Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2092
EURO35.0511
ALTIN2532.8

Afyon’da her düğüne devriye dönemi başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyon’da her düğüne devriye dönemi başlıyor
Abone ol
Vali Doç.Dr.Kübra Güran Yiğitbaşı, “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki, Afyonkarahisar ilimiz düğünlerde silah atılması olaylarında en çok olayın yaşandığı iller sıralamasında en önlerde yer alıyor.” dedi. Vali Yiğitbaşı, ilimizde her düğüne devriye/ekip görevlendirileceğini de açıkladı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, il genelinde asayiş ve huzurun temini noktasında 15 Nisan- 7 Mayıs tarihleri arasında yürütülen asayiş çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Yiğitbaşı toplantıda, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Tolga Yağan ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ile birlikte uyuşturucudan, teröre, trafikten, göçle mücadeleye kadar her alanda büyük bir titizlikle çalışma yürütüldüğünü söyledi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında çeşitli siyasi partiler ve sendikaların katılımıyla Zafer meydanımızda yapılan basın açıklamaları ve etkinliklerin kolluk güçlerinin tedbirleri ile huzur ve güven ortamı içinde geçtiğini söyledi.
BİN 556 GENEL ASAYİŞ OLAYI MEYDANA GELDİ
Asayiş olaylarına ilişkin de bilgiler veren Vali Yiğitbaşı, “En son bilgilendirme yaptığımız 14 Nisandan bugüne kadar ilimizde; bin 556 genel asayiş olayı meydana gelmiş, bu olayların yüzde %87.08’i aydınlatılmıştır. Bir önceki yılın aynı dönemine göre Mal Varlığına Karşı İşlenen Suçlarda, özellikle Evden, İş Yerinden ve Otodan Hırsızlık olaylarında yüzde 25’lik bir azalma meydana gelmiş, buna mukabil aydınlatma oranı yüzde 20’lik artışla % 94’e yükselmiştir” dedi.
1 AYLIK TİTİZ ÇALIŞMAYLA BULUNDU
Söz konusu dönem içerisinde 3 kasten adam öldürme olayı meydana geldiğini kaydeden Vali Yiğitbaşı, yakalanan 8 şahsın adli birimlere teslim edildiğini ve şahıslardan 5’inin tutuklandığını söyledi. Vali Yiğitbaşı, “Bu olaylardan Sultandağı ilçesinde meydana gelen kasten adam öldürme olayı şüphelisi olduğu değerlendirilen 3 şahıs yakalanmış, JASAT ekiplerinin yaklaşık 1 aydır yaptığı çok detaylı titiz çalışmalar neticesinde, olayda kullanılan suç aleti bıçak Konya ili Akşehir ilçesi Tipi Köyü kırsalında Akşehir Gölü arazisinde bulunmuş ve olay aydınlatılmıştır” ifadelerini kullandı. 
4 BİN 171 ŞAHIS İLE BİN 647 ARAÇ SORGULANDI
Çeşitli sebepler ile yakalaması bulunan veya aranması olan şahısların serbestçe dolaşmalarına müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Vali Yiğitbaşı, “Buna yönelik yapılan çalışmalarda dönem içerisinde kasten öldürme suçundan aranan ve 23,5 yıl hapis cezası bulunan 1 şahıs dâhil 321 şahıs yakalanmış, 90 şahıs tutuklanarak ceza evlerine teslim edilmiştir. Şehir Girişlerindeki Yol Uygulamaları ile yapılan 128 Şok Uygulamada, 4 bin 171 şahıs ve bin 647 araç sorgulanmış, yapılan sorgularda 1 aranan şahıs yakalanmış, 25 araca cezai işlem uygulanmıştır” dedi.
DÜĞÜNLERDE SİLAH ATILMASINDA MAALESEF İLK SIRALARDAYIZ
Bu noktada önemli bir hususun altın çizen ve düğünlerde silah atılması olaylarına değinen Vali Yiğitbaşı şöyle konuştu: “Son beş yıllık veriler dikkate alındığında özellikle de Jandarmamızın sorumluluk alanı olan köy ve beldelerde, düğün, eğlence, asker uğurlaması gibi durumlarda kayda geçen havaya ateş etme olay sayısı Türkiye genelinde bin 109’dur. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki, Afyonkarahisar ilimiz en çok olayın yaşandığı iller sıralamasında en önlerde yer alıyor. Bu olaylarda maalesef ilimizde son beş yılda 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu konuyu şu dönemde özellikle ifade etmek istememin nedeni, bu tür olayların yüzde 62’lik önemli kısmı yaz aylarında düğün ve eğlence organizasyonlarının artmasına bağlı olarak meydana gelmiştir. Bu tür olayları engellemek, gençlerimizin en mutlu günlerini karartacak, onları ömür boyu unutamayacakları bir travma ile baş başa bırakmamak için çok kararlı ve etkili tedbirler alacağız.” Her düğüne devriye/ekip görevlendirileceğini açıklayan Vali Yiğitbaşı,  Drone ile görüntü alınacağını, görüntülerde tespit edilen şahısların silahlarına el konulup idari yaptırım cezası uygulanacağını ve kim olursa olsun gerekli yasal işlemin başlatılacağını belirtti.
21 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 78 ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI
Siber Suçlarla Mücadele kapsamında da 49 olay meydana geldiğini ve olayların yüzde 90 oranda aydınlatıldığını ifade eden Vali Yiğitbaşı şöyle devam etti: “Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak” –“Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet” – “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerinin Aklanması” – “Bilişim Sistemlerinin Kullanılması Suretiyle Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama” suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki çalışmalar neticesinde; 30 Nisan’da Afyonkarahisar merkezli 21 ilde yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında 78 şahıs hakkında gözaltı kararı alınmış, 66 şahıs yakalanmış, 24 şahıs yapılan işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştır. İlimize getirilen 42 şüpheli 3 Mayıs günü Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir. 23 şahıs tutuklanmış, *Suçtan elde edildiği anlaşılan yaklaşık 52 milyon TL değerindeki “10 adet otomobil” – “1 adet motosiklet” – “2 adet daire/villa” – “1 adet kamyon” – “5 adet arazi” – “116 adet banka/ödeme kuruluşu hesabı” – “94.100 TL” – “1.990 ABD Doları” nakit paraya – “90 gram muhtelif altına” el konulmuştur.”
7 TERÖR OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Vali Yiğitbaşı terörle mücadele başlığında da önemli bilgileri paylaştı. 14 Nisan – 07 Mayıs tarihleri arasında 7 operasyon yapıldığını ve bu operasyonlarda 9 şahsın gözaltına alındığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, 1 şahsın FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan cezaevine teslim edildiğini, 8 şahsın ise adli mercilerce salıverildiğini kaydetti. Vali Yiğitbaşı, “Yurt dışında oldukları tespit edilen 2 Şahıs firar konumunda bulunduğundan adli mercilerce yakalama emri çıkartılmıştır. Ayrıca 7 şahsa yönelik (YTS) Yabancı Terörist Savaşçı kapsamında gerekli işlemleri yapılarak sınır dışı işlemleri uygulanmıştır. Tüm terör örgütleri ile mücadelemiz etkin ve amansız bir şekilde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
KAÇAKÇILIKLA MÜCADELEDE 32 YAKALAMA
Uyuşturucu ile mücadelede 76 olaya müdahale edildiğini, 67 şüpheli şahsa adli işlem yapıldığını ve şahıslardan 17’sinin adli makamlarca tutuklandığını dile getiren Vali Yiğitbaşı, şunları söyledi: “Metamfetamin Modülü faaliyetleri kapsamında 1 faaliyet gerçekleştirilerek 75 vatandaşımıza bilgilendirme yapılmıştır. Narko-Nokta faaliyetleri kapsamında 1 faaliyet gerçekleştirilerek 750 vatandaşımıza bilgilendirme yapılmıştır. En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında toplamda 4 faaliyet gerçekleştirilerek 188 katılımcıya eğitim ve bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele konularında da meydana gelen 28 olayda 32 şahıs yakalanmış, adli makamlarca 2 şahıs tutuklanmış, 30 şahıs serbest bırakılmıştır. Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele konularında da gerçekleştirilen 9 operasyon sonucunda 2 organizatör yakalanarak 1 şahıs tutuklanmış ve 1 araca el konulmuştur. Ayrıca 40 düzensiz göçmen yakalanmış, 8 şahsın Geri Gönderme Merkezine sevki sağlanmıştır.”
54 BİN 991 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Son olarak Trafik konusunda yürütülen çalışmalara değinen Vali Yiğitbaşı, dönem içerisinde ilimizde 54 bin 991 aracın kontrol edildiğini, 291 yaralamalı, 2 ölümlü kaza meydana geldiğini, bu kazalarda 322 vatandaşın yaralandığını, 2 vatandaşın ise vefat ettiğini söyledi. Trafik haftası kapsamında yürütülen faaliyetlere ilişkin de bilgi veren Vali Yiğitbaşı, “Merkez ve 17 ilçemizde tanıtım standı açılmış, 45 okulda seminer düzenlenmiş ve tanıtım ile ilgili hazırlanan afişler billboardlara asılmıştır.  İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda yüz yüze trafik uygulamalarına ağırlık verilmiş, bu uygulama önümüzdeki dönemde de artarak devam ettirilecektir” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cezalar açıklandıÖnceki Haber

Cezalar açıklandı

Kazak öğrenciler sertifikalarını aldıSonraki Haber

Kazak öğrenciler sertifikalarını aldı

Yorum Yazın

Afyonkarahisar’da Şehit Gazi-Sen İl Temsilciliği faaliyetlerine başladı
Motokros sporuna ilgi yüzde 300-400 arttı
Afyon’un milli gururu Bakü’de
AKÜ ile Genç Müsiad protokol imzaladı
Ürküt köyünde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
Afyon’da otomobil tırla çarpıştı yaralılar var!
Kamyonetin çarptığı motosiklet sürücüsünün durumu ağır!
Nefes kesen Motokros Şampiyonası’nda ödüller dağıtıldı
Şampiyonluk düğümü son maça kaldı
Gençlik Meclisi geliyor
Tokat’ta yaşanan patlamada Afyonlu Uzman Çavuş yaralandı
Şuhut’ta 19 Mayıs coşkusu yaşandı
Afyon’da 19 Mayıs coşkusu yaşandı
Afyon’da kontrolden çıkan hafriyat kamyonu devrildi
Yürüdüğünüz yolda ayağınıza taş değmesin!
Adliye’de rakip, sahada ekip oldular!
19 Mayıs coşkusu çelenk sunma töreniyle başladı
Belediyelerin isteklerini Genel Müdür Türk’e iletti
Türkiye ikincisi Afyonkarahisar’dan çıktı
Işıklar beldesi’ne müjde!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar