Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

AKÜ deprem bölgesine destek veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKÜ deprem bölgesine destek veriyor
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi, depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerine destek vermeye devam ediyor. AKÜ son olarak bölgeye aşevinde görev yapan yeni personel ile hasar tespit çalışması yapacak akademik personeli bölgeye uğurladı.

Depremin ilk gününden itibaren Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda Afyonkarahisar Belediyesi ve AFAD tarafından düzenlenen ayni ve nakdi yardımlara katılım sağlayan AKÜ personeli ve öğrencilerinin Hatay Kırıkhan’daki aşevinde depremzedelere yönelik günde 3 öğün yemek ikramının yanında, Afyonkarahisar’a gelen depremzedelere yönelik verilen psiko-sosyal destek hizmeti verilmeye başlandı. Öte yandan AKÜ Mühendislik Fakültesi ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı inşaat mühendisleri ve teknikerlerinden oluşan ekip de hasar tespit çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderildi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUAM) Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu yürütücülüğünde yürütülen projede Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yer kabuğunda oluşan değişimlere ilişkin veriler toplanıyor.
Depremzedelere psiko-sosyal destek
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmet ve Çocuk Gelişimi bölümleri ile İslami İlimler Fakültesi gönüllü akademisyenlerinden oluşan ekip tarafından depremzedelere “Psikolojik İlk Yardım” kapsamında psiko-sosyal destek verilmeye başlandı.
Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilen “Psikolojik İlk Yardım”, Kredi Yurtlar Kurumu Tınaztepe ve Çiğiltepe yurtlarında hafta içi her gün 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. AKÜ bilim insanlarından oluşan ve en az 2 kişilik gönüllü ekipler depremden etkilenen vatandaşlarımızı ziyaret ederek; ihtiyaçlarının tespit edilmesinin yanında ilgili birimlerle irtibat kurulmasını da sağlıyor.
Deprem bölgelerine 2 ekip daha yolcu edildi
Öte yandan yaşanan depremin ardından Hatay Kırıkhan ilçesinde kurulan ve AKÜ akademik ve idari personeli ile öğrencilerinden oluşan ekibin hizmet verdiği aşevinde hizmet verilmeye devam ediliyor. Şu ana kadar personel ve öğrencilerden oluşan toplam 2 ekibin dönüşümlü olarak hizmet verdiği aşevinde görev yapmak üzere oluşturulan 16 kişilik üçüncü ekip de AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran tarafından yolcu edildi.
Hasar tespit çalışmalarına AKÜ desteği
AKÜ Mühendislik Fakültesi ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında görev yapan inşaat mühendisleri ve teknikerlerinden oluşan 10 kişilik ekip Kilis’e gönderildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde hizmet verecek olan ekip hasar tespit çalışmalarında görev alacak. 10 kişilik uzman ekip AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, AKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ile daire başkanlığı personelince Kilis’e uğurlandı.
TÜBİTAK projesiyle depremlerin yer kabuğuna etkisi araştırılıyor
TÜBİTAK desteğiyle yürütülen projeler kapsamında bilim insanları saha çalışmalarına devam ediyor. Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, DUAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu yürütücülüğünde AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi ve DUAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Solak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Poyraz, Aksaray Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Cemil Gezgin, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Ali Özkan’dan oluşan ekip, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yer kabuğunda oluşan değişimleri inceliyor. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyonkarahisar'da Sağlık Müdürü sahaya indiÖnceki Haber

Afyonkarahisar'da Sağlık Müdürü sahaya i...

Afyonkarahisar'da Milli Eğitim Müdürü okullar depreme dayanıklı mı sorusunu cevapladı: Velilerin içi rahat olsunSonraki Haber

Afyonkarahisar'da Milli Eğitim Müdürü ok...

Yorum Yazın

Başkan Köksal'ın mülteci kararı yargıya taşındı
Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar