Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2797
EURO35.0967
ALTIN2468.3

Bu fakültede eğitim almak ve bitirmek gerçekten sınırlarımızı zorlamıştır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu fakültede eğitim almak ve bitirmek gerçekten sınırlarımızı zorlamıştır
Abone ol
AKÜ Teknoloji Fakültesi mezuniyet töreninde konuşan Dekan Erol, “Öğrencilerimiz önce pandemiden dolayı, ardından bu yıl yarım dönemini uzaktan tamamladı. Bu koşullarda bizimki gibi uygulama ağırlıklı eğitim veren bir fakültede eğitim almak ve bu fakülteyi bitirmek gerçekten sınırlarımızı zorlamıştır” dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Elektrik ve Elektronik, Makina, Mekatronik, Otomotiv Mühendislikleri bölümlerinden mezun öğrencilerin kep attığı törene, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol ile AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“BU ZOR DÖNEMDE ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPTIK”
Törenin açış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, mezun öğrencilerin pandemi ve ardından gelen deprem felaketinden dolayı zorlu bir eğitim süreci geçirdiğini belirterek şöyle konuştu: “Siz değerli öğrencilerimizin dört yıllık fakülte hayatının bir buçuk yılını önce pandemiden dolayı,  ardından bu yıl yarım dönemini uzaktan tamamladığı, zor bir eğitim hayatı geçirdiğini belirtmek gerekiyor. Bu koşullarda bizimki gibi uygulama ağırlıklı eğitim veren bir fakültede eğitim almak ve bu fakülteyi bitirmek gerçekten sınırlarımızı zorlamıştır. Şunu da belirtmek gerekir ki bu zor dönemde bizler ve siz değerli öğrencilerimiz elinden gelenin fazlasını yapmıştır. Bugün burada bunun haklı gururunu yaşamaktasınız. Bu dönemde bizi diğer fakültelerden ayıran şey uygulamalı eğitimden vazgeçilmemiş olmasıdır. Yine pandemi döneminde bile fakültemiz öğrencilerinden 16 öğrencimiz ERASMUS’tan faydalanmış ve yurt dışında eğitim almıştır. “
“EN POPÜLER VE GEÇERLİ ALANLARDAN MEZUN OLUYORSUNUZ”
AKÜ Teknoloji Fakültesi mezunu olmanın ayrıcalıklı bir yeri olduğunu belirten Ayhan: “Fakültemiz 2010 yılında ülkemizde kurulan ilk teknoloji fakültelerinden bir tanesidir. Siz sevgili mezun arkadaşlarım, ülkemizde sayısı 20 olan ve branş olarak da en popüler ve geçerli alanlardan mezun oluyorsunuz. Öğrencilerimiz ve mezunlarımız sadece bilimsel araştırmalarda ve sınıflarda aktif değil; sosyal, kültürel, sportif ve daha nice alanda kendilerini göstermişlerdir. Birçok değişik projede, özellikle TEKNOFEST yarışmalarında üniversitemiz bir nevi lokomotif olma görevi üstlenmiştir.”
“MÜHENDİSİN İŞİ İNSANLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAKTIR”
Mezun olan mühendislere çeşitli tavsiyelerde bulunan Ayhan sözlerini şöyle tamamladı: “Biliyorum biz millet olarak nasihat dinlemeyi pek sevmeyiz. Ama ben bir mühendis ve iki avukat babası olarak son bir öğüt vermeden geçemeyeceğim. Değerli mezunlarımız bugünden sonra siz birer mühendis olacaksınız. Ülkemizin çeşitli yerlerinde işe başlayacaksınız. Mühendisin işi, kalıplaşmış sorunları çözmek ve insanların hayatını kolaylaştırmaktır. Bu görevi yerine getirirken zorlandığınız, takıldığınız zamanlar olacaktır. Bu zamanlarda kendinize zaman verirseniz ve sakince düşünürseniz en sıkıntılı işlerin bile zamanla üstesinden geleceğinize eminim. Yeterli donanıma ve kabiliyete sahip olduğunuza emin olun. Biz hocalarınız olarak şimdiye kadar gösterdiğiniz başarılarınızla gurur duyuyor ve yenilerini görmek için sabırsızlanıyoruz. Sözlerimi bitirirken siz annelere, babalara ve değerli meslektaşlarıma teşekkür ederim. Siz mühendis arkadaşlarımı da tebrik ederim. Gelecek hayatınızda başarılar dilerim.“


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yiğitbaşı hasarların giderilmesi için talimat verdiÖnceki Haber

Vali Yiğitbaşı hasarların giderilmesi iç...

CHP MYK üyeleri istifa ettiSonraki Haber

CHP MYK üyeleri istifa etti

Yorum Yazın

Mardin’de Sandıklı rüzgarı esti
Krizin faturası miniklere çıktı!
Afyonkarahisar Ege’nin en kritik illerinden biri
İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en avantajlı şehri Afyonkarahisar
İki günde iki ayrı karma sergi açıldı
Afet eğitimleri devam ediyor!
Akarçay’da temizlik çalışması başladı
Şuhut ilçesinde ilk defa ekildi
Fiyat listelerini asmadılar cezayı yediler!
Emirdağ’da fırıncıların isimleri yaşatılacak
17 yıl sonra ilk kez personel alımı yapacak
Afyon’un lezzetleri Hindistan’da tanıtıldı
Gönüllerince eğlendiler
Motosiklet sürücülerine güvenli trafik eğitimi
Oğuz Çetin ondan vazgeçmiyor!
Belediye’de halk günü toplantıları başlıyor
20 yaşındaki gencin öldürülmesi olayında flaş gelişme!
Afyon’da internet faresi yakalandı
Sandıklı’da kontrolden çıkan araç takla attı
Gençlik Kamplarına başvurular başladı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar