Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Afyon’da 2023 yılında 668 bin 787 yeni tip kimlik kartı çıkartıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyon’da 2023 yılında 668 bin 787 yeni tip kimlik kartı çıkartıldı
Abone ol
Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü 2023 yılında 668 bin 787 kimlik kartını yeni tip kimlik kartına dönüştürerek bu alanda yüzde 92’lik bir başarı elde etti.

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü insan odaklı yenilikçi çalışmaları ile vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor. 2023 yılında kimlik kartı değişimi, pasaport, nüfusmatik ve evde nüfus hizmetleri ile vatandaşların iş ve işlemleri hem kolaylaştırıldı hem de hızlandırıldı.
Geçmişten günümüze birçok aşamadan geçen nüfus iş ve işlemleri, son yıllarda yapılan değişikliklerle birlikte geçmişi koruyan, geleceğe değer katan bir anlayışı esas alarak yenilikçi ve teknolojik yöntemlerle, insan odaklı, güvenilir, etkin, kaliteli ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülmeye başladı.
İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Valiliğimiz koordinesinde yürütülen Yalınlaşma, 3’ü Bir Yerde, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS), Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS), Dijital Arşiv Projesi (DAP), Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS), Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Değerlendirme Sistemi (NVİDES), e-Vatandaşlık Sistemi (EVS), Adres Kayıt Sistemi (AKS) ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (T.C.K.K.) projesi ile nüfus işlemlerinde hem hızlanma hem de yüzde 32 oranda rahatlama ve azalma kaydedildi.
62 Farklı İşlem E-Devlet ile Yapılabiliyor
Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından pasaport ve sürücü belgesi iş ve işlemleri için de Afyonkarahisar merkez ve 17 ilçede vatandaşlara hizmet sunuluyor. Vatandaşlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü hizmet alanına giren 62 farklı işlemi e-devlet üzerinden yaparak daha hızlı hizmet alabiliyor.
Kimlik Kartı Değişiminde Büyük Başarı
Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü 2023 yılında 668 bin 787 kimlik kartını yeni tip kimlik kartına dönüştürerek bu alanda yüzde 92’lik bir başarı elde etti.  194 bin 596 sürücü belgesi de yenilenerek bu alanda da yüzde 76’lık oranla değişim sağlandı. 62 bin 972 vatandaşın pasaport değişimi ve 125 bin 898 diğer nüfus işlemleri hizmeti verilerek vatandaşların iş ve işlemleri yapılmış oldu.
735 Vatandaşa Evde Hizmet
Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünce yürütülen Adreste Nüfus Hizmeti kapsamında kahraman şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz, gazi aileleri, hastalara, yaşlılara, engellilere ve cezaevi hükümlülerine adreste nüfus hizmeti sunuldu. Merkez ilçe ve 17 ilçe nüfus müdürlüğünce toplamda 735 vatandaşa evlerinde hizmet verildi.
Nüfusmatik ile 11 bin 345 İşlem
2021 yılından itibaren 52 İl ile eş zamanlı olarak ilimizde de hizmet vermeye başlayan Nüfusmatik ile de vatandaşlar T.C. kimlik kartı başvurusu ve işlemleri, kimlik kartına e-imza ve sürücü belgesi yükleme, sürücü belgesi başvurusu, adres beyanı işlemlerini yapabiliyor. İl merkezi, Sandıklı ve Emirdağ ilçelerinde bulunan Nüfusmatik ile 11 bin 345 işlem yapıldı.
Kurum Personeline Hizmet İçi Eğitim
Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü personeli hizmet içi eğitim programları ile de birçok farklı başlıkta eğitim aldı. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından; “Aile İçi İletişim Becerileri” , “Aile İçi Şiddetle Mücadele”, “ Erken Yaşta Yapılan Evliliklerle Mücadele”, “ Aile İçi Şiddetle Mücadele”, “ Davranışsal Bağımlılık” ve “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” eğitimleri verildi. İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından da “Bilişim Suçları” , “Dolandırıcılık”, “ KADES Uygulaması”, “ Siber Suçlar”  ve “Evrakta Sahtecilik” konularında personel bilgilendirildi. İl Müftülüğü tarafından “Temel Aile Bilinci”, “Ailemin İletişim Dili”, “Aile İçi İletişim ve Saygı” “ Tevazu, Hitabet, Mahremiyet ” , Afyonkarahisar Barosu tarafından “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, İstismar” İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından  “Su Verimliliği Seferberliği”  konularında hizmet içi eğitimler verilerek personelin bu alanlardaki farkındalığı artırıldı.
Hatıra Ormanları Oluşturdu
Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında dikilen fidanlarla da son 3 yılda hatıra ormanları oluşturarak şehrimizin yeşillenmesine destek oldu. 2021 yılında 2 bin 53, 2022 yılında 2 bin 71, 2023 yılında da 2 bin 453 fidanı toprakla buluşturan İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü hatıra ormanlarını ağaçlandırdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sandıklı’da kamyonet takla attı 3 kişi yaralandıÖnceki Haber

Sandıklı’da kamyonet takla attı 3 kişi y...

Umarız böyle kötümser bir tablo ile karşılaşmayızSonraki Haber

Umarız böyle kötümser bir tablo ile karş...

Yorum Yazın

Türkiye ikincisi Afyonkarahisar’dan çıktı
Işıklar beldesi’ne müjde!
Afyon’lu astsubay Kuzey Irak’ta yaralandı
Kanseri aspirinle tedavi etmek istiyorlar
Afyon’da Bölgesel Triatlon heyecanı yaşandı
Zafer Meydanında 3x3 basketbol heyecanı yaşanıyor
Türkiye Motokros etabının açılışını dünyanın en güzel motokros parkuru olan Afyonkarahisar’da açtık
6 ülkeden 158 sporcu Afyon’da ter döküyor!
Afyon Belediyesi’nden iki farklı fiyat tarifesi!
Hırsızlıktan aranıyordu dipevler köyü’nde yakayı ele verdi
Uyuşturucu taciri Jandarma’dan kaçamadı
Afyon'da iki ayrı suçtan aranıyordu, polis enseledi
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı
Afyon Belediyesi personel alacak!
Zafer Teknopark A.Ş.’nin yeni sermayesi 9 milyon TL. oldu
Engelleri aşıp askerlik yemini ettiler
Başkan Köksal'dan çölyak hastalarına müjde verdi!
Türk Eğitim Sen’den milletvekillerine mektup
70 bin ata tohumu fidesi dağıtıldı
Yatırımların takipçisiyiz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar