© Medya 03

Akdeğirmen Barajı’nda su seviyesi yüzde 11.5’e geriledi

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Akdeğirmen barajında su seviyesinin yüzde 11,5 seviyelerine gerilediğini açıkladı. Başkan Zeybek, “Suyu verimli ve tasarruflu kullanmak mecburyetindeyiz” dedi.

Mahalle muhtarlarıyla yaptığı istişare toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kuraklık tehdidine karşı alınan önlemleri anlattı ve mahalle muhtarlarına da kurallara uymayanları ikaz etmelerini ve ihbar etmelerini istedi.
Başkan Zeybek şunları söyledi: “Kuraklık tehdidine karşı Belediyemiz tarafından alınan önlemler de muhtarların bilgisine sunularak kendi mahallelerinde bu tedbirlerin yerine getirilmesi için gereken çalışmaların yapılması istendi. Başkanımız Zeybek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Merdiven yıkamalarını hortumla yapılmasını yasakladık. Apartmanlara bilgilendirici broşürler dağıttık. Sokakta halı yıkamak da yasak. Şebeke suyundan bahçe sulamak da yasak. Sizlerde mahallenizde bu şekilde davrananları ikaz edin, bizlere bildirin. Akdeğirmen Barajında doluluk oranı %11,5. Kuyulardan destek alıyoruz. Bunun için suyu verimli ve tasarruflu kullanmak mecburiyetindeyiz. Park ve Bahçelerde sulama kuyusu yoksa sulama yapmayacağız. Bazı alanlarda zaten kuru peyzaj uygulamasını hayata geçirdik, bunu da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER