Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Afyon Lisesi Macaristan’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afyon Lisesi Macaristan’da
Abone ol
Yetiştirdiği birbirinden ünlü isimlerle ülke çapında tanınan Afyon Lisesi adından söz ettirmeye devam ediyor. Afyon Lisesi; Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği Erasmus+ Akreditasyon Programı’na kabul edildi.

Afyonkarahisar’ın saygın liselerinden ve son dönemde yakaladığı başarılarla adından söz ettiren Afyon Lisesi 2023/2024 Öğretim Yılında Avrupa’ya açıldı. Öğrenci Hareketliliğine katılan Afyon Lisesi’nden İclal Arslan, Bilge Betül Güngör, Mustafa Yiğit Dereli, Berru Saray ve Mehmet Çağan Çoban isimli öğrenciler İngilizce Öğretmeni Meral Hitit rehberliğinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’yi ziyaret ettiler. 14-28 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen ziyarette öğretmen ve öğrenciler farklı bir ülke ve kültürdeki bir okulda derslere girerek onların eğitim sistemlerini inceleme fırsatı buldu. Orada yeni arkadaşlıklar kuran öğrenciler yabancı dillerinin gelişimini sağladılar.
ONUR ALEVE YAŞAR SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI
Bu programın diğer ayağı Öğretmen Kurs çalışması olup Afyon Lisesi İngilizce Öğretmeni Onur Alev Yaşar ise Kurs çalışmasına katıldı. Program yine Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlendi. 21/28 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen Europa 2000 School'da online education programme eğitimine katılan Yaşar, eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.
PROGRAMA AFYON LİSESİ İLE SANDIKLI TÜRK TELEKOM FEN LİSESİ KATILDI
Afyon Lisesi’nin katıldığı diğer Erasmus+ Akreditasyon Programı ise İşbaşı Gözlem çalışması olup 26.11.2023-10.12.2023 tarihleri arasında Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlendi. Bu çalışmaya ise Okul Müdürü Ramazan Balkan ve İngilizce Öğretmeni İsmail Denk katıldı. Program, Prag 9 bölgesinde akademik türde bir lise olan Litomericka Gymnazıum’da düzenlendi.
Prag’da düzenlenen bu programa ilimizden iki proje lisesi olan Afyon Lisesi ve Sandıklı Türk Telekom Fen Lisesi katıldı. Okulların müdürleri Ramazan Balkan ve Recep Çetin Türkiye Cumhuriyeti’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış tarafından kabul edildi. Büyükelçilikte samimi bir ortamda geçen görüşmede; Avrupa Birliği Bakanlığı ve Başmüzakereci olarak görev yapan Büyükelçi Egemen Bağış Avrupa öğrenci hareketliliğine Türkiye’den katılan öğrenci sayısının artırılmasındaki gayretlerini anlattı.
Afyon Lisesi yine şubat ayı içinde Barselona şehrine düzenlenecek Öğrenci Hareketliğine katılacak. Bu çalışmaya İngilizce Öğretmeni Yasemin Yıldız rehberliğinde Kerem Çağan Sarıkaya, Metehan Yardım, Nil Arslan, Elif Berrak Sevilmiş ve Ayşe Irmak Altıntaş isimli öğrenciler katılacak.
    



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Aydın’a yeni görev!Önceki Haber

Fatih Aydın’a yeni görev!

Kış saati uygulaması güvenlik yönünden risk taşıyor!Sonraki Haber

Kış saati uygulaması güvenlik yönünden r...

Yorum Yazın

Şampiyonluk hayali son haftaya kaldı
İkinci kez bir maça çıkmadı!
Başkan Köksal’dan yeni bir tartışma çıkaracak açıklama daha!
Manavgat’ta Afyon rüzgarı esti
Bolvadin’e 2 yeni fabrika geliyor!
Eser’den Başkan Köksal’a bir eleştiri daha geldi
Afyon’un gururu İmam Hatip Lisesi oldu
Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz
Yolcu treni kamyonete çarptı
Teşekkürler Afyonspor
Koca bir sezon sona erdi!
Grubumuzda şampiyon belli oldu
CHP’li Meclis üyesinin kızı Belediye’de Birim Sorumlusu oldu
Verdikleri destek bir torba yem bile etmiyor!
Kaçak sigara ve makaron ele geçirildi
Sapıklıktan aranıyordu Bayat ilçesinde yakalandı
Salar beldesinde sahte alkol üreten şahıs yakayı ele verdi
Uyuşturucu ve kuru sıkı tabanca ele geçirildi
Drift atan sürücüye 45 Bin TL para cezası
Bolvadinspor’a güzel haber!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar