© Medya 03

Başkan Köksal'ın mülteci kararı yargıya taşındı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Av.Burcu Köksal’ın, “Sığınmacılardan alınan evlilik bedelini 10 bin TL.ye çıkardık” kararı yargıya taşındı. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Başkan Köksal’ın kararını yargıya taşırken, yetkililer hakkında da ayrımcılık ve nefret suçu kapsamında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Afyonkarahisar Belediye Meclis toplantısında mültecilerle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Av.Burcu Köksal, “Afyonkarahisar’da yaşayan sığınmacılardan alınan evlilik bedelini 25 kat artırarak 10 bin TL.ye yükselttik” açıklaması sonrası harekete geçen Uluslararası Mülteci Hakları Derneği konuyu yargıya taşıdı. O karara tepki gösteren Uluslararası Mülteciler Hakları Derneği uygulamanın iptali için İdari Mahkemesine dava açarken, yetkililer hakkında da ayrımcılık ve nefret suçu kapsamında suç duyurusunda bulundu.
Konuyla ilgili X hesabından bir açıklama yapan Uluslararası Mülteciler Hakları Derneği’nin paylaşımı şöyle:
“AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ MECLİS KARARININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇIYORUZ  
Afyonkarahisar Belediye meclisinde alınan “Sığınmacılar için nikah ücretini 25 kat artırarak 10.000 liraya çıkarması” kararının iptaline ilişkin idare mahkemesinde dava açıyor, ilgili ve yetkililer hakkında “ayrımcılık ve nefret suçu” kapsamında suç duyurusunda bulunuyoruz. Daha önce Bolu Belediyesine karşı açtığımız ve kazandığımız emsal dava detaylarını hatırlatmak amacıyla aşağıda paylaşıyoruz. Zulme ve ayrımcılığa maruz kalan muhacirlerin haklarını hukuk önünde savunmaya devam edeceğiz. “ denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER