Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Arslan: Onlar konuşadursun, biz bir bir sorunları çözdük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arslan: Onlar konuşadursun, biz bir bir sorunları çözdük
Abone ol
Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, “3600 ek gösterge başta olmak üzere birçok kazanım elde edildi, mevcut sorunların çözümünü sağlayacak olan da biziz. Diğerleri sorunları konuşadursun, biz bir bir sorunları çözdük, çözmeye devam ediyoruz” dedi

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Merkez İlçe İş Yeri Temsilcileri ile 3 grup halinde toplantılarını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan  Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, sorunları bir bir çözdüklerini, çözmeye de devam edeceklerini söyledi.
“Yaparsa Eğitim Bir-Sen yapar” diyen Arslan, Ek gösterge 3600 başta olmak üzere birçok sorunu çözüme kavuşturduklarını söyleyerek şunları söyledi:
“Mücadelemiz sonuç verdi 3600 ek gösterge 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecektir. 
3600 ek gösterge başta olmak üzere birçok kazanım elde edildi, Mevcut sorunların çözümünü sağlayacak olan da biziz. Diğerleri sorunları konuşadursun, biz bir bir sorunları çözdük, çözmeye devam ediyoruz.
Ek gösterge düzenlemesinde torba kanunla ilave yaptıracak, teknikerler ve şefler başta olmak üzere birinci dereceye yükselenlere 3600 ek gösterge verilmesini sağlayacak olan, yardımcı hizmetler sınıfını genel idare hizmetler sınıfına geçirecek olan, emeklilere, usta öğreticilere memur sendikalarına üye olma kapısını açarak örgütlülüğün kapsamını daha da genişletecek olan yine biziz”
420 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONELİN KADROYA GEÇİŞİNİN ÖNÜ AÇILDI
Sözleşmelilere kadronun hayırlı olmasını dileyen Arslan sözlerine şöyle devam etti:  “Memur-Sen Konfederasyonu tarafından yıllardır gündeme getirilen, toplu sözleşme ve Kamu Personel Danışma Kurulu toplantıları başta olmak üzere tüm sosyal diyalog mekanizmalarında öncelikli gündem maddelerinden biri olan sözleşmeli personel statüsü çözüme kavuştu. Yetkili konfederasyon Memur-Sen tarafından 6. Dönem Toplu Sözleşme ’de karara bağlanan ve ek göstergeyle birlikte 2022 yılında tamamlanması öngörülen çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında kamuoyuna açıklandı.
Memur-Sen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilen teknik çalışmaların ardından son şekli verilen düzenlemeye göre kamudaki 520 Bin sözleşmeli personelden 424 Bin sözleşmeli personelin kadroya geçişinin önü açılmış oldu. Memur-Sen’in ısrarla vurguladığı statü karmaşasına yönelik olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Dördüncü maddesini temel dayanak hale getirerek mevzuat karmaşasını gidermek suretiyle sözleşmeli personel statüsü yeniden belirlendi. Buna göre mahalli idareler dâhil olmak üzere; bundan sonra sözleşmeli personelin kadroya geçişinde 3+1 formülü esas alınacak. Üç yıl bu statüde çalışmış olan personel bir yıl da aday memurluk süresini tamamlayarak kadroya geçebilecektir”
SINAV SİSTEMİ KALDIRILMALIDIR
“Öğretmenlik kariyer basamakları sistemi yeniden ele alınmalıdır” diyen Arslan sözlerini şöyle noktaladı: “Öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin, bugüne kadar ortaya konulan tepkiler ve beklentiler ekseninde yeniden değerlendirilmelidir. Yapılan sınavda altı yüz bin öğretmenimiz uzman veya başöğretmen oldu ancak sınav sisteminin kalkması gerekmektedir. Uzman öğretmen olabilme aşamasına gelmiş her öğretmenin mesleğinde belli bir yetkinliğe ulaştığı gözetilerek eşit, adil ve objektif bir sonuç doğuracak şekilde yeniden düzenlenmelidir.8 yıllık çalışmışlığı bulunan bir öğretmene Uzman öğretmenlik, 12 yıllık çalışmışlığı bulunan bir öğretmene Başöğretmenlik unvanı sınavsız verilmelidir”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Silindir operasyonunda 400 kişi gözaltına alındıÖnceki Haber

Silindir operasyonunda 400 kişi gözaltın...

Milletvekili Taytak'tan forma, eşofman, malzeme desteğiSonraki Haber

Milletvekili Taytak'tan forma, eşofman,...

Yorum Yazın

19 Mayıs coşkusu çelenk sunma töreniyle başladı
Belediyelerin isteklerini Genel Müdür Türk’e iletti
Türkiye ikincisi Afyonkarahisar’dan çıktı
Işıklar beldesi’ne müjde!
Afyon’lu astsubay Kuzey Irak’ta yaralandı
Kanseri aspirinle tedavi etmek istiyorlar
Afyon’da Bölgesel Triatlon heyecanı yaşandı
Zafer Meydanında 3x3 basketbol heyecanı yaşanıyor
Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtık
6 ülkeden 158 sporcu Afyon’da ter döküyor!
Afyon Belediyesi’nden iki farklı fiyat tarifesi!
Hırsızlıktan aranıyordu dipevler köyü’nde yakayı ele verdi
Uyuşturucu taciri Jandarma’dan kaçamadı
Afyon'da iki ayrı suçtan aranıyordu, polis enseledi
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı
Afyon Belediyesi personel alacak!
Zafer Teknopark A.Ş.’nin yeni sermayesi 9 milyon TL. oldu
Engelleri aşıp askerlik yemini ettiler
Başkan Köksal'dan çölyak hastalarına müjde verdi!
Türk Eğitim Sen’den milletvekillerine mektup

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar