Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5385
EURO34.9478
ALTIN2431.7

Genç Kanatlar AFSÜ takımı cihazlarına kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Kanatlar AFSÜ takımı cihazlarına kavuştu
Abone ol
AFSÜ ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında 12 Ekim 2022’de imzalanan “Eğitimde İş Birliği” protokolü kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilen cihazlar, Genç Kanatlar AFSÜ Takımına teslim edildi. AFSÜ takımı, TEKNOFEST Afyonkarahisar’ı temsil edecek.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i makamında ağırladı. TEKNOFEST’e katılacak Genç Kanatlar AFSÜ Takımı üyesi öğrencileri ve akademik danışmanları Öğr. Gör. Kamuran Çalış İbiş’in de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Zeybek, AFSÜ ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında 12 Ekim 2022’de imzalanan “Eğitimde İş Birliği” protokolü kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilen cihazları, Genç Kanatlar AFSÜ Takımına teslim etti.
AKÜ ÖĞRENCİLERİ TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyarette, “Sabit Kanat İnsansız Hava Aracı (İHA) Otonom Uçuşu ile Yabani Hayvanları Ağız Yolu ile Aşılama” konulu proje ile TEKNOFEST’e katılacak AFSÜ öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Okumuş’a ve Belediye Başkanı Zeybek’e çalışmaları hakkında bilgi vererek destekleri için teşekkür etti.
HEYECANLIYIZ
Yarışma için heyecanlı olduklarını ifade eden Prof. Dr. Okumuş, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla teknoloji geliştiren bir Türkiye için düzenlenen TEKNOFEST’te üniversitemizi ve Afyonkarahisar’ı temsil edecek öğrencilerle gurur duyduklarını belirterek desteği için Afyonkarahisar Belediyesi’ne teşekkür etti ve öğrencilere başarılar diledi.
DAİMA DESTEK OLACAĞIZ
Afyonkarahisar Belediyesi olarak, ilimizi TEKNOFEST’te temsil edecek AFSÜ’nün projesi için “otopilot sistemi”, “uçuş kontrol kartı”, “güç modülü”, “batarya”, “hız kontrol devresi” ve “sabit kanatlı uçak” olmak üzere toplam dokuz parçadan oluşan ekipman tedarik ettiklerini belirten Başkan Zeybek, topluma ve insanlığa değer kazandıracak çalışmaları için üniversite öğrencilerine daima destek olacaklarını söyledi ve AFSÜ ekibine katılacakları yarışmada başarılar diledi.
PROJEYLE İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Genç Kanatlar AFSÜ Takımının, amacı sabit kanat İHA’nın görüntü işleme sistemleri ile anlık yabani hayvanları görüntüleyerek aşılı yemlerin o noktaya atılmasını ve hayvanların yemi yiyerek aşılanmasını sağlamak olan projesiyle insanlı hava araçları tarafından rastgele atılan aşılı yemlerin israfının önüne geçilerek uçuş ve aşılı yem maliyetinin azaltılması hedefleniyor. Proje hayata geçirildiğinde insanlı hava aracının girmesi riskli vadi ve dağlık bölgelerdeki aşılama çalışmalarındaki ölümcül kazaların da önüne geçilmesi bekleniyor.
Genç Kanatlar AFSÜ Takımında; İlk ve Acil Yardım 1. Sınıf öğrencisi Dilara Çalışkan, Sema Altıntaş, Murat Gülbahar, Ahmet Güngör, Barış Taşpınar, Osman Mert Bayrakdar ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği 2. Sınıf öğrencisi Hanife Altıntaş yer alıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
24 Bin 100 TL hesaplara yatacakÖnceki Haber

24 Bin 100 TL hesaplara yatacak

Afyonkarahisar'da Kazak Tıp öğrencileri sertifika aldıSonraki Haber

Afyonkarahisar'da Kazak Tıp öğrencileri...

Yorum Yazın

Mehmet Özer imzayı attı
Afyonspor formasını ilk kez giydi!
Skor 7-0 olunca sahadan çekildiler!
Bucaspor’u elimizden kaçırdık!
Hakan Şeref Olgun GİK’te
Sebze ve meyve fiyatları düşüşe geçti
Çeşitli suçlardan aranıyordu salar beldesinde yakalandı
Lise öğrencileri minik yüreklere dokundu
Akarçay’daki kokunun sebebi belli oldu
600 sporcu Türkiye Şampiyonası için Afyon’a geldi
Minik İbrahim’in tek umudu kalp nakli
Buca maçı biletleri Başkan Köksal’dan
Ödüllü halk koşusunun kazananları belli oldu
Afyon’un kadınları 3. Ligde şampiyon oldu!
Eber ekmeğimiz gölümüzü yok etmeyiniz!
Buca'dan bin kişilik taraftar grubu geliyor
Köylerde, mahallerde gözünüz, kulağınız açık olsun
Dr.Sıtkı Özkum vefat etti
Liseler arası münazara ligi nefes kesiyor!
Yağmur duasına çıkıp adak kestiler

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar