi.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir ordu açısından ölmeyi göze almış askerden daha güçlü hiçbir silah yokturÖnceki Haber

Bir ordu açısından ölmeyi göze almış ask...

Bayram tatili kaç gün olacak belli oldu!Sonraki Haber

Bayram tatili kaç gün olacak belli oldu!

Yorum Yazın

Akarçay’daki kokunun sebebi belli oldu
600 sporcu Türkiye Şampiyonası için Afyon’a geldi
Minik İbrahim’in tek umudu kalp nakli
Buca maçı biletleri Başkan Köksal’dan
Ödüllü halk koşusunun kazananları belli oldu
Afyon’un kadınları 3. Ligde şampiyon oldu!
Eber ekmeğimiz gölümüzü yok etmeyiniz!
Buca'dan bin kişilik taraftar grubu geliyor
Köylerde, mahallerde gözünüz, kulağınız açık olsun
Dr.Sıtkı Özkum vefat etti
Liseler arası münazara ligi nefes kesiyor!
Yağmur duasına çıkıp adak kestiler
Afyon'da 60 motosiklet trafikten men edildi
Karı-koca hırsızlıktan aranan çift Çay ilçesinde yakalandı
Uyuşturucu kullanmaktan aranan şahıs salar beldesinde yakayı ele verdi
Afjet çalışanları anlattı Vali Yardımcısı dinledi
Ata lirası ödüllü halk koşusu yarın
Çocukların müstehcen görüntülerini yayınlayan şahsa polis baskını!
Adrenalin tutkunları için hazırlanıyor!
Hazine arazisini izinsiz kullanan kişilerden açıklama geldi!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar