Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.2337
EURO35.1712
ALTIN2466.0

Bölünme sonrası rekor kayıt yaptık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bölünme sonrası rekor kayıt yaptık
Abone ol
“Kulüp ve Topluluklarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor” etkinliğine katılan AKÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Karakaş, “Kulüp ve topluluk faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Özellikle kültür ve sosyal bu kısmın en önemli aktörleridir. Üniversite imkanlarımızı kulüp ve topluluklar için seferber ediyoruz. Bölünme sonrası bu sene 8 bin 500’ün üzerinde yeni kayıt yapıldı. Bu bir rekordur.” Dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kulüp ve topluluklarının öğrencilere tanıtıldığı “Kulüp ve Topluluklarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor” düzenlendi. Barış Manço Şölen alanında öğrenci kulüp ve toplulukları ile paydaş kurumların stant açtığı etkinliğe; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Gürbüz Bıdık ve öğrenciler katıldı. Kulüp ve toplulukların öğrencilere açtıkları stantlarda bilgiler verdiği etkinliğin ardından “Grup Açık Konuşalım” konseri gerçekleştirildi. Tanıtım etkinliğine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker, öğrenci kulüp ve toplulukları ile paydaş kurumların stantlarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.
BÜYÜK TAARRUZ KISA FİLM FESTİVALİ YAPILACAK
Etkinlikte bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, yeni eğitim-öğretim dönemine hızlı bir şekilde girdiklerini ifade etti. Her yıl olduğu gibi bu sene de kulüp ve topluluklarını öğrencilerle buluşturduklarını söyleyen Karakaş, “Geçtiğimiz dönemlerde pandemi, deprem gibi nedenlerle çevrim içi eğitimler yaptık. Dolayısıyla öğrencileri üniversitemizin ve kampüsümüzün etkileşim ortamlarında çok fazla bir araya getiremedik. Bu dönem inşallah bu tür krizlerle karşılaşmadan bir eğitim-öğretim süreci yaşarız. Bizde bu süreç içerisinde sınıflarımızda, laboratuvarlarımızda, amfilerimizdeki derslerin yanında bu tür mekanlarda kültürel ve sosyal faaliyetlerde yürütmek istiyoruz. Çünkü üniversite eğitiminin bilgi, kültür ve sosyal ayakları olan bir eğitim olduğuna inanıyoruz. Bu 3 ayağın tamamlanması gerekiyor. Bu faaliyetle başladık; önümüzdeki günlerde ise Büyük Taarruz Kısa Film Festivali, Milli Sinema Günleri gibi faaliyetlerimizle devam edeceğiz” diye konuştu.
KULÜP VE TOPLULUKLAR İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ
Üniversite imkanlarını kulüp ve topluluklar için seferber ettiklerini belirten Karakaş, şunları kaydetti:
“Kulüp ve topluluk faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Özellikle kültür ve sosyal bu kısmın en önemli aktörleridir. Üniversite imkanlarımızı kulüp ve topluluklar için seferber ediyoruz. İmkanlarımızı zorlayarak kulüp ve topluluklara üye öğrencilerimizi destekliyoruz. Hem kendi alanlarında müstakil organizasyonlar yapmalarını istiyor ve sağlıyoruz hem de zaman zaman bir araya gelerek daha güçlü bir sinerji oluşturmalarını sağlayarak daha büyük organizasyonlar yapmalarını arzuluyoruz. Geçmişte bunun örneklerini gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde bu tür faaliyetlerin artarak devam edeceğine inanıyoruz ve böyle de arzuluyoruz. Yönetim olarak kültür ve sosyal faaliyetler öncelikli politikalarımız arasında. Dolayısıyla bu çalışmaları, öğrencilerimizin sosyalleşmesi ve topluma daha güçlü bir şekilde katılım sağlayabilmeleri adına da önemsiyoruz. Bu nedenlerle kulüp ve topluluklarımızı yönetim olarak destekliyoruz.”
BU YIL REKOR KAYIT YAPTIK
2023-2024 eğitim öğretim yılında 8 bin 500’ün üzerinde yeni kayıt yaptıklarını söyleyen Karakaş, “Bu üniversitemizin bölünmeden sonraki kayıt açısından rekor sayısıdır. 7 binlerde kalıyorduk. Bu sene 8 bin 500’ün üzerine çıktık. 8 bin 500’ün üzerindeki öğrencimizi bu ortamda bir araya getirip onların da bu kulüp ve topluluk faaliyetine katılmalarını sağlıyoruz. Çevrim içi eğitimden dolayı diğer ara sınıftaki öğrencilerimiz de bu tür faaliyetlerden çok uzak kaldılar. Bu etkinlikleri; ara sınıf öğrencilerimize yeniden bir hatırlatma ve süreçlere dahil etme çalışması olarak da değerlendirebiliriz. Bu faaliyetin arkasından bir de konser gerçekleşecek” dedi.
Etkinlik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Genel Sekreter İhsan Ceran’ın katıldığı Grup Açık Konuşalım konseri ile devam etti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Grup Açık Konuşalım solistine çiçek takdim etti.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AFSÜ'de göz tansiyonu lazer tedavisi başladıÖnceki Haber

AFSÜ'de göz tansiyonu lazer tedavisi baş...

Diyarbekir maçına Ankaralı hakemSonraki Haber

Diyarbekir maçına Ankaralı hakem

Yorum Yazın

Afyonkarahisar Ege’nin en kritik illerinden biri
İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en avantajlı şehri Afyonkarahisar
İki günde iki ayrı karma sergi açıldı
Afet eğitimleri devam ediyor!
Akarçay’da temizlik çalışması başladı
Şuhut ilçesinde ilk defa ekildi
Fiyat listelerini asmadılar cezayı yediler!
Emirdağ’da fırıncıların isimleri yaşatılacak
17 yıl sonra ilk kez personel alımı yapacak
Afyon’un lezzetleri Hindistan’da tanıtıldı
Gönüllerince eğlendiler
Motosiklet sürücülerine güvenli trafik eğitimi
Oğuz Çetin ondan vazgeçmiyor!
Belediye’de halk günü toplantıları başlıyor
20 yaşındaki gencin öldürülmesi olayında flaş gelişme!
Afyon’da internet faresi yakalandı
Sandıklı’da kontrolden çıkan araç takla attı
Gençlik Kamplarına başvurular başladı
AKÜ 8 farklı üniversite ile anlaşma imzaladı
Başkan Köksal gözlerini kapatıp beyaz bastonla yürüdü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar