Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.3598
EURO34.8741
ALTIN2389.6

Dinar’da kara buğday dağıtımı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dinar’da kara buğday dağıtımı yapıldı
Abone ol
Kara buğday dağıtımı ve tanıtımı programına katılan Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı, ““Kara buğday üretimi Dinar ilçemizde gayet başarılı bir ivme ile devam ediyor. İlçemiz bu anlamda projelerinde ve hayallerindeki ısrarcılığını göstermiş olan ilçemizi Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere İlçe Tarım Müdürümüzü ve tüm emeği geçenleri bu anlamda kutluyorum.” dedi.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Dinar Kaymakamı Kemal Duru ile birlikte Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde hayata geçirilen %50 Hibeli Kara Buğday Ürün Temini, Dinarelli Ürün Çeşitlendirme ve Damızlık Büyükbaş Hayvancılık Mastitis projeleri kapsamında düzenlenen tohum dağıtımı ve tanıtımı programına katıldı
Programda ilk olarak Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Karakuyu konuştu. Kara Buğday Projesi ile Dinar ilçesinin Türkiye genelinde en çok kara buğday üreten ilçe olduğunu söyleyerek bu yıl 4 bin 500 dekar alanda ekim yapmayı planladıklarını kaydetti. 12 çeşit ürün üretileceğini belirten Karakuyu, destekleri nedeniyle Vali Yiğitbaşı’na teşekkür etti.
TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ KARA BUĞDAY ÜRETİCİSİ BİR İLÇE OLDUK
Daha sonra söz alan Dinar Kaymakamı Kemal Duru, 1500 dekarı kaplayacak olan 12 ton kara buğday tohumunun dağıtılacağını ifade ederek, “Çiftçimiz tohumun kilosunu 65 liradan değil 32,5 liradan almış olacak.  200 dönümle başladığımız kara buğday serüvenine bu yıl, 5. yılında 4 bin 500 dönümle devam ediyoruz. Sayın Valimizin desteğiyle Türkiye’nin en önemli kara buğday üreticisi bir ilçe olduk. Yine büyükbaş hayvanlarda bir hastalık olan mastitis hastalığını erken teşhis eden dedektörleri de çiftçilerimize ulaştıracağız. Bu projede de yüzde 75 hibe desteği sağlıyoruz. Dinarelli ürün çeşitliliği projemiz kapsamında da Dinarelli markasının farklı alanlarda da sinerji kazanmasını istedik. Valiliğimizin desteğiyle toplamda 5 makine temin edildi. Kara buğday, un elde etme, takvimleme, meyve dilimleme ve meyve kurutma makinalarını kadın kooperatifimize kazandırıyoruz. Projelerimiz ilçemize hayırlı olsun” dedi.
ÜRETİCİLERİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Son olarak söz alan ve üreticileri desteklemeye devam edeceklerini belirten Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Kara buğday üretimi Dinar ilçemizde gayet başarılı bir ivme ile devam ediyor. İlçemiz bu anlamda projelerinde ve hayallerindeki ısrarcılığını göstermiş olan ilçemizi Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere İlçe Tarım Müdürümüzü ve tüm emeği geçenleri bu anlamda kutluyorum. Kara buğday patates, buğday, arpa gibi ürünlerin hasadından sonra boş kalan tarım arazilerinin değerlendirilmesine de katkı sağlıyor. Bu anlamda İl Özel İdaremiz tarafından finanse edilerek ekilmesi ve ilimizde daha da yaygınlaştırılması için hazırlanan projeler doğrultusunda maddi manevi tüm destekleri sağlıyoruz. 200 dekardan başlayan projenin bugün 4 bin dekarlara ulaşması mutluluk verici. Kadın kültür evleri ve kadın kooperatiflerimizin diğer çalışmaları ile bütüncül bir şekilde projelerin sürdürülmesi bizler için çok kıymetli. Dinarelli markamızı daha da güçlendirmek adına birçok yeni ürün destek kapsamına alındı. İl Özel İdaremiz eliyle üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından çiftçilere tohum ve mastitis dedektörü dağıtımı yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AGC, Özsoy’u unutmadıÖnceki Haber

AGC, Özsoy’u unutmadı

Yakup Yağcı ve Taşoluk rüzgarı hız kesmiyorSonraki Haber

Yakup Yağcı ve Taşoluk rüzgarı hız kesmi...

Yorum Yazın

Afyonspor’dan müthiş start!
Meteorolojiden çiftçilere son dakika uyarı!
AKÜ’de spor oyunları heyecanı başladı
Logo kullanım hakkı başvuruları başlıyor
İşkur 757 işyerini ziyaret edecek
Ragbi Flag heyecanı Afyon’da başladı
Davul benim omzumda tokmak başkasının elinde bir yönetim anlayışını kabul etmiyorum
İYİ Partili Olgun’un görevi belli oldu
Polis ekiplerinden bir eve baskın!
Susuzspor’da yeni yönetim belli oldu
AKÜ’de öğrenciler tarafından hazırlanan karma sergi açıldı
Afyon’dan zeybek esintisi geçti
Uyum içerisinde hep birlikte çalışacağız
İGM yoğun gündemle toplanıyor
Afyon’lu güreşçiler Avrupa Şampiyonası için kampa giriyor
Belediye sosyal tesislerinde çay kahve fiyatları belli oldu
Sığınmacıların nikah ücreti 25 kat artırıldı
Şimşir son maçta gençlere şans verecek
Afyon'da halk ekmek fiyatı belli oldu
Afyon Belediyesi’nin yeni Müdürleri belli oldu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar