Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2967
EURO35.0038
ALTIN2454.7

Erkan Çelik tüm eleştirilere cevap verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erkan Çelik tüm eleştirilere cevap verdi
Abone ol
Günlerdir hakkında yapılan eleştirilere sessiz kalan Afyonspor Kulüp Başkanı Erkan Çelik içini DHA’ya döktü. Kulübe yaptığı 8 milyon TL.lik ödemelerin dekontlarını sunabileceğini ifade eden Çelik, “Benim hakkında itham ve iftira atan ilgili kişi tarafından kulüp için harcanacak her 1 TL. için karşılığında ben iki katını vermeyi taahhüt ediyor ve tüm Afyon halkına söz veriyorum” dedi.

Afyonspor’un içinde bulunduğu mali kriz ve kongre sürecinde eleştirilerin odağında olan ve yapılan tüm eleştirilere bugüne kadar cevap vermeyen Kulüp Başkanı Erkan Çelik, günlerdir süren sessizliğini DHA’ya bozdu.
Çelik hakkında yapılan iddialarla ilgili şunları söyledi:

KARAR DEFTERİ KAÇIRILMADI KULÜP MÜDÜRÜNDE
“Karar defterinin İstanbul'a "Kaçırıldığı" iddiası tamamen gerçek dışıdır ve bu tip komplo teorileriyle suçlanmak, çamur at izi kalsın anlayışının en bariz örneklerinden birini göstermektedir” diyen Erkan Çelik şunları söyledi:
"Afyonspor'un olağanüstü kongresi ve şahsım hakkımda ortaya atılan iddialarla ilgili açıklama yapma gerekliliği yapılan asılsız ve temelsiz iddialardan dolayı zaruri olmuştur.
İlk olarak, kongre hazırlıklarının eksik olduğu iddiaları kesinlikle temelsizdir. Bu tür suçlamalar, gerçeklerin yanlış yorumlanması sonucu ortaya çıkan, hem kulübümüzün hem de şahsımın itibarına yönelik kasıtlı saldırılardır. Kulüp müdürümüz tarafından Belediyemize ait bir otelde, her türlü hazırlık ve düzenleme daha önceki kongreler de nasıl yapılıyorsa aynı şekilde yapılmıştır. Karar defterinin İstanbul'a "Kaçırıldığı" iddiası tamamen gerçek dışıdır ve bu tip komplo teorileriyle suçlanmak, çamur at izi kalsın anlayışının en bariz örneklerinden birini göstermektedir. Karar defteri her zaman olduğu gibi Kulüp merkez adresimizde ve Kulüp Müdürümüz’dedir görmek isteyen gidip bakabilir ve inceleyebilir. Banka hesaplarımız ve finansal işlemlerimizle ilgili olarak, çağımızın gerekliliklerine uygun olarak online bankacılık sistemlerinin kullanılması, kulübümüzün finansal işlemlerinin daha etkin yönetilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Kulübün tüm banka hesapları iki kamu Bankasının Afyonkarahisar şubelerindedir. Yetkisi olmayan kişilerin hesap hareketlerini izinsiz olarak temin ettiği gibi kulübe ait olan tüm hesapların da hangi şubelerde olduğunu rahatlıkla öğrenebilirler.”
SPONSORLUK BEDELİNİ SORGULAYANLAR KULÜP İÇİN KAÇ TL YARDIMDA BULUNDU?
“Kulübümüze destek olan firma nın sponsorluk bedelini sorgulayanlar kulüp için kaç TL para yardımında bulunmuşlardır acaba? Bunun da iyi araştırılması gerekir.” Diyen Çelik sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Özel bir firmanın sponsorluğu ile ilgili eleştirilere gelince; bu sponsorluk anlaşması, kulübümüz için önemli bir finansal kaynak sağlamış ve büyük bir özenle yönetilmiştir. Kişisel çıkar peşinde koştuğum yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Firmanın sponsorluğu son iki yılda kulüp tarihindeki özel sektör tarafından en büyük sponsorluk bedeli ve katkısıdır. Yapılan tüm ödemeler kulüp hesaplarında mevcuttur. Kulübümüze destek olan firma nın sponsorluk bedelini sorgulayanlar kulüp için kaç TL para yardımında bulunmuşlardır acaba? Bunun da iyi araştırılması gerekir.”
KENDİNİ AKLAMAYA VE UNUTTURMAYA ÇALIŞMAKTADIR
Takımın bu günlere gelmesindeki en büyük sorumlu ve suçlu olanlar kendisini aklamaya ve unutturmaya çalışıyor diyen Çelik sözlerine şöyle devam etti:
“07/02/2019 tarihinde Afyonsporumuz 1. Lig'de iken takımın tüm yönetimi ve idaresi kontrolünde olan, istediği gibi at oynatan ilgili kişi, yaptığı görüşmeler neticesinde; takımın 1. Ligden düşmemesi için iyi bir hocaya ihtiyaç olduğunu ve bu bağlamda ulaşılabilirse ismini önerdikleri bir hocanın Afyonspor'un başına getirilmesi durumunda takımın 1.Ligde kalabileceği yönünde istişarelerde bulunulmuş olup, o zaman şahsım tarafımdan 150.000,00 USD'lık transfer ücretinin karşılanması neticesinde gece saat 00:30'da ekibi ile birlikte önerilen  hocamızı Afyon’da bir Otele 6 kişilik ekibi ile birlikte ertesi gün antrenmanlara çıkmak üzere gerekli görüşme ve anlaşma yapılarak davet edilmiştir.
Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde, hakkımda bana bu iddiaları atan kişinin şahsi egosu tavan yapmış hal ve hareketleri ile herkesi rahatsız etmiştir. Aynı kişi bize; “Bu takım bu ligden düşmez, siz hocaya ve ekibine vereceğiniz para ile kulübünün 8 -10 milyon arası borcu var, yarında 1.5 milyon TL ödememiz var. Siz bunları ödeyin bizim hocaya falan ihtiyacımız yok, hiçbir şekilde 1.Ligden düşmeyiz” yüksek öngörüsü ile takımın bu günlere gelmesindeki en büyük sorumlu ve suçlu olması hasebiyle suçluluk psikolojisi ile aklınca kendisini aklamaya ve unutturmaya çalışmaktadır.”
KULÜBE BUGÜNE KADAR 8 MİLYON TL ÖDEME YAPTIM
Afyonspor’a tek kuruş vermedi iddialarının da gerçek dışı olduğunu söyleyen Çelik, “ Afyonspor için tek kuruş para verilmediği iddiasına karşılık olarak yönetici olduğum dönemde 8 Milyon TL’lik yapmış olduğum ödemelerin dekontlarını bana bu ithamları ve iftiraları atan ilgili kişiye ulaştırabilirim. Dekontları İstediği gibi kullanabilir. Şuan için ilgili kişi tarafından kulüp için harcanacak her 1 TL için karşılığında ben iki katını vermeyi taahhüt ediyor ve tüm Afyon halkına söz veriyorum. Ayrıca yine yöneticilerimizden bir çok üyemiz 1 milyon 200 bine TL civarında bir ödeme yapmışlardır. Eğer isterlerse dekontları da ilgili kişiye kullanması için gönderebiliriz.
KENDİ OĞLU İÇİN ORTALIĞI AYAĞA KALDIRAN YÖNETİCİ ERAY AKAR VE BARTU GÖÇMEN İÇİN NEDEN AYNI HASSASİYETİ GÖSTERMEDİ?
Bartu Göçmen’i transferi konusunda kendisini eleştiren yönetim kurulu üyesine de cevap veren Çelik, “Bir diğer konu ise; Bartu Göçmen'in transferi konusunda alınan kararlar, kulübümüzün geleceğini düşünerek ve zorlu mali koşullarımızı göz önünde bulundurarak yapılmıştır. Bazı yönetim üyelerinin bu karara katılmaması, yönetimdeki fikir çeşitliliğini gösterir; ancak alınan kararlar, kulübümüzün çıkarları doğrultusundadır. 27 Ekim 2023 tarihinde kendi İnternet sitesinde Afyonspor yönetim kurulu üyesi olan bir kişi hakkında  “Oğlu için hoca gönderenler” başlığı ile haber yaptırmış, Yönetim Kurulu üyesi olan kişi ile akraba olduğunu öğrenince saflarını sıkılaştırıp bize karşı bir operasyon yapmaya başladılar?  Bu konuyu da Afyon kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.
Öte yandan geçen yıl U19 altyapı takımına hoca kararı ile gönderilen kendi oğlu için ortalığı ayağa kaldıran Yönetim Kurulu Üyesi olan kişi, maalesef ki aynı hassasiyeti eski oyuncularımız Eray Akar ve Bartu Göçmen’i kendi şahsi kararı ile U19 alt yapıya gönderilmesini nasıl vicdanına sığdırabiliyor. Bartu Göçmen’in haksız yere bilgim olmadan U19 (altyapı) takımına gönderilmesine karar veren Yönetim Kurulu üyesi olan Kişi  ve akrabası nasıl oldu da şimdi Bartu Göçmen’in 2 Milyon TL lik süper futbolcu olduğunu keşfettiler. 2 haftadan beri yönetici vasfıyla ortalıkta dolaşıp akrabasına demeç veren resmi makamlarda görüşme yapan Yönetim Kurulu Üyesi, ödeme imkanları olduğu halde bile bir kere elini cebine atıp da futbolcuların otobüs parasının ödemesini bile yapmadılar.”
HUKUKİ YOLLARA BAŞVURMA HAKKIMI SAKLI TUTUYORUM
“Şahsımın itibarını zedelemeye yönelik her türlü girişime karşı hukuki yollara başvurma hakkımı saklı tutuyorum.” Diyen Çelik sözlerini şöyle tamamladı:
“Afyonspor’a gönlünü veren biri olarak; ilk günden beri tek gayemizin Afyonspor'un 1. Lig'e çıkarılması için hem maddi hem manevi olarak emek harcayarak, her hafta sonu ailem ve çocuklarım ile geçireceğim zamandan feragat ederek, İstanbul'dan 400 km yol kat ederek kar kış demeden Afyon sevdamız Afyon heyecanımız ve Afyon hayalimiz ile yola çıktık. Tek derdimiz, Afyonumuzun layık olduğu şekilde tanıtımı ve başarısı için gayret gösterdim. Afyonspor'a ve taraftarlarımıza olan bağlılığım konusunda hiçbir şüphe olmamalıdır. Asılsız iddialar ve iftiralar, kulübümüzün birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan çabaların bir parçasıdır. Afyonspor'un daha parlak bir geleceğe ulaşması için başka mecralarda çalışmalarıma devam edeceğim.
Şahsımın itibarını zedelemeye yönelik her türlü girişime karşı hukuki yollara başvurma hakkımı saklı tutuyorum.
Görevimiz süresince hem maddi, hem manevi hiçbir desteğini Afyonsporumuz'dan esirgemeyen Valimiz Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı'na, Sayın milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan'a, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek'e, Belediye Başkan adayı Hüseyin Ceylan Uluçay'a, önceki dönem kulüp Başkanı Süleyman Karakuş'a ayrı ayrı şükranlarımı sunar destek ve yardımlarından dolayı şahsım ve kulüp adına teşekkürlerimi bir borç bilirim.”

 


  • 1
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Afyon’da 17 DEAŞ üyesi gözaltına alındıÖnceki Haber

Afyon’da 17 DEAŞ üyesi gözaltına alındı

Emirdağ’da otomobil duvara çarptıSonraki Haber

Emirdağ’da otomobil duvara çarptı

Yorum Yazın

Afyon’un kızları sahneye çıkıyor!
20 yaşındaki genç başından vuruldu
Dedikodu üretmek yerine işinizi yapın!
Gençlik haftası başladı
Festival heyecanı Zafer Meydanı’nda yaşanacak!
Mehmet Çakmak’dan eğitime bir destek daha!
Bizler öğrencilerimizin hedefleri ve hayallerinin gerçekleşmesi için çalışıyoruz
CHP’de bir tane eş, dost, akraba ataması yoktur!
Birinci transfer dönemi başlama tarihi belli oldu
Cavit Gönbe istifa etti
Taşoluk beldesinin milli gururları yola çıktı
TFF 2. ligde yeni sezon ne zaman başlayacak tarih belli oldu
Yeni Başkan Adnan Öztaş oldu
Ümit Özdağ taziyeye geliyor!
AK Partililer kan bağışında bulundu
Afyon halkı 44 yıldır Bölge Müdürlüğünü bekliyor!
Gençlik Haftası dolu dolu kutlanacak
2. lig rüyası yarım kaldı
Afyon’da motokros heyecanı başlıyor
Birlik Başkanı MHP’li Mustafa Özdemir oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar