Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.265
EURO35.0951
ALTIN2460.8

AFYON SUSUZ KALMASIN ÇÜNKÜ SU BAKANINA AYIP OLUR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AFYON SUSUZ KALMASIN ÇÜNKÜ SU BAKANINA AYIP OLUR
Abone ol
Haftalık basın toplantısında basın mensuplarıyla biraraya gelen Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, Afyon’a su veren kuyularda sıkıntı yaşandığını bildiklerini ifade ederek, “Afyonkarahisar Belediyesinin acil tedbir alması gerekmektedir. Biz parti olarak Afyon susuz kalmasın diyoruz. Çünkü Su Bakanına ayıp olur” diye konuştu.

Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Parti binasında düzenlenen toplantıda Gelecek Partisi Afyonkarahisar il başkanı Niyazi Ertaş gündemi değerlendirdi. Toplantıda Başkan Ertaş yerel ve ülke gündemindeki konulara değindi. Toplantıda Başkan Ertaş’a yönetim kurulu üyeleri Eşlik etti. Başkan Ertaş Vatandaşın ekonomik sıkıntılarını Genel Başkan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğinde çözeceklerini söyledi.
SU BAKANINA AYIP OLUR
Afyonkarahisar’ın susuz kalmaması için yetkililerin çalışmalara başlaması isteyen Başkan Ertaş: “Akdeğirmen Barajı Afyon içme suyunu Akdeğirmen Barajından temin ediyordu. 80 – 100 yıllık Afyon’un içme suyu için planlanıp yapılan Akdeğirmen Barajımız Afyonun şirin ilçemiz Sinanpaşa sınırları içerisinde yer alan ve ismini de aynı köyden Akdeğirmen’den alan Baraj Düzağaç ve Akdeğirmen sınırları içerisine kurulmuştur. Yüksekliği 42.00 metre toprak dolgulu ve 5,60 km2 göl alanına sahi baraj 1.200.000 m3 ( Bir milyon iki yüz metre küp) Gövde hacmiyle su kapasitesi yüksek bir barajımızdır. 1994 yılları sonuna doğru Afyon Ovası sulaması için düşünülmüş ve o günkü iktidardaki Afyon Milletvekillerince düşünceden fiiliyata geçirilmiş olup emeği geçen eski Maliye Bakanımız İsmet Atilla beye ve etüt çalışmalarının akabinde işi devam ettiren merhum İbrahim Özsoy’un büyük emekleri vardır. Afyon’un su sıkıntısına düşmemesi ve Akdeğirmen Barajındaki su kavşağının değerlendirilmesi amacıyla Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in çalışma yaptığını öğrendik. Öğrendiğimize göre Zeybek Akdeğirmen barajındaki kaçak suyu arıtmaya getirip oradan da Afyona verilebileceğini öğrendik. Bu iş biz Gelecek Partisini baya umutlandırdı. Çünkü boşa giden bir su Afyona kazandırılmalı. Ayrıca Balmahmut köyünde ve karşısındaki Bulca köyü sınırlarında Afyon Belediyeye ait kuyular çalışınca sular çekilmeye başladı. Afyona su veren bu kuyularda sıkıntı olduğunu biliyoruz. Şimdiden Afyon acil tedbir alması gerekmektedir. Gelecek Partisi olarak Afyon susuz kalmasın diyoruz çünkü su bakanına ayıp olur. ”dedi.
SANİYEDE 300 LİTRE SU KAYBI YAŞANIYOR
Ak Değirmen barajının saniyede 300 litre su kaybı yaşadığını hatırlatan Başkan Ertaş: “2002 yılında mevcut iktidar Türkiye’de iş başına gelince o günkü DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu barajın yapımını hızlandırılmış olup 2008 yılı itibariyle Orman ve Su işleri Bakanı olarak Barajı tamamlamış hizmete açmıştır. Sadece sulama amaçlı olan Akdeğirmen Barajı sonradan hem sulama  hem içme suyu olarak tasarlanmış bitim esnasında sadece içme suyu olarak düşünülmüştür. Bu planlama ile Afyonun 100 yıllık içme suyu olarak Baraj hizmete girmiştir. Bitimi itibariyle DSİ ve Afyon Belediyesine devri yapılacak baraj o günkü Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’a devralmak nasip olmazken seçimleri kazanan AKP’li Belediye Başkanı Burhanettin Çobanın belediye başkanı olmasının hemen akabinde baraj DSİ’ce Belediyeye devri yapıldı. Yapılışında bu güne kadar Saniyede 250-300 litre civarında su kaçağı olan Akdeğirmen Barajı istenilen seviyede su almadığı için bu günlerde Afyon Akdeğirmen Barajından İstifade edememektedir. Bu nedene aynı bölgede Balmahmut köyünde Afyon Belediyesine ait 12 adet derin kuyudan Afyon su İhtiyacını karşılamaktadır” dedi.
7 BAKAN, 6 VALİ GÖREN MÜZE İNŞAATINI SORDU
Başkan Ertaş: “17- Haziran’da Afyonu ziyaret eden Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 11  yıldır inşaatı devam eden Afyon Müzesi için yıl sonunda hizmete açılacak dedi. 2011 de temeli atılan Müze için 2013 Şubatta  hizmete açılacak denildi. Bu güne kadar bir türlü açılamayan Müze ve Kültür Merkezimiz. 7 Kültür ve Turizm Bakanı 6 Vali değiştirdi. Her Vali ve Bakan değişiminde hizmete açılacak denildi. Son olarak eski bakanımız Veysel Eroğlu  ve Vali Gökmen Çiçek Müzenin Mayıs 2022 de hizmete gireceğini açıklamışlardı. Şimdi iktidar Milletvekili bir açıklama yaparak yılan hikayesine dönen Müze 2023 Şubat Ayından bitirilecek 1 Mart 2023de açılacak diyor. Haydi, hayırlısı (müzemiz açılmazsa ) 7 Bakan & vali milletvekilini yemiş olur.”  dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TREN MİNİBÜSE ÇARPTIÖnceki Haber

TREN MİNİBÜSE ÇARPTI

POLİSİN DUR İHTARINA UYMADI AYAĞINDAN VURULDUSonraki Haber

POLİSİN DUR İHTARINA UYMADI AYAĞINDAN VU...

Yorum Yazın

Hırsızlıktan aranıyordu Emirdağ’da yakalandı
Afyon’da 8 bin 136 doğum gerçekleşti
İki araç çarpıştı 1’i çocuk 5 kişi yaralandı
Afyonlu sporcu Avrupa ikincisi oldu
Başkan Köksal Bakanlığa kızıp personeli geri çekti maçlar tehlikeye girdi!
Yaralı asker paylaşımları doğru değil!
Afyon’un kızları sahneye çıkıyor!
20 yaşındaki genç başından vuruldu
Dedikodu üretmek yerine işinizi yapın!
Gençlik haftası başladı
Festival heyecanı Zafer Meydanı’nda yaşanacak!
Mehmet Çakmak’dan eğitime bir destek daha!
Bizler öğrencilerimizin hedefleri ve hayallerinin gerçekleşmesi için çalışıyoruz
CHP’de bir tane eş, dost, akraba ataması yoktur!
Birinci transfer dönemi başlama tarihi belli oldu
Cavit Gönbe istifa etti
Taşoluk beldesinin milli gururları yola çıktı
TFF 2. ligde yeni sezon ne zaman başlayacak tarih belli oldu
Yeni Başkan Adnan Öztaş oldu
Ümit Özdağ taziyeye geliyor!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar