Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.3432
EURO34.8508
ALTIN2379.3

AFYON’UN SAĞLIK ENDÜSTRİSİ BÖLGESİ OLMASI ÇALIŞIYORUZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFYON’UN SAĞLIK ENDÜSTRİSİ BÖLGESİ OLMASI ÇALIŞIYORUZ
Abone ol
Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen sohbet toplantılarının üçüncüsü Afyonkarahisar Ak Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven'in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya konuşan Yurdunuseven, “Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir"Sağlık Endüstrisi Bölgesi" kurulması için gereken adımları atmıştık. Sonuçlandığında Afyonkarahisarımız'ın sağlık turizminde de ülkemizin önde gelen illerinden biri olacağına hiç şüphemiz yok." dedi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Dernek Genel Başkanı Mehmet AliÖzerkan'ın açılış konuşmasıyla başlayan programda, Yurdunuseven, ilmerkezi ve ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında geniş bilgilerverdi.
VEKİL BÖYLE OLMALI
Derneğin kurucu genel başkanı İrfan Ünver Nasrattınoğlu'nunmoderatörlüğünde gerçekleştirilen programda Nasrattınoğlu;"Milletvekillerimizin Afyonkarahisar için yaptığı çalışmaların nekadar değerli olduğunu biliyoruz. Ben de bizzat ne zamanAfyonkarahisar'a gittiysem sayın vekilimizi orada gördüm. Vekil böyleolmalı. Afyonkarahisar'ın vekili Afyonkarahisar'da,Afyonkarahisarlı'ların arasında olmalı. Sayın vekilimizin deAfyonkarahisar sevgisine oradaki çalışmalarını takip ederek bizzatşahit oluyorum. Sohbet toplantılarımızın ilk milletvekili olarakkendisini bugün aramızda görmek bizlere onur verdi." dedi.

BİRLİKTE HAREKET EDERSEK AMAÇLARIMIZA ULAŞABİLİRİZ
Milletvekili Sn. İbrahim Yurdunuseven de "Bizler Afyonkarahisarmilletvekilleri olarak, sayın bakanımız Veysel Eroğlu'nun dadesteğiyle her zaman birlikte hareket etme imkanı bulduk. Bu sayedegücümüzü etkin kullanma ve ilimiz için gündeme gelen taleplerisonuçlandırma fırsatı yakaladık. İlimize yapılacak yatırımlar olsun,hemşehrilerimizin sorunları olsun bir ve beraber olabildiğimiz içinkarşılaştığımız sorunları aşabildik. Hiçbir zaman ben demedik, "biz"düsturuyla hareket ettik. Bir ve beraber olmanın nimetlerini buanlamda fazlasıyla görüyoruz. Umuyorum ki bundan sonra da aynı birlikve beraberlik içerisinde ilimizde yapılacak çalışmalarıAfyonkarahisarlı hemşehrilerimize maksimum fayda sağlayacak şekildesonuçlandırma imkanı bulacağız. Meclis çalışmaları dışında her haftaAfyonkarahisar'a gidiyoruz. Köy köy, kasaba kasaba gezerekhemşehrilerimizin arasında olmaya ve "Afyonkarahisar'a nasıl faydasağlarız?" diyerek çalışmaya devam ettik, bundan sonra da aynı şekildedevam edeceğiz." dedi.
AFYONKARAHİSAR SAĞLIĞIN MERKEZİ OLACAK
Afyonkarahisar'ın sağlık turizmindeki potansiyelinin çok yüksekolduğuna dikkat çeken Yurdunuseven, "Son yıllarda özellikle pandemidönemi sonrası tüm dünyada sağlık turizmindeki artış herkesinmalumudur. İlimizin bu alandaki potansiyeli ve önemi de gün geçtikçedaha fazla bilinmekte ve dikkat çekmektedir. Özellikle nüfusu gittikçeyaşlanan Avrupa ülkeleri, sağlık turizmine daha fazla yönelmekistiyor. Bu durumu bizim için büyük bir avantaj olarak görüyoruz.
Termal turizm bakımından ilimizin önemi ve potansiyeli çok yüksek. Budoğrultuda Afyonkarahisarımızı adeta global anlamda bir sağlık merkezihaline getirmek için atılacak adımlar noktasında geliştirdiğimiz birprojeden bahsetmek istiyorum. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir"Sağlık Endüstrisi Bölgesi" kurulması için gereken adımları atmıştık.
Özellikle termal turizm ve fizik tedavi gibi alanlarda yapılacak yeniyatırımlarla, ilimizin bu potansiyelden en yüksek faydayı sağlayacakşekilde konumlanması hiç de zor olmayacaktır. SonuçlandığındaAfyonkarahisarımız'ın sağlık turizminde de ülkemizin önde gelen
illerinden biri olacağına hiç şüphemiz yok." dedi.
HIZLI TREN'DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Yurdunuseven'in Meclisteki ve Afyonkarahisar'daki faaliyetlerihakkında verdiği bilgilerin ardından soru cevap şeklinde ilerleyensohbet toplantısında, Hızlı Tren konusunda çalışmaların devamettiğini, 2023 sonu veya 2024 yılında Afyonkarahisar'a hızlı trenin
geleceğini, 2025 yılı itibariyle de İzmir bağlantısınıntamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Kocatepe'de yapılançalışmalara da değinen Yurdunuseven, Kocatepe'nin en güzel şekilde
tanıtılması ve gerek ilden gerekse il dışından gelen ziyaretçilerin eniyi şekilde burayı görebilmesi için bugüne kadar yapılan çalışmalar vebundan sonra atılacak adımlar hakkında bilgiler verdi.
Yaklaşık 2 saat süren sohbet toplantılarının üçüncüsü,Afyonkarahisar'dan gelen ikramların sunumu ve fotoğraf çekimiyle sonaerdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
OCAKTA UNUTULAN TENCERE YANGIN ÇIKARDIÖnceki Haber

OCAKTA UNUTULAN TENCERE YANGIN ÇIKARDI

MAÇA 1 EKİM DİNAR DEPREMİNİ UNUTMADIK PANKARTIYLA ÇIKTILARSonraki Haber

MAÇA 1 EKİM DİNAR DEPREMİNİ UNUTMADIK PA...

Yorum Yazın

Meteorolojiden çiftçilere son dakika uyarı!
AKÜ’de spor oyunları heyecanı başladı
Logo kullanım hakkı başvuruları başlıyor
İşkur 757 işyerini ziyaret edecek
Ragbi Flag heyecanı Afyon’da başladı
Davul benim omzumda tokmak başkasının elinde bir yönetim anlayışını kabul etmiyorum
İYİ Partili Olgun’un görevi belli oldu
Polis ekiplerinden bir eve baskın!
Susuzspor’da yeni yönetim belli oldu
AKÜ’de öğrenciler tarafından hazırlanan karma sergi açıldı
Afyon’dan zeybek esintisi geçti
Uyum içerisinde hep birlikte çalışacağız
İGM yoğun gündemle toplanıyor
Afyon’lu güreşçiler Avrupa Şampiyonası için kampa giriyor
Belediye sosyal tesislerinde çay kahve fiyatları belli oldu
Sığınmacıların nikah ücreti 25 kat artırıldı
Şimşir son maçta gençlere şans verecek
Afyon'da halk ekmek fiyatı belli oldu
Afyon Belediyesi’nin yeni Müdürleri belli oldu
Tüm üniversitelerimizi Saystop eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar