Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

AKÜ’nün 5 yılık yol haritası belirlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKÜ’nün 5 yılık yol haritası belirlendi
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) 5 yıllık yol haritasının belirlendiği 2024-2028 Stratejik Planı yayımlandı. Plana ilişkin açıklamada bulunan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, planın AKÜ’nün orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini ve bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içerdiğini belirtti.

Karakaş, stratejik planların devlet kurumlarının başarıda istikrarı yakalamalarına vesile olduğunu belirterek, “Stratejik planlar günlük işler içinde kurumların istikametini gösteren yol gösterici nitelikte, biraz da gelecekte yönetimin neler yapmayı taahhüt ettiğini açıklayan, ayrıca bu başarıyı nasıl yakalayacağını da açıklayan rehber niteliğinde belgelerdir” dedi. Karakaş, AKÜ olarak “geleceğin üniversitesini” oluşturma hedefi ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Ülkemizin seçkin eğitim kurumları arasında yerini alan Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak geleceğin üniversitesini oluşturma hedefi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın yönünü ve içeriğini belirleyen 2024-2028 Stratejik Planı, gelecekteki hedeflerimize ulaşılması adına ortak akılla oluşturulmuş bir yol haritası niteliğindedir” diye konuştu.
AKÜ YENİ HEDEFLER BELİRLEDİ
Yeni stratejik planda AKÜ’ye yeni hedefler belirlediklerini açıklayan Karakaş, “Bu hedeflere ulaşacak temel misyonumuzu ve vizyonumuzu da güncelledik.  Üniversite Danışma Kurulunda paydaşlarımızla beraber güncellediğimiz yeni misyonumuz, evrensel düzeyde bilimsel bilgi üretmek, mesleki açıdan çağdaşlarına öncülük edebilen nitelikli bireyler yetiştirmek, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlamaktır. Yine paydaşlarımızla beraber güncellediğimiz yeni vizyonumuz ise bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetlerinde kaliteyi sürekli artırarak bölgesel kalkınmaya katkı sunan, yenilikçi projelerle ulusal düzeyde girişimci üniversiteler arasında yer alan uluslararası bir üniversite haline gelmektir.”
 ORTAK AKIL İLE OLUŞTURULDU
Karakaş, AKÜ 2024-2028 Stratejik Planının, üniversitenin misyonu ve vizyonu çerçevesinde dış paydaş, personel ve öğrencilerin değerlendirmelerinin de dikkate alınarak katılımcı bir anlayış ve ortak akılla oluşturulduğunun altını çizdi. Karakaş, “Değişim ve yeniliğe açık olarak hazırlanan 2024-2028 Stratejik Planı, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılarak hedeflere ulaşmamızda üniversitemize rehber olacaktır” dedi. Karakaş, stratejik planda AKÜ’yü diğer üniversitelerden farklılaştırmak amacıyla öncelikli alanlar olarak belirledikleri “Mühendislik ve Teknoloji, Gastronomi ve Termal Turizm, Gıda, Hayvan Sağlığı ve Hayvancılık” alanlarını öncelikli alan olarak almayı sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İscehisar OSB’ye 10 milyon dolarlık ges yatırımı yapıldıÖnceki Haber

İscehisar OSB’ye 10 milyon dolarlık ges...

İki farklı kazada 7 kişi yaralandıSonraki Haber

İki farklı kazada 7 kişi yaralandı

Yorum Yazın

Türkiye ikincisi Afyonkarahisar’dan çıktı
Işıklar beldesi’ne müjde!
Afyon’lu astsubay Kuzey Irak’ta yaralandı
Kanseri aspirinle tedavi etmek istiyorlar
Afyon’da Bölgesel Triatlon heyecanı yaşandı
Zafer Meydanında 3x3 basketbol heyecanı yaşanıyor
Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtık
6 ülkeden 158 sporcu Afyon’da ter döküyor!
Afyon Belediyesi’nden iki farklı fiyat tarifesi!
Hırsızlıktan aranıyordu dipevler köyü’nde yakayı ele verdi
Uyuşturucu taciri Jandarma’dan kaçamadı
Afyon'da iki ayrı suçtan aranıyordu, polis enseledi
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı
Afyon Belediyesi personel alacak!
Zafer Teknopark A.Ş.’nin yeni sermayesi 9 milyon TL. oldu
Engelleri aşıp askerlik yemini ettiler
Başkan Köksal'dan çölyak hastalarına müjde verdi!
Türk Eğitim Sen’den milletvekillerine mektup
70 bin ata tohumu fidesi dağıtıldı
Yatırımların takipçisiyiz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar