Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.285
EURO34.8025
ALTIN2407.8

Afyon'da 565 depremzede aileye yardım ettik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyon'da 565 depremzede aileye yardım ettik
Abone ol
Afyonkarahisar Kızılay Şube Başkanı Mehmet Yakın, ilimize gelen depremzede 565 aileye giyim, hijyen malzemeleri ve nakdi yardım yaptıklarını açıkladı. Yakın, Kızılay Şube binasında her gün 08.30’dan gece 23.00’e kadar hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi.

Afyonkarahisar Kızılay Şube Başkanı Mehmet Yakın yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler aktardı. Depremin olduğu ilk andan itibaren görev yapmaya başladıklarını ifade eden Yakın, İl Şube binasında her gün ortalama 150 gönüllüyle aktif olarak sabah 08:30, gece 23.00’a kadar görev yaptıklarını söyledi.
Yakın yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şubesi olarak depremin olduğu andan itibaren görev yapmaya başladık. Mobil aşevimizi depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş/Pazarcık ilçesine gönderdik. 2 personelimiz orada görev yapmaktadır. AFAD koordinasyonunda Beslenme Ana Çözüm Ortağı sorumlusu olarak görev yapmaktayız. Deprem bölgesindeki afetzede ve kamu görevlilerinin iaşeleri, ilimize gelen depremzedelerin kuru gıda, kıyafet ve temel ihtiyaç destekleri derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. Depremin olduğu andan bugüne kadar 565 Aileye 30.276 muhtelif giyim ve hijyen malzemeleri, 144.900TL nakdi yardım ve 78.800TL değerinde Alışveriş çeki yardımı yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir. Kızılay olarak Valiliğimiz koordinasyonunda Afyon barosu, İl Özel İdaresi, Memur-Sen Afyon başkanlığı gibi kurum ve STK’larla yardım kampanyaları düzenledik. Gelen yardımlar Vali Yardımcımız Kübra Teymur’un organizasyonunda Veysel Eroğlu Spor Salonu ve Fuar alanındaki toplama merkezine yönlendiriyoruz. AFAD’ın koordinasyonunda gidecek iller ve noktalar belirlenip, toplanan yardımlar gönderiliyor. 
Kızılay Kan Merkezimiz depremin olduğu andan itibaren halkımızın yoğun talebiyle bir buçuk gün içerisinde tüm kan stoklarını tamamlamış ve kan laboratuvarlarımız gece gündüz demeden çalışmışlarını yürütmüştür. Kan merkezimiz şu anda rutin çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir. 
İl şube binamızda her gün ortalama 150 gönüllümüz aktif olarak sabah 08:30, gece 23.00’a kadar görev yapmaktadırlar. Diğer STK’lar gönüllüleri ile bize destek olmaktadır. İlimizdeki bağış sever vatandaşlarımıza, STK’lara ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Bugünden sonrada bu yaraları sarana kadar mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalara devam edeceğiz.
Depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçları henüz tamamlanmış değil. Yardımseverlerin güncel ihtiyaç listelerini dikkate alarak bağış yapmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meslek liseleri depremzedeler için üretiyorÖnceki Haber

Meslek liseleri depremzedeler için üreti...

Deprem bölgesine giden ilk sağlık ekibi kente döndüSonraki Haber

Deprem bölgesine giden ilk sağlık ekibi...

Yorum Yazın

9 araç birbirine girdi
Muhtardan topluma kötü örnek!
Suç makinesi hırsız baz istasyonunda yakalandı
Başkan Köksal'ın mülteci kararı yargıya taşındı
Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar