Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Afyon’da yumurta sektörü kabuğunu kırıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyon’da yumurta sektörü kabuğunu kırıyor!
Abone ol
ATSO tarafından hazırlanan “Yumurta sektörü kabuğunu kırıyor” projesi onay aldı. Proje kapsamında 79 Milyon TL hibe %75 oranla 36 aylık proje ile yumurta sektöründe iştigal eden on iki şirketlerin kullanımına sunulacak.

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın kazanmış olduğu “Yumurta Sektörü Kabuğunu Kırıyor” projesi hakkında değerlendirmede bulundu. Serteser’in açıklaması şöyle: “Projeci Oda” sloganımıza uygun bir şekilde bir projeyi daha kazanmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yumurta Sektörü Kabuğunu Kırıyor projemiz ile birlikte, yumurta sektörünün ihracat rakamını artırmayı ve pazar çeşitliliğini sağlamayı hedefliyoruz.
Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen programda farklı sektörler için 3 adet projeyi daha önce tamamlamıştık. Halihazırda doğaltaş sektöründe “Afyon Mermeri Dünyanın Her Yerinde” projemizi de yürütüyoruz.
Yumurta sektöründe, üyelerimizin talebi ve yapmış olduğumuz duyurular neticesinde oluşturmuş olduğumuz kümemizde on iki şirketimiz bizimle birlikte olacaklar. Projeye göstermiş oldukları ilgi dolayısıyla katılımcı şirketlerimize gönülden teşekkür ediyorum.
Projenin neler sağlayacağından da bahsedecek olursam, projede firmalarımızın ve sektörün analizini yapıp ihtiyaçlarını ortaya çıkaracağız ve bu işlem için Bakanlığımız %75’i hibe olmak üzere 6 Milyon TL bütçe sağlayacak.
Daha sonra 10 programa kadar yapabileceğimiz her bir yurt dışı heyet programı için program başına 2 Milyon 500 Bin TL olmak üzere toplamda 25 Milyon TL hibe %75 oranla projemiz vasıtası ile şirketlerimize ulaşacak.
Aynı şekilde 10 programa kadar yurt dışından getireceğimiz heyetler için program başına 1 Milyon 500 Bin TL olmak üzere toplamda 15 Milyon TL hibe %75 oranla kümemize sağlanmış olacak.
Kümemizin arzu etmesi durumunda 10 sanal yurt dışı pazarlama fuarlarına da katılırsak program başına 800 Bin TL olmak üzere toplamda 8 Milyon TL hibe %75 oranla şirketlerimiz tarafından kullanılabilecek. 
Şirketlerimizin yurt dışında stantlı katılacağı 10 adet fuar için program başına 2 Milyon 500 Bin TL olmak üzere toplamda 25 Milyon TL hibe %75 oranla küme şirketlerimize sağlanacak.
Nihayetinde toplamda 79 Milyon TL hibe %75 oranla 36 aylık proje ile yumurta sektöründe iştigal eden on iki şirketlerimizin kullanımına sunulacak.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da proje çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi belirterek, projemize ilgi gösteren şirketlerimize ve proje çalışmalarını yürüterek başarılı sonuçlar alan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.” Dedi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sokak satıcısı torbacılara operasyon!Önceki Haber

Sokak satıcısı torbacılara operasyon!

Afyon’un KÖYDES kapsamında alacağı ödenek belli oldu!Sonraki Haber

Afyon’un KÖYDES kapsamında alacağı ödene...

Yorum Yazın

Masterchef Ayşe Ekiz’den Vali Yiğitbaşı’na ziyaret
Kasten yaralama suçundan aranan şahıs Dinar’da yakalandı
Afyon’da iki otomobilin çarpıştığı kazada 7 kişi yaralandı
Paris 2024 Olimpiyat oyunlarında 101 Türk sporcu sahne alacak!
Afyon Belediyesi’nden Cem Evi’ne tahliye kararı çıktı!
AFSÜ, 126 Devlet Üniversitesi arasında 10. sırada yer aldı
Ağabeyini öldürüp annesini de ağır yaralayıp kaçan cani Afyon’da yakalandı
8 İlden 9 takım Afyon’da buluşacak
Uydukent bölgesinde ilk kazma vuruldu!
AKÜ ile SGK arasında emekliler yılı protolü imzalandı
Basın İlan Kurumu 13 Şubesini kapattı
Köyde, şehirde geçim yok geçim olmazsa seçim olacak
Hayvancılıkta yeni destekleme modeli yürürlüğe girdi
Serteser: Bugünleri iş dünyası ve toplumun tüm kesimleri başarılı bir şekilde atlatacak!
Patates tarlada 4-5 TL’den satılıyor
Afyon’da Suriye uyruklu kaçak göçmenler yakalandı
Afyon’da haksız fiyat uygulanan 772 ürüne 898 bin 808 TL ceza kesildi
Kaymakam Han ailesiyle kaza geçirdi
Afyon Belediyesi 125 Milyon TL değerinde arsa satacak!
Taşoluklu güreşciler gururlandırıyor!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar