Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2814
EURO35.0309
ALTIN2473.6

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş: Termalin başkentiyiz diyoruz termal fuarımız yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş: Termalin başkentiyiz diyoruz termal fuarımız yok
Abone ol
Haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Ertaş, “Termalin başkentiyiz diyoruz termal fuarımız yok. Sağlığın başkentiyiz diye övünüyoruz sağlık fuarımız yok. Gıda da övünüyoruz gıda fuarımız yok. Mermerin başkentiyiz diyoruz. Mermer Fuarımız yok” dedi.

Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Parti binasında düzenlenen toplantıda Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanı Niyazi Ertaş gündemi değerlendirdi. 
ULUSLARARASI FUARLAR DÜZENLEYECEĞİZ
Başkan Ertaş: “Gelecek partisi olarak Afyonkarahisar’da Termal, Mermer, Turizm ve gıda Fuarı açacağız. Yetkiler her ortamda termalin başkentiyiz, mermerin başkentiyiz sucuk ve lokumun başkentiyiz diye övünüyorlar. Şimdi de Gastronomi de Türkiye ikincisiyiz övünüyoruz. Âmâ Afyon gecen hafta 10 Aralık gününe kadar açık olan İzmir uluslararası turizm ticaret ve kongresine katıldı. İlimizin tarihi turistik ve gastronomi güzelliklerini tanıtmak için belediye ve turizm müdürlüğü stant açtı. Afyon standında tarihi ve kültürel güzellikler konaklama tesisleri, seyahat acenteleri, sağlık bilimleri üniversitesi, kendi çalışmalarını tanıttılar. Afyon’u tanıtan herkese Gelecek partisi olarak teşekkür ederiz. Afyon dışarda tanıtacağımıza Uluslararası fuarlar düzenleyerek herkesi Afyonkarahisar’da ağırlayacağız.1993-1994 yapılan sanayi ve teknoloji fuarını yeniden açacağız. Termalin başkentiyiz diyoruz termal fuarımız yok. Sağlığın başkentiyiz diye övünüyoruz sağlık fuarımız yok. Gıda da övünüyoruz gıda fuarımız yok. Mermerin başkentiyiz diyoruz. Mermer Fuarımız yok. Bakın yakında seçim var. Bu güzel şehrimize gelecek partisi olarak termal turizm fuarı getireceğiz. Mermerin layık olduğu tanıtıma kavuşturacağız. Afyon da uluslararası fuar düzenleyerek herkesi Afyon'da ağırlayacağız. 1993 ve 1994 yıllarında yapılan Afyon sanayi ve teknoloji fuarını yeniden açacağız. ”dedi
TARIM VE HAYVANCILIKTA DIŞA BAĞIMLI HALE GELDİK
İl Başkanı Niyazi Ertaş’tan sonra söz alan Merkez İlçe Başkanı Selim Karakaş, iktidarın yanlış politikalarından dolayı tarım ve hayvancılıkta üretimde dışa bağımlı hale gelindiğini söyledi.
Karakaş şunları söyledi: “Bilindiği gibi Afyonumuz ’un önemli geçim kaynaklarından birisi de tarım ve hayvancılıktır. Fakat son yıllarda tarım ve hayvancılık sektörü en kötü dönemini yaşamaktadır. Âdeta can çekişen bir sektör haline gelmiştir. Ülkemizde 2003 yılında 2 Milyon 765 Bin ÇKS sitemine kayıtlı çiftçi varken.2021 yılında 2 Milyon 345 çiftçi bulunmaktadır. Son 20 yılda nüfüs 20 Milyona yakın artmışken çiftçi sayısı 700.000'den fazla azalmıştır. Bu tarım hayvancılık için vahim bir tablodur. 2009 yılında SGK'ya kayıtlı çiftçi sayısı 1 milyon 16.692 kişidir.2021 yılında 551.610 kişiye gerilemiştir. Aktif SSK'lı çiftçi sayısı yüzde 50 oranında azalma olmuştur. Artık gençlerimiz köylerimizde durmamaktadır. İktidarın uyguladığı yanlış politikalardan dolayı son yıllarda çiftçilerimiz çok zor günler yaşamaktadır.2021 yılında tarımsal desteklemeye ayrılan  bütçe %0,3 ile en düşük  seviye uygulanmıştır. Avrupa Birliği ülkelerinde bu oran % 33,1 iken Türkiye'de bu oran %1'in altındadır. İktidarın yanlış politikalarından dolayı tarım ve hayvancılıkta üretimde dışa bağımlı hale gelmiştir.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk düşmanlarını daha çok rahatsız edeceğizÖnceki Haber

Türk düşmanlarını daha çok rahatsız edec...

MHK’DAN HAKEM VE GÖZLEMCİLERİMİZE GÖREVSonraki Haber

MHK’DAN HAKEM VE GÖZLEMCİLERİMİZE GÖREV

Yorum Yazın

Bacım Sultan kız öğrenci yurdu’ndan örnek davranış!
Türkiye’nin en iyileri Afyon’dan çıktı
Hallaç köylüleri yağmur için dua etti
Şuhut’ta hayır çarşısı açıldı
Kasten öldürme suçundan aranıyordu Sülümenli’de yakayı ele verdi
Eskişehir’den getirdikleri uyuşturucuyu satamadan yakalandılar
Bolvadin’de jandarmadan bir eve baskın!
Dinar’da bonzai ile yakalanan 2 kişi tutuklandı
Emirdağ’ın öncü kadınları bu sergide tanıtılıyor
Mardin’de Sandıklı rüzgarı esti
Krizin faturası miniklere çıktı!
Afyonkarahisar Ege’nin en kritik illerinden biri
İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en avantajlı şehri Afyonkarahisar
İki günde iki ayrı karma sergi açıldı
Afet eğitimleri devam ediyor!
Akarçay’da temizlik çalışması başladı
Şuhut ilçesinde ilk defa ekildi
Fiyat listelerini asmadılar cezayı yediler!
Emirdağ’da fırıncıların isimleri yaşatılacak
17 yıl sonra ilk kez personel alımı yapacak

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar