Reklamı Geç
etenfes
etenfes
Afyonkarahisar
DOLAR32.5687
EURO34.9217
ALTIN2431.3

AKÜ Senatosu bahar dönemiyle ilgili kararlarını açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AKÜ Senatosu bahar dönemiyle ilgili kararlarını açıkladı
Abone ol
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi ile ilgili senatonun aldığı kararları açıkladı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2022-20223 akademik yılı bahar dönemi ile ilgili merak edilen tüm sorulara açıklık getirdi. Rektörlük Senatonun aldığı kararları kamuoyuna duyurdu. Alınan kararlar şu şekilde:

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi ne zaman başlayacak?
Turizm Fakültesi öğrencilerinin dersleri 06 Şubat 2023 tarihinde başladı. Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programında kayıtlı öğrencilerin dersleri ise 20 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacaktır. Diğer tüm akademik birimlerimizde dersler 27 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacaktır.
2022-2023 Akademik Yılı Bahar Döneminde eğitim ve öğretim nasıl yürütülecek?
“Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” kapsamındaki dersler dışındaki tüm dersler uzaktan öğretim ile yürütülecektir.
Uzaktan öğretim tüm bahar döneminde uygulanacak mı?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemine ilişkin Nisan ayı içerisinde yapacağı değerlendirmelere göre öğretim şekli tekrar gözden geçirilecektir.
Yüz yüze dersler de olacak mı?
“Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” kapsamında; 
● Veteriner Fakültesinin 5. sınıfında tüm eğitimler yüz yüze olacaktır. 
● Staj, işletmede mesleki eğitim, okul öncesi eğitim kurumlarında uygulama, çocuk gelişimi uygulaması, işbaşında çocuk gelişimi eğitimi, sosyal hizmet uygulaması ve öğretmenlik uygulaması dersleri yüz yüze olacaktır.

● Lisansüstü programlarda uygulama ve laboratuvar faaliyeti bulunan dersler yüz yüze olacaktır.
Uzaktan öğretim nasıl gerçekleştirilecek?
Uzaktan öğretim, ilgili programın gerekli bilgi, beceri ve yetkinliklerini kazandıracak önlemler alınarak https://ues.aku.edu.tr adresinden Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemi (UÖYS) üzerinden çevrimiçi (online) olarak yürütülecektir.

Çevrimiçi dersler nasıl yapılacak?
Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden yürütülen derslerin 1-2 saatlik derslerde en az 50 dakikası, 3-4 saatlik derslerde en az 40+40 dakikası, 5-6 saatlik derslerde en az 40+40+40 dakikası, 6 saatten fazla derslerde ise en az 40+40+40+40 dakikası canlı olarak anlatılacak ve kalan ders saatlerinde forum açılacaktır.
Devam şartı nasıl olacak?
Yüz yüze derslerde devam mecburiyeti aranacak, ancak kendisi veya birinci derece yakınları depremden etkilenen illerde ikamet eden öğrenciler için öğretmenlik uygulaması dersi dışındaki derslerde devam şartı aranmayacak, Ayrıca UÖYS üzerinden yürütülen derslerde de devam şartı aranmayacaktır.
Sınavlar nasıl yapılacak?
Sınavların nasıl yapılacağına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemine ilişkin Nisan ayı içerisinde yapacağı açıklamalardan sonra karar verilecektir.
Güz döneminden kalan sınavlar ne zaman yapılacak?
Önlisans, Lisans veya Lisansüstü programlarda kayıtlı öğrencilerimizin 06 Şubat 2023 tarihi ve sonrasında 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemine ait tek ders sınavları, azami süresini dolduran öğrencilere verilen ek sınavlar ile Lisansüstü programlarda yeterlik, tez izleme komitesi veya tez savunma sınavına katılamayanlar için söz konusu sınavlar ilgili akademik birim yönetim kurulu tarafından belirlenecek ileri tarihlerde yapılabilecektir.
Depremden etkilenenlere yönelik “özel öğrencilik süreci” nasıl olacak?
2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi ile sınırlı olmak üzere, depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet edip diğer illerdeki üniversitelerde kayıtlı olan öğrencilerden ikametgâhı veya geçici ikametgâhı, Afyonkarahisar’da olan ve eğitimlerine “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” kapsamındaki programlarda devam eden öğrenciler ile öğretmenlik uygulaması dersini alacak öğrencilerin talep etmeleri halinde;
● Üniversitemizin ilgili akademik birim yönetim kurulu kararı ile eş değer diploma programında özel öğrenci olarak eğitimlerine devam edebilecektir.
● Üniversitemizde kayıtlı olan ve aynı kapsamda diğer illerdeki üniversitelerde özel öğrenci olarak eğitimini tamamlayan öğrencilerin bahar dönemi sonunda, başarılı oldukları uygulamalı eğitimleri eksiksiz olarak kredi yükünden düşülecektir.
● Kendilerinden ayrıca eğitim ve öğretim ücreti talep edilmeyecektir. ● Özel öğrencilik başvuruları 27 Şubat 2023-17 Mart 2023 tarihleri arasında Üniver- sitemizin ilgili akademik birimlerine yapılacaktır.
Kayıt dondurma başvurusu nasıl olacak?
Üniversitemiz programlarında kayıtlı öğrencilerimizin 27 Şubat 2023-17 Mart 2023 tarihleri arasında talepleri halinde, ilgili akademik birim yönetim kurullarınca bahar döneminde kayıtları dondurulacak ve bu süre programın azami öğrenim süresinden sayılmayacaktır. Mazeretleri nedeniyle kayıt dondurma tarihlerinde başvuru yapamayan öğrencilerimizin mazeretlerini belgelendirerek başvurmaları halinde talepleri, ilgili akademik birim yönetim kurullarınca yeniden değerlendirilecektir.
Depremden etkilenen lisansüstü öğrencilerine yönelik ek süre verilmesi nasıl olacak?
Kendisi veya birinci derece yakınları depremden etkilenen illerde ikamet eden lisansüstü öğrencilerimizden tez aşamasında olanlara talepleri halinde bahar döneminde bir yarıyıl ek süre verilecektir.
TÖMER, AKÜSEM’de eğitimler nasıl olacak?
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından yürütülen Türkçe Yeterlik Belgesi kurslarında ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜSEM) tarafından yürütülen sertifika programlarında eğitim şeklini birim yönetim kurulları belirleyecektir.
Kütüphane, laboratuvar ve atölyelerin kullanımı nasıl olacak?
Afyonkarahisar’da bulunan tüm öğrencilerimiz mesai saatleri içinde kampüslerimizdeki kütüphane ve bilgisayar laboratuvarlarından yararlanabilecek, danışmanları veya ders öğretim elemanlarının gözetiminde atölyeleri de kullanabilecektir.
Depremden etkilenen illerden gelip Afyonkarahisar’da ikamet eden diğer üniversite öğrencileri de Üniversitemiz Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde bulunan Prof. Dr. Şehabettin Yiğitbaşı Kütüphanesinden ve Enformatik Bölümü bilgisayar laboratuvarlarından hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında yararlanabilecektir.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN
Unutulmaz acılara ve hikayelere şahit oldularÖnceki Haber

Unutulmaz acılara ve hikayelere şahit ol...

Depremzedeler Afyon sucuğunun tadına baktıSonraki Haber

Depremzedeler Afyon sucuğunun tadına bak...

Yorum Yazın

Haluk Levent Afyon’u salladı
Vali Erva’dan çikolata ve şeker dağıtılsın talimatı geldi!
Zafer meydanında 23 Nisan şenliği coşkusu yaşandı
Tarım Fuarı’ndan ekonomiye 750 Milyon TL’lik katkı
Mısırlıoğlu: Şu an en iyi sizi biz anlıyoruz
Haluk Levent konseri etkilenir mi?
Çocuklardan Başkan Köksal’a tavsiyeler!
Afyon İHK, TFF sitesi’nde
23 Nisan coşkusu her yerde yaşanıyor!
Çığlıklarımızı duyun, bıçak kemiğe dayandı!
Yüz güldüren haber Onur Turan’dan geldi
Dart severler bu yarışma sizler için!
En güzel günlerim Afyon’da geçti!
Yakup Yağcı ve Taşoluk rüzgarı hız kesmiyor
Dinar’da kara buğday dağıtımı yapıldı
AGC, Özsoy’u unutmadı
Leblebicioğlu ailesinin acı günü
Kasten adam öldürme suçundan aranan 19 yaşındaki genç yakayı ele verdi
Kızık köyünde yağmur duasına çıktılar
Ahmet Can İşlek ve Sude Gölcük’ten büyük başarı!

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar