Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.3248
EURO34.7656
ALTIN2389.1

Afyonkarahisar'da hastalar eczane eczane geziyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyonkarahisar'da hastalar eczane eczane geziyor
Abone ol
“Hastalar Eczane Eczane geziyor” diyen İl Başkanı Ertaş, ““Afyon’da ilaç sıkıntısı katlanılmaz boyutta. Afyon merkez ve İlçelerinde ilaç sıkıntısı hat safhada olduğundan hastalar bu duruma katlanamaz hale geldi. Eczanelerde uzun zamandır pek çok ilaçta sıkıntı var” dedi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, haftalık basın toplantısında ülke gündeminden yerel gündeme birçok konuya değindi.  “AKP varsa zam vardır, AKP varsa Pahalılık vardır, AKP varsa  işsizlik vardır” diyen Ertaş, son dönemlerde eczanelerde ilaç sıkıntısının hat safhaya ulaştığını, hastaların eczane eczane gezdiğini iddia etti.
Ertaş, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:  “2023 seçimlerinin Türkiye demokrasisi için önem arz ettiğini ifade eden Başkan Ertaş: “Türkiye’miz bu günlerde sistematik bir buhranın içindedir. Sıradan bir siyasi ortamda değiliz. Otokrasi ile Demokrasi arasında bir mücadele yaşanıyor. 2023 seçimleri sadece bir iktidar seçimi olarak görmeyelim. Biz demokrasi tarihimizin en fazla önem arz eden kritik bir yerindeyiz. Son yıllarda ülkede en önemli demokrasi adımı altılı Masa’nın kurulmasıdır. Eğer bir korku iklimi varsa demokrasi olmaz otokrasi böyledir. Bu ülke ve bu ülkenin insanları geçmişte bunları gördü yaşadı. Hapisleri gördü, işkenceleri gördü bir o taraftan bir bu taraftan idamları gördük. Adnan Menderes’in bakanların idam edildiği dönemde mesela cunta zamanında da beklenenin aksine bir parti geldi. Ne zaman bir korku iklimi dayatılmaya çalışıldı ise beklenenin aksi oldu. Şu anda bu güzelim Ülkemizde korku iklimi ile insanlar korkutulmaya çalışıyor. Şimdi bir seçime gidiyoruz yanlış oy kullanırsanız daha kötüleri yaşanır. (6) Lider saraçhaneden mesaj verdi. Özellikle Sayın Gelecek Parti Lideri Davutoğlu bir mesaj verdi. Dedi ki Korkmadık- korkmuyoruz- korkmayacağız.”  
(AĞZINA BAL DAMLASIN ) PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ 
 Eğitim alanında yapılan her projeyi destekleyeceklerini ifade eden Başkan Ertaş: “Afyonumun güzel insanı yaparsa işte böyle güzel işler yapar. Bizde Gelecek Parti olarak bu güzel hareketi destekliyoruz.  Afyon- Işıklar – Balı sultan – ilkokulunda okuyan çocuklar gerek çevre gerek sosyal medyanın oluşan söz ve davranışlarının önüne geçebilmek günlük televizyonlarda başta lider ve siyasilerden sıkça kullanılmaya başlanan ve sosyal hayatta da  sık rastlanan küfür- argo söz- kötü laf yerine insanımıza hele hele liderlere ve örnek  insanların kendine yakışır ifadeler kullanması ve aynı zaman da kalplerden kötü duyguları atarak insana yakışan davranışlarda bulunması amaçlanarak bir proje başlatmışlardır. Işıklar kasabası Balı Sultan İlkokulu Müd. Abdullah Baydur’u Öğrencilerimizi destekliyoruz. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek ağzına bal damlasın projesiyle büyüklerden küfürlü sözcükler- argo kelimeler kullanmayarak çocuklara iyi örnek olunması istendi. Gelecek Partisi olarak bu projeyi destekliyor ve kim Afyonumuzun okullarında bu ve buna benzer projeler üreterek halkımızı siyasilerimizi dahası eğitim camiamıza katkı bulunmalarını istiyoruz.” dedi.
GELECEK PARTİSİ GÜVEN DEMEKTİR  
Gelecek Partisi İl Başkanı Ertaş: “Siyasi yaşam içerisinde şöyle geriye dönerek bu günkü halimize baktığımızda: yaklaşık 5 (beş) yıldır bu asil Milleti zamlarla- Fiyat artışlarıyla- enflasyonla inim inim inlettiler. Şimdi çıkmışlar biz yaparız (yaparsa AKP) yapar biz düzeltiriz bu zamlar gerekliydi diyorlar. Bakın dün bu asil Milleti Asgari ücreti arttırdık. Milletin cebi para gördü vatandaşa sıkıntısız bir hayat yaşatacağız diye bu milletin başından gitmek istemeyen iktidar daha bir ayı doldurmadan vatandaşın cebinden verdiğinden fazlasını aldı. Sofradan ekmeğini aldı. Hem de verdiğinden fazlasıyla aldı. Ey Aziz Afyonlum zammın gerekliliğini iddia edenlerin elimizdeki ekmeği aldıklarını söylemek yalan değildir. Ucuzluk yapacağız diye gelip hayatı dayanılmaz şekilde pahalılaştıranları Teşekkür etmek görevimizdir.” Dedi.
“GELECEK PARTİSİ EKONOMİK SORUNLARI ÇÖZECEKTİR”
Ekonomik sıkıntıları Gelecek partisinin çözeceğini ifade eden Başkan Ertaş: “Bu hükümet millete ferahlık vadederek gelmiştir. Şimdi milletten sabır ve fedakarlık istemektedir. Bu zamlar bu milletin vicdanında tasvip görmemiştir. Pahalılıktan bunalan halkımızı rahatlatmak daha çok pahalılık ve zam yapmakla olmaz meydanlara çıkıp millete ucuzluk vadedeceksin bu asil millete aşı ekmeyi ucuza vereceğiz diyeceksin sonra 50 kuruşluk – ekmeği 5 ( beş) liraya 25 liralık ayakkabıyı 500 liraya 30 liralık peyniri 150 liraya çıkarıp sonra sabredin diyeceksin. Gelecek olarak yeter artık bıktık. 
AKP varsa zam vardır 
AKP varsa Pahalılık vardır. 
AKP varsa  işsizlik vardır. 
AKP ve ortağında darlık vardır. Sefalet vardır sanki üçlü çete bunun için kurulmuştur. Bakın kimse ümitsizliğe kapılmasın Gelecek partisi olarak bu ülkede tek bir hedefimiz amacımız var Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne Demokrasiye hak hukuk ve Millet idaresinde Milli ve Manevi değerlerin her şeyin üstünde olduğuna inanan ve bu değerlere sahip çıkan siyasi bir partidir. Biz Liderimiz Ahmet Davutoğlu ile Ülkenin kalkınması halkın refahı işsize iş ve aş yoksullukla – yolsuzlukla mücadele kavgasız yalansız- talansız bir Türkiye için Tüm Gelecek Partisi kadroları ile çözme azmi ve kararına sahibiz. Türkiye’ye – Afyon’a – Afyon halkına hizmet Aşk ve Şevkimizden hiç bir şey kaybetmeden daha büyük azimle yüce milletimizin hizmetindeyiz. Bu günkü iktidarın sebep olduğu bu sıkıntıları çözmek bu milletin derdine çare olmak bu çaresiz gençliğin iş ve aşı olmak Gelecek Partisi ile olacaktır. “dedi.
VATANDAŞ İLAÇ BULAMIYOR
İlimizde yaşanan ilaç sıkıntısına da değinen Başkan Ertaş: “Afyon’da İlaç sıkıntısı katlanılmaz boyutta Afyon merkez ve İlçelerinde ilaç sıkıntısı hat safhada olduğundan hastalar bu duruma katlanamaz hale geldi. Eczanelerde uzun zamandır pek çok İlaçta sıkıntı vardır. Çocuklarda kullanılan Antibiyotik şuruplarda ateş düşürücü ve soğuk algınlığı ilaçların büyük bir kısmında büyük sıkıntı vardır. Yetişkinlerde rutin tansiyon göz ilaçları diyabet ve kanser ilaçlarında aynı sıkıntı yaşanmaktadır. Artı bu durum katlanılmaz boyutlara gelmiştir. Hastalar Eczane Eczane geziyor. Özellikle gece nöbetlerinde bu durum daha fazla yaşanıyor. Çünkü Acile gidişlerin en önemli nedeni üst solunum yolu enfeksiyonları ilaç sıkıntısının  en önemli nedeni İlaç maliyetleri. Şu anda gerçek döviz kuru ile ilaçta ki kur farkı arasındaki makas çok açık. İlaç yokluğundan Eczanelerde mağdur. Hastalarda mağdur.” Dedi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyonkarahisar'da hangi kulüp, hangi futbolcu ne kadar ceza aldı?Önceki Haber

Afyonkarahisar'da hangi kulüp, hangi fut...

ELMAS ve DUDAR’A MHK’DAN GÖREVSonraki Haber

ELMAS ve DUDAR’A MHK’DAN GÖREV

Yorum Yazın

Susuzspor’da yeni yönetim belli oldu
AKÜ’de öğrenciler tarafından hazırlanan karma sergi açıldı
Afyon’dan zeybek esintisi geçti
Uyum içerisinde hep birlikte çalışacağız
İGM yoğun gündemle toplanıyor
Afyon’lu güreşçiler Avrupa Şampiyonası için kampa giriyor
Belediye sosyal tesislerinde çay kahve fiyatları belli oldu
Sığınmacıların nikah ücreti 25 kat artırıldı
Şimşir son maçta gençlere şans verecek
Afyon'da halk ekmek fiyatı belli oldu
Afyon Belediyesi’nin yeni Müdürleri belli oldu
Tüm üniversitelerimizi Saystop eylemlerimize ses vermeye davet ediyoruz
Türkiye faili meçhuller ülkesi olmaktan çıktı
Türkiye’de ilk defa Afyon’da yapılacak
Bu dondurmalar 6 saatte tükeniyor!
Dronlar denetim için havalandı
Akçay görevini Okuyucu’ya devretti
MHK’dan Süleyman Güneş’e bu haftada görev!
Son maç Tayfun Sarı’nın
Türk milliyetçisi baskıya, zulme ve haksızlığa boyun eğmemiştir

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar