Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2633
EURO34.7616
ALTIN2442.8

DEPARK ve İBG güçlerini birleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEPARK ve İBG güçlerini birleştirdi
Abone ol
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (DEÜ) TEKNOPARKI (DEPARK) İLE SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINA BAĞLI İZMİR BİYOTIP VE GENOM MERKEZİ (İBG) ARASINDA, İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI. ANLAŞMA UYARINCA, İBG BÜNYESİNDEKİ İLAÇ VE AŞI ÇALIŞMALARININ FİKRİ VE SINAİ HAKLARININ KORUNMA VE TİCARİLEŞTİRME SÜREÇLERİ, DEPARK TARAFINDAN DESTEKLENECEK.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Teknoparkı (DEPARK) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) arasında, iş birliği protokolü imzalandı. Anlaşma uyarınca, İBG bünyesindeki ilaç ve aşı çalışmalarının fikri ve sınai haklarının korunma ve ticarileştirme süreçleri, DEPARK tarafından desteklenecek.


Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki patent portföyünü en çok geliştiren yükseköğretim kurumu olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı (DEPARK) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG) arasında, iş birliği protokolü imzalandı. Alsancak’taki rektörlük binasında; DEÜ Rektörü ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar, İBG Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil ve DEPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Özgür Özçelik tarafından imzalanan anlaşma uyarınca, İBG bünyesindeki ilaç ve aşı çalışmalarının fikri ve sınai haklarının korunması ve ticarileştirme süreçleri, DEPARK tarafından desteklenecek.


Törende konuşan Rektör Hotar, üniversite olarak fikirlerin ticarileşmesine; entelektüel sermayenin gelişmesine ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına önem verdiklerini ifade ederek, “Birimlerimizin bu alanlardaki birikim ve tecrübelerini diğer kurumlarla paylaşmaya dikkat ediyoruz. Gerek teknoparkımızdaki girişimcilerimize ve akademik personelimize gerekse kamu kurum ve kuruluşlarımıza, ihtiyaç duydukları konularda yardımcı oluyoruz. 2020’de ülkemizdeki patent portföyünü en çok geliştiren üniversite olmayı başardık. Bu protokolün de, fikirlerin ticarileştirilmesine yönelik gayretlerimizin ve kabiliyetimizin sonucu olduğunu düşünüyoruz” dedi.



Stratejik önemi var


İBG bünyesindeki ilaç ve aşı çalışmalarının Türkiye’nin ulusal sağlık politikalarının güçlendirilmesinde stratejik öneme sahip olduğunu belirten Rektör Hotar, “Bu noktada Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza bağlı İBG bünyesinde sürdürülen Ar-Ge faaliyetleri, projeler ve araştırmalar, ülkemiz için de öncelik teşkil ediyor. Dolayısıyla buradaki fikirlerin ve sınai hakların hukuki olarak korunması gerekiyor. Biz de başta patent olmak üzere birçok konuda DEPARK ve DETTO’nun deneyim ve bilgi birikimini, İBG ile paylaşmayı hedefliyoruz. Bu son derece ciddi ve sorumluluk gerektiren bir iş. Sonuçta bilimsel araştırmalar için gelir ülkemize de katma değer sağlayacak süreçlerden bahsediyoruz. Üniversitemizin birikiminden yararlanmak isteyen diğer kurumlarla işbirliği yapmaya da her zaman hazırız. İBG Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil’e, DEPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Özgür Özçelik’e ve mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.


DEÜ’nün Balçova’daki Sağlık Yerleşkesinde bulunan İBG’nin hastalıkların tanısı ve tedavisi için yenilikçi teknolojiler ve ürünler geliştirdiğini kaydeden Başkan Yozgatlıgil de, İBG’de biyotıp ve genom bilimi alanlarındaki çalışmaların kararlılıkla yürütüldüğünü söyledi. Bu noktada araştırmacıların ve bilim insanlarının fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunmasının şart olduğunu vurgulayan Yozgatlıgil, bu bağlamda DEÜ ile imzaladıkları protokole önem verdiklerini kaydetti. İmzalanan anlaşmanın maddeleriyle ilgili de kısa bilgi veren Yozgatlıgil, toplantı sonrasında Rektör Hotar’a ve Genel Müdür Özçelik’e teşekkür etti.



Alanında ilk


Türkiye’nin ilk sağlık ihtisas teknoparkı olan DEPARK, sağlık alanında yeni projelere ve iş birliklerine açık, vizyonu yenileşim üzerine kurulmuş bir teknoparktır. Ar-Ge ve inovasyon ikliminin ihtiyaç duyduğu yenilikçi atmosferi ile DEPARK, geliştirilen teknolojilerin ulusal ve uluslararası pazarlama erişiminde ihtiyaç duyulan hizmetleri sağlamanın yanında; Dokuz Eylül Üniversitesinin önemli projesi olan, TÜBİTAK 1513- Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Projesini (DETTO) yürütüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşçilerin kaldığı konteynerleri çalıp sattıÖnceki Haber

İşçilerin kaldığı konteynerleri çalıp sa...

Kuaförler de yetiştirecek eleman bulamıyorSonraki Haber

Kuaförler de yetiştirecek eleman bulamıy...

Yorum Yazın

Afyonlu hakemler tam not aldı
Başkan Köksal’dan anne ve anne adaylarına çiçek
Bir şampiyonluk hayali daha uçup gitti!
Şampiyon Selçuklu Belediyesi oldu
Lige rekor mağlubiyetle veda etti!
MHP olarak Afyon’da oylarımızı artırdık
İller arası masa tenisi müsabakaları nefes kesti
Hamide Nur Tekdemir finale adını yazdırdı
Gümüşhane’den zaferle döndüler!
Restoran ve cafeler fiyat listesini girişte göstermek zorunda
Neyin, niçin yapıldığının farkına varılması gerekiyor
CHP’den Başkan Köksal’ı da ilgilendiren genelge!
Sandıklı, Başmakçı ve Emirdağ hafif şiddette sallandı
Afyon’un milli gururu Dilara Bozan Avrupa Şampiyonu
Finalin adı belli oldu
Değişim rüzgarı kesilmedi daha da güçleniyor
Afyon’un yengesi Avrupa üçüncüsü oldu
Afyon’da 200 bin dekar patates ekimi yapıldı
Makam aracını satılığa çıkardı!
Gençfest başlıyor

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar